Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 206010 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #60 dnia: Września 23, 2009, 14:20:08 »
Szkoda, że GoW2 na PC nie wyjdzie...

Checheche... nie byłbym taki pewny. Pamiętam jak chłopaki z Epic zaprzeczali informacjom, że pierwsza część Gears of War zostanie wydana na PC. :)
GoW2 jest dużo fajniejsze od "jedynki". Wersja na 360kę zarobiła kupę kasy i prawdopodobnie, po masie wypuszczonych na Xbox Live pakietów DLC, nie da się z niej już więcej wydoić. W związku z tym logicznym byłoby wypuścić niedługo wersję PC w celu odcięcia jeszcze paru kuponów od tego tytułu.

http://news.bigdownload.com/2009/06/12/rumor-gears-of-war-2-coming-to-pc-after-all/
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2009, 14:25:28 wysłana przez RashbaNor »

« Odpowiedź #61 dnia: Września 23, 2009, 15:01:26 »
Polecam nowego Batmana Arkham Asylum. Świetna fabuła, grafika i rozpierducha Mrocznym Rycerzem.

« Odpowiedź #62 dnia: Września 23, 2009, 16:44:43 »
Polecam nowego Batmana Arkham Asylum. Świetna fabuła, grafika i rozpierducha Mrocznym Rycerzem.

O, tak. Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami. Naprawdę wyjątkowa gierka...

« Odpowiedź #63 dnia: Listopada 09, 2009, 15:05:03 »
Parę dni temu była premiera Dragon Age: Origins gra można powiedzieć kontynuacja serii Neverwinter Nights i Baldurs Gate. Gram od wczoraj i jestem jak na razie zachwycony (a jako wieloletni giercman czuje ze będzie jeszcze lepiej albo przynajmniej tak samo dobrze), BioWare+EA mówi samo za siebie,zresztą ocencie sami http://dragonage.bioware.com/

« Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 11, 2009, 04:48:58 »
Parę dni temu była premiera Dragon Age: Origins gra można powiedzieć kontynuacja serii Neverwinter Nights i Baldurs Gate. Gram od wczoraj i jestem jak na razie zachwycony (a jako wieloletni giercman czuje ze będzie jeszcze lepiej albo przynajmniej tak samo dobrze), BioWare+EA mówi samo za siebie,zresztą ocencie sami http://dragonage.bioware.com/
Potwierdzam, gra jest fenomenalna, dubbing polski przyzwoity, a ten klimat, ta fabuła... Nie ma się co rozpisywać, warto spróbować.
Według zapowiedzi gra oferuje jakieś 100 godzin świetnej historii. Jak na razie gra bije wszelkie wiedźminy itp., a nawet Fallouta 3 (chociaż, uznajmy za remis, ten post-nuklearny świat jest po prostu czymś innym :) ).
Dobra, pora iść spać, jeszcze raz polecam.

Pozdrawiam

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 11, 2009, 10:53:15 »
Stachoo a grales w Baldursa? W sumie lubie RPG, dawno w nic nie gralem w takich klimatach, a jakos seria NN mnie nie wciagnela nigdy i nigdy nie skonczylem zadnego z tytułów. Poza tym jakos RPG 3D dla mnie sa dosc dziwne, nieklimatyczne (Poza Oblivionem ale to w sumie FPP). Moze sie myle w przypadku tego tytułu?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 11, 2009, 11:10:07 »
Podobała mi się seria Baldurs Gate i Icewind Dale, Planescape: Torment to chyba najlepsze cRPG w jakie grałem. Dragon Age (podobnie jak NWN) odstawiłem na półkę po kilku godzinach "zabawy".

« Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 11, 2009, 13:11:02 »
Niestety, nigdy nie grałem w NN, Baldurs Gate i w wszystkie inne które tu wymieniliście. Wiedźmin nie miał tego klimatu, a tutaj go znajduję. Wiem, że to porównanie nie na miejscu, ale nie grałem nigdy w inne gry cRPG osadzone w takich czasach jak Dragon Age i Wiedźmin.
Czytając opinie, wątek fabularny jest odgrzewanym kotletem, dlatego może "starzy wyjadacze" cRPG będą mieli dosyć  :020:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2009, 13:21:47 wysłana przez Stachoo »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 11, 2009, 13:37:34 »
Ale to RPG czy cRPG? To dwa różne tematy przecież. Z tego co czytam, DA miał być bardziej fabularny więc RPGiem.
Boje się u siebie jednego - że jak "zanabędę" to znów pogram 5h i odstawię na półę, na rzecz jakiegoś DC-2 w FSX'ie :D :D :D i tyle tego będzie. Kiedyś jeszcze w cos grywałem, teraz wszystko oprócz simów wydaje mi się nudne (a patrząc na mnie przy kompie, gdzie nic tylko widok przesuwa się przez 2h można by sądzić odwrotnie;) )
Aha, pauza przy walce do opracowań taktycznych jest?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2009, 13:47:33 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 11, 2009, 14:23:16 »
cRPG - computer Role Playing Game, więc nie wiem za bardzo co masz na myśli. Pauza jest.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 11, 2009, 14:51:51 »
Również zwróciłem uwagę na ten tytuł. Nie gram długo, ale mogę powiedzieć, że gra jest naprawdę wciągająca, nawet dla kogoś, kto w cRPG zagrywał się ładnych parę lat wstecz. Dla mnie najlepszymi tytułami w gatunku były jak do tej pory Gothic (I i II część z dodatkiem, trzecią przechodzę dopiero teraz) - ta gra ze wszystkiego w co grałem zabrała mi zdecydowanie największy kawał życiorysu, następnie Fallout, KOTOR, Daggerfall, Morrowind. Dodam, że nigdy nie przeszedłem żadnego Baldursa (pomimo że miałem kilka podejść) a ostatnio nadrabiam również karygodne zaległości w postaci Tormenta.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 11, 2009, 16:00:18 »
Polecam Zew Prypeci. Praktycznie zero bugów, klimat taki, że w majtach gęsto się robi. Zona wciąga i łatwo nie wypuszcza.
Boże...dlaczego oni z tego RPGa nie zrobili?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 12, 2009, 10:52:07 »
Dobra mam DA. W sumie na razie ok tylko czemu jestem niemową oraz lipnie , że NPC (czy bohater) nie ginie tylko zostaje ogłuszony a po walce wstaje jakby nigdy nic i strzepuje jedynie kurz.... gdzie emocje ew.klęski i zakończenia zabawy.....?  :121:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 12, 2009, 22:44:03 »
Odzywasz się tylko, jak otwierasz skrzynki i zbierasz zioła  :118:
Motyw utraty przytomności wydaje się być całkiem na miejscu. Po takim zdarzeniu musisz używać zestawów do leczenia ran - czyli padnięcie oznacza pęknięcie czaszki, zwichnięcie itd. które skutecznie osłabiają wartość bojową.
Akurat teraz zaczyna się zabawa taktyczna, trzeba odpowiednio przygotowywać strategie, trochę to zbyt rozbudowane - wymaga znajomości skilli całej drużyny i ciężko to sensownie rozplanować.
Las Brecilian nie jest zbyt "gościnny"  :021:

Najbardziej mnie boli jedno, fakt obowiązkowego posiadania drużyny. Mogli dać wybór samotnego łowcy, akurat nie lubię zajmować się 4 osobami na raz, psuje to trochę klimat bycia tym wrednym krasnalem.