Autor Wątek: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).  (Przeczytany 222481 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover (dawny Storm of War: Battle of Britain).
« Odpowiedź #1620 dnia: Kwietnia 01, 2011, 12:40:52 »
Złamałem się i kupiłem. Instalowałem z ręką na sercu. Przed pierwszym uruchomieniem odmówiłem 3 różańce. Pomogło...najprawdopodobniej gra po prostu jest niewiarygodnie wrażliwa na konfiguracje i akurat mój komputer należy do tej nielicznej grupki wybrańców, które to maszyny problemów nie mają. 30+ fps nad Lądkiem Zdrój w bliskich okolicach ustawień maksymalnych!

....no dobra, to żarcik  :021: z okazji 1 kwietnia :P
Gry nie kupiłem i nie zamierzam - nawet za cenę 'rosyjską'. Wprawdzie te ~40zł to żadne pieniądze, ale patrząc na wypowiedzi w tym wątku, wygląda na to, że bym zapłacił ~40zł za stratę czasu i podenerwowanie się. Gra wygląda bardzo interesująco (dosłownie, w sensie: wygląda - w końcu na razie omija się problemy z realizmem, jeżeli jednak istnieją), jak będzie działać dobrze, kupię. Jak nie naprawią, nie kupię.
Ugruntowały moją postawę też wypowiedzi cytowanego Luthera. To już nie jest mocny pijar na siłę zwiększający sprzedaż tego babola. To już jest rozpaczliwe i chamskie pisarstwo science-oleg-fiction robiące chyba więcej złego, niż dobrego (dla tfu-rców, nie dla jakichś tam głupich, niezbyt istotnych nabywców produktu).

« Odpowiedź #1621 dnia: Kwietnia 01, 2011, 13:35:23 »
 :002: Gra nie osiągnęła jeszcze statusu "ready for play" a już na forum 1C goście zakładają posty z narzekaniami jak to osiągi samolotów w grze są niezgodne z historycznymi.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1622 dnia: Kwietnia 01, 2011, 13:52:25 »
Kwiatek od razu z grubej rury pociągnął do Luthiera (bo Olega już nie ma) z wykresami. Że też mu się nie nudzi już tak ósmy rok z rzędu conajmniej walczyć z wiatrakami. I chwała mu za to :)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #1623 dnia: Kwietnia 01, 2011, 15:56:55 »
Coś na dobicie, ze starego symulatora.
Londyn
Hurricane
Jakiś port
Spitfire

Screeny z forum A2A.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #1624 dnia: Kwietnia 01, 2011, 18:03:04 »
Coś na dobicie, ze starego symulatora.
(...)
to i ja coś pokażę - poczciwy FB

.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1625 dnia: Kwietnia 01, 2011, 20:25:57 »
Ekipa KG200 słucha opowieści Schmeissera "jak to drzewiej bywało" wczuwając się z zamkniętymi oczami w snutą balladę. Ellwood leży bo szuka flaszki w trawie.

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #1626 dnia: Kwietnia 01, 2011, 20:49:36 »
Kłamstwo Elwood poniżej litra nie siada, ten obrazek przedstawia Grubasa bujającego się na swojej oponce.

« Odpowiedź #1627 dnia: Kwietnia 01, 2011, 20:52:16 »
Co prawda ogniska do pełni szczęścia brakuje ale jak się drzewu na tym screenie dobrze przyjrzeć, to widać jak ładnie... kasztany wymodelowali. Następny pucz pewnie wprowadzi FM i DM dla tych kasztanów. Ale to dopiero za two/three weeks.
Русский военный корабль, иди нахуй

« Odpowiedź #1628 dnia: Kwietnia 01, 2011, 21:04:29 »
Kasztany to akurat SpeedTree TM. Więc się nie czepiajmy ;)
Jakiekolwiek porównanie IŁ2CoD vs WoP, a w szczególności wrzucone przez Rashbanora, wypada wg mnie następująco: płaski i pozbawiony życia widok vs detale, fotorealizm i "trójwymiarowość" (tylko filtry przesadzone z kontrastem).
Achtung Spitfeuer!

« Odpowiedź #1629 dnia: Kwietnia 01, 2011, 21:17:11 »
Wyłączcie drzewa. W opcjach gry jest takie ustawienie. do tego wywalić trawę i mamy extra 20 klateczek :). Niestety nie dało się (jeszcze) uniknąć co jakiś czas czaciachów. Aha koniecznie wyłączyć ten debilny filtr epileptyczny (po hooya to komu) - nie dodaje klatek ale zauważyłem że zaciachy są bardziej rzadkie (mam po prostu mniej padaczek z tego powodu). Do tego ustawienia w większkości na HIGH.

Atęsjąą! Odpowiednik pliku conf.ini starego iłka mamy teraz w katalogu "il-2 sturmovik cliffs of dover" w dokumentach na dysku systemowym.

PS.: Jest opcja w conf.ini pod nazwą "Render=D3D10_0". Oczywistą jest wyznacznik trybu renderowania DX10. Otóż...próbowałem ustawić DX 9 a nawet DX 8 . Gra odpala się poprawnie. Misje ładują się tez ok, ale jest jakiś babol - obraz wygląda jak po zielsku (trochę czytałem w prasie o skutkach  :118: więc stąd wiem) i jest rozmazany, natomiast klateczek mamy mnoooogo tutaj na ustawieniach HIGH ALL.

PS.: Nie to żebym szukał złotego Grala, dzielę się po prostu tym co znajdę.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #1630 dnia: Kwietnia 01, 2011, 21:34:05 »
Podobno odhaczenie trybu pełnoekranowego poprawia wydajność. Może ktoś to sprawdzić?

« Odpowiedź #1631 dnia: Kwietnia 01, 2011, 21:39:04 »
'Render=D3D10_0"
W jakiej sekcji jest ten wpis?.

« Odpowiedź #1632 dnia: Kwietnia 01, 2011, 21:42:45 »
\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover

[window]
  DepthBits  =24
  StencilBits=8
  DrawIfNotFocused=0
  SaveAspect=0
Render=D3D10_0
width=1680
height=1050
ColourBits=32
FullScreen=1
ChangeScreenRes=1

PS.: Faktycznie odhaczenie trybu pełnoekranowego daje praktycznie płynną grę (nawet z drzewami na middle). Niestety rozdzielczości w trybie okienkowym to max 1024 x 786.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #1633 dnia: Kwietnia 01, 2011, 22:14:29 »
Te drzewa to tam i tak bez sensu. Jak masz problem w online, uciekasz w drzewa i przy niskim prostym locie masz szansę że ktoś cię zgubi na 100% o ile sam ma je włączone. W iłku wcale nie było złe rozwiązanie z tą "drzewną" plamą, o którą można było się rozwalić. A RoF jest przykładem, że nawet z drzewami może być naprawdę płynnie, a i możesz o nie się potłuc.

Tylko to i tak nie jest rozwiązanie. Mamy 2011 i dużo mocniejsze kompy niż w 2001 więc ja oczekuję, że nie muszę robić kroku w tył, a do przodu.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #1634 dnia: Kwietnia 01, 2011, 22:21:20 »
Czekam tylko aż się Luthier czy inny twórca zacznie wypłakiwać, jaki to rynek gier komputerowych jest trudny, i że w przyszłości zrobią coś na konsole.