Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 206593 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mmaruda

• Gość
Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #165 dnia: Listopada 22, 2010, 00:42:23 »
Jakby Dragon Rising miał lepsze misje, jakiś sensowny sposób prezentowania fabuły/historii konfiktu itp, oraz nie miał głupich błędów w AI, to byłaby bardzo dobra gra. A jeśli idzie o Armę... Meh, wciąż jest tona bugów, fatalny generator komunikatów głosowych, fizyka prowadzenia pojazdów z księżyca, kolosanle wymagania sprzętowe i to już takie osobiste uczucie... w to się wcale nie gra pryjemnie, coś jak praca.

Byłem pod wrażeniem Army, bo ma potencjał, ale przez to, że Czesi zamiast skupić się na dobracowaniu gry (interfejs, sterowanie, animacje wsiadania do pojazdów itp), dodają nowe ficzery w dodatkach, a stare błędy pozostają. 

Jeśli Red River będzie ciekawie prezentował akcję i pozbędzie się drobnych błędów to ja łykam. Ale może po prostu dla mnie to kolejna gra i mam w poważania, że ma w nazwie Flashpoint.

A teraz z innej beczki - w tym tygodniu wychodzi Gran Turismo 5, niektórzy już grę dostali i z tego co czytałem w opiniach jest epicko (może nie idealnie, ale i tak bezkonkurencyjnie). Przyznać się, który farciarz ma PS3?

empeck

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: Listopada 22, 2010, 00:58:49 »
A teraz z innej beczki - w tym tygodniu wychodzi Gran Turismo 5, niektórzy już grę dostali i z tego co czytałem w opiniach jest epicko (może nie idealnie, ale i tak bezkonkurencyjnie). Przyznać się, który farciarz ma PS3?

Na początku grudnia kupuję GT5. W 3, 4 i Prologue nie grałem, od jedynki i dwójki to będzie moje pierwsze Gran Turismo i się nie mogę go doczekać.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #167 dnia: Listopada 22, 2010, 07:37:41 »
GT to dla mnie jedyna gra dla której bym kupił konsolę. Żeby zagrać w trójkę zaraz po premierze PS2 jeździłem do Vaterlandu w poszukiwaniu sprzęta i w końcu sprowadziłem z Austrii po czym postawiłem ją na pół roku na ołtarzyku aby w sierpniu nabyć GT3 + memorkę :D. Każde GT kończyłem na 100% w tym też wersje japońskie. Wszystkie licencje złote, itd. Szczerze zazdroszczę posiadaczom PS3 i nawet słowa Yamauchi'ego, że nie zrobił  z tą grą tego co chciał, bo konsola za słaba wcale mnie nie przerażają. Biorąc pod uwagę tego świra to jest epicko i legendarnie :). Zresztą widziałem trochę filmów. W GT podoba mi się to, że za każdym razem jak wychodzi to zbieram szczękę z podłogi.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #168 dnia: Listopada 22, 2010, 08:34:11 »
Hehe ja się właśnie zastanawiałem jaki sobie prezent na święta zrobić, PS3, X360 czy może nowa karta graficzna. Chyba jednak to będzie PS3 (grafika może poczekać, jeszcze spokojnie daje rade).
Mmaruda 100% poparcie (niestety) co do ARMY2, chciałbym się zakochać w tej grze ale nie mogę, ona po prostu męczy:\.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: Listopada 22, 2010, 09:37:50 »
Poza GT5 jest jeszcze kilka gier dla których kupiłem PS3, a nie XBoxa, ale przede wszystkim kręci mnie seria Wipeout. W żadnej grze nie ma takiego poczucia prędkości, dodatkowo trzeba się tras nauczyć niemal na pamięć i nie ma czasu tam myśleć, tylko trzeba reagować. Flow tej gry jest rewelacyjny.

Offline macras

• *
  • JG300
    • Agencja Reklamowa
« Odpowiedź #170 dnia: Listopada 22, 2010, 16:09:53 »
Przyznać się, który farciarz ma PS3?

Ja od dziś posiadam PS3. wprawdzie to juz świeta.
Aha.....moze jakis temacik na wymiane gierek?!
Geschwader  Kommodore

« Odpowiedź #171 dnia: Listopada 23, 2010, 01:44:45 »

« Odpowiedź #172 dnia: Listopada 23, 2010, 08:23:05 »
Wypadało by uprzedzić że podlinkowane screeny zostały zrobione w photomode i nie odzwierciedlają tego co widać na ekranie w czasie jazdy. Identyczny bajer jest w Forza Motorsport 3.

« Odpowiedź #173 dnia: Listopada 23, 2010, 09:03:44 »
W żadnej grze nie ma takiego poczucia prędkości, dodatkowo trzeba się tras nauczyć niemal na pamięć i nie ma czasu tam myśleć, tylko trzeba reagować. Flow tej gry jest rewelacyjny.

Znam jeszcze jedną: Star Wars Racer.

Gra, przez wiele lat, leżała u mnie na półce, bo niestety gryzie się z nowymi układami graficznymi.
Ostatnio jednak wpadłem na pomysł zainstalowania jej na dwóch firmowych złomach (wreszcie się na coś przydały :002:) i chodzi jak złoto.
Spięliśmy się ze wspólasem w LAN-ie i trzeba przyznać, że teraz to praca idzie z gazem. :021:
Niesamowite emocje.

Naprawdę przykro patrzeć na obecną politykę Papy Dżordża. Poza wydawaniem przeciętnych gier i filmów mogli by chociaż pójść za ciosem i po remake'u Małpiej Wyspy odświeżyć resztę starych pozycji, szczególnie z pod znaku SW.
Myślę, że by im się to opłaciło, ja na pewno byłbym pierwszy w sklepie po nowego/starego T-Fightera, czy właśnie Racera.
« Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2010, 09:10:15 wysłana przez MICHOO »

empeck

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: Listopada 23, 2010, 09:08:44 »
Grałem w SW Racer, Wipeout to jednak moim zdaniem wyższa półka. SWR miał potencjał, ale niestety tak jak większości gier Lucas Arts ostatnimi czasy brakowało w nim serca. Czasy świetności LucasArts to stare przygodówki, potem już było coraz gorzej.

« Odpowiedź #175 dnia: Listopada 23, 2010, 09:59:10 »
To prawda dla mnie Star Wars Jedi Knight: Dark Forces 2 to chyba najlepszy FPS w jaki grałem, może przesadzam ale klimat był przedni i to była moja pierwsza gra pod nowiuśki  Voodoo 2 :icon_cool:

« Odpowiedź #176 dnia: Listopada 23, 2010, 10:22:42 »
W takim razie to powinno Cię zainteresować:

http://darkforces.jediknight.net/index2.shtml

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #177 dnia: Listopada 23, 2010, 15:50:39 »
Znam jeszcze jedną: Star Wars Racer.

Seria Wipeout. Szczególnie dwie pierwsze części. Była jeszcze gierka wydana przez Namco pt. Ridge Racer.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Listopada 23, 2010, 15:54:20 »
Kosi, trójka! Wip3out na PSX był wspaniały. Teraz gram w Wipeout HD i też jest bardzo fajnie, moze ktoś posiada? Jakiś wyścig online? ;)

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #179 dnia: Listopada 23, 2010, 19:53:58 »
Nie przeczę ale ja najwięcej grałem w 2097 i wtedy tak się latało ;). Generalnie lubię każdego :).

http://www.youtube.com/watch?v=tK1WSxNN4aU