Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 206556 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 19, 2010, 20:02:16 »
Może tylko mi się wydaje, ale przez ostatni rok prawie nie grałem w produkcje mainstreamowe i jest to dla mnie znak, że zmierza ku lepszemu :).

Podobnie ja :)

Coraz głośniej jest o grach Indie (choćby World of Goo, Trine, Braid - by wspomnieć najgłośniejsze tytuły), ale co ciekawsze, branża też na ten trend szybko reaguje. Są już silniki gier które są dostępne za darmo, bądź za niewielką cenę jak Unity, nawet taki highend jak Unreal Engine 3 jest dostępny za darmo do użytku niekomercyjnego (i całkiem tanio dla firm niezależnych - z wyłączeniem kodu źródłowego). Ogólnie robi się ciekawie :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #91 dnia: Marca 02, 2010, 19:22:49 »
W klimat Metra może wprowadzić nas ten tytuł książkowy http://www.cdprojekt.pl/news/5285/Dzis_premiera_ksiazki_Metro_2033 .
Może warto po niego sięgnąć?

Premiera samego Metra 2033 18.03 w PL  :012:
« Ostatnia zmiana: Marca 02, 2010, 20:03:30 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #92 dnia: Marca 02, 2010, 20:46:37 »
Ja już się wprowadzam w klimat :001: Kawał cegły (600 stron). Dołączona mapka metra robi wrażenie, przynajmniej na mnie, użytkowniku skromnego, zaściankowego warszawskiego metra :118: Na razie nie będę książki nikomu polecał, bo przeczytałem raptem ok. 100 stron, ale już jestem zafascynowany klimatem. Ciekawy jestem, jak fabuła gry będzie się miała do fabuły książki.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #93 dnia: Marca 02, 2010, 22:46:45 »
600 str.? Shift ;) to dla mnie 2 lata czytania. Dodam, że w Wawce mamy ruskie wagony więc czytaj w metrze! :D

Nowe video: http://www.youtube.com/watch?v=IloepN3L1zs&feature=player_embedded#
« Ostatnia zmiana: Marca 03, 2010, 00:00:07 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #94 dnia: Marca 03, 2010, 07:59:15 »
Wymagania sprzętowe: :005:

http://www.cdaction.pl/news-11326/metro-2033-wymagania-sprzetowe-przyprawiaja-o-palpitacje-serca.html

Pozostaje mieć nadzieję, że jest to ukartowana robota określonych (zielonych) kół.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Marca 13, 2010, 16:40:22 »
Nie, to po prostu ruska gra ;) One tak mają. Moim zdaniem ta gierka będzie jak STALKER, zabugowana po brzegi i nikomu nie będzie chodzić płynnie.

Ja tam czekam na ARMA 2 Operation Arrowhead i Flaming Cliffs 2.0 - też będą miały tonę bugów i będą się cięły na mocnym sprzęcie :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #96 dnia: Marca 24, 2010, 18:06:47 »
Ma już ktoś? http://pclab.pl/art41367.html Recenzja Metro 2033,
jak w końcu to, to działa?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #97 dnia: Kwietnia 08, 2010, 09:11:06 »
Znalazłem cuś takiego:

http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=14732

Liczę na to, że będzie to coś w stylu Sniper Elite, którego lubię i który, pomimo wielu wad, był i chyba nadal jest jedyną grą pozwalającą wcielić się w skórę snajpera. Poza tym cechował się jakim takim ''realizmem'' no i były tam najbardziej soczyste headshoty w historii gier komputerowych.
Może tutaj będzie podobnie.

Dwie najpoważniejsze obawy:

- gra wychodzi również na Xboxa, co może skutkowac zbyt daleko idącymi uproszczeniami.
- robi ją City Interactive a jak wiemy ''dzieła'' tej firmy kończą a czasem wręcz zaczynają w koszach grzebalnych w dowolnym hipermarkecie w cenie 9.99.

Z drugiej strony czytałem, że CI ma ochotę na skok na wyższą półkę  i dlatego gra nie jest robiona w trzy miesiące tylko dwa lata. Poza tym zapewniają, że kluczową rolę będą odgrywać akcje typu stealth oraz, że będziemy musieli liczyć się z takimi elementami jak: balistyka, wiatr, grawitacja itp.

A tutaj jeszcze pierwszy gameplay z Xboxa:

http://www.youtube.com/watch?v=tg_W2dcxiJk

« Odpowiedź #98 dnia: Kwietnia 09, 2010, 12:16:35 »
Dzisiaj Rockstar pokazał jak będzie wyglądał tryb multiplayer w nadchodzącym Red Dead Redemption - http://www.youtube.com/watch?v=fYaC2cDxor8
Osobiście czekam bardziej na single'a. Multiplayer z nieznajomymi w ogóle mnie nie rajcuje. Premiera 21 maja, przynajmniej w UK.

« Odpowiedź #99 dnia: Maja 16, 2010, 00:33:14 »
Splinter Cell: Conviction został wydany pod koniec kwietnia, kolejna dobra część świetnej sagi (jeszcze nie kupiłem ale tak piszą). :001:

« Odpowiedź #100 dnia: Maja 17, 2010, 19:58:31 »
No może być całkiem miodnie ale ciekawe jak podejdą do realizmu, bardzo lubiłem grać w Steel Fury - Kharkov oby gra stała na tym poziomie.
Trailery sugerują raczej luźne podejście do realizmu.

« Odpowiedź #101 dnia: Maja 17, 2010, 22:51:01 »
To sim czy kolejny rts?
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #102 dnia: Czerwca 01, 2010, 11:52:05 »
Alpha Protocol. Mój ostatni zgryz. No właśnie...

Nie chciałem zakładać osobnego tematu, ponieważ chodzi mi w zasadzie tylko o opinię osób które, być może, już w ten tytuł grały.

Z jednej strony gra potrafi dostać 2/10 gdzie jechana jest za: kiepską grafikę (to akurat mam w nosie), błędy, tragiczną animację i SI oraz niezbyt porywający gameplay, na drugim biegunie zaś są noty rzędu 8/10, gdzie recenzenci wychwalają pod niebiosa samą ''erpegowatość'' tytułu. Pozwolę tu sobie zacytować fragment recenzji z Polygamii: "Jeśli chodzi o warstwę RPG to AP zostawia daleko w tyle ostatnie produkty Bioware, to nie ta sama liga, AP to gra pokroju Bloodlines i Deus Exa ze wszystkimi zaletami i wadami".

Gniot czy perełka, w którą jednakże najlepiej zagrać po kilku, za pewne fanowskich, łatach (Bloodlines)?

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 01, 2010, 13:52:33 »
W klimat Metra może wprowadzić nas ten tytuł książkowy. Może warto po niego sięgnąć?
Warto, zdecydowanie warto. Bardzo ciekawa powieść, może trochę w stylu Łukjanienki ale nie do końca. Za to oddaje bardzo dobrze klimat znany z serii gier Stalker. Nawet postacie eksploratorów świata pozametrowego to właśnie - Stalkerzy. Pomimo tego, że książka jest grubaśna, czyta się bardzo szybko - koniecznie z załączonym planem metra na kolanach. Miałem dodatkową frajdę bo niektóre z opisywanych stacji metra widziałem na własne oczy.
Czy gra oddaje klimat książki - nie wiem. Mam za słaby PC aby w to pograć.
Co do serii Stalkerów - na szczęście nie wiem o czym piszecie, CTD albo inne zwisy we wszystkich trzech częściach na moim gracie mogę policzyć na palcach jednej ręki. A dokładniej to 3 albo 4 razy wywaliło mi się Czyste niebo ;). Zdecydowanie częściej wywalają mi się gry Paradoxu.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 01, 2010, 14:02:35 »
Alpha Protocol. Mój ostatni zgryz. No właśnie...

Nie chciałem zakładać osobnego tematu, ponieważ chodzi mi w zasadzie tylko o opinię osób które, być może, już w ten tytuł grały.

Z jednej strony gra potrafi dostać 2/10 gdzie jechana jest za: kiepską grafikę (to akurat mam w nosie), błędy, tragiczną animację i SI oraz niezbyt porywający gameplay, na drugim biegunie zaś są noty rzędu 8/10, gdzie recenzenci wychwalają pod niebiosa samą ''erpegowatość'' tytułu. Pozwolę tu sobie zacytować fragment recenzji z Polygamii: "Jeśli chodzi o warstwę RPG to AP zostawia daleko w tyle ostatnie produkty Bioware, to nie ta sama liga, AP to gra pokroju Bloodlines i Deus Exa ze wszystkimi zaletami i wadami".

Gniot czy perełka, w którą jednakże najlepiej zagrać po kilku, za pewne fanowskich, łatach (Bloodlines)?

Polecam http://tvgry.pl/ , ostatnio bodajże była tam recenzja AP, nie zwróciłem jednak na to uwagi.