Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 205868 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #330 dnia: Sierpnia 24, 2011, 12:12:30 »
Co to za argument? To po co wydawali coś, co jest niedopracowane i ogólnie kiepskie?
Schrzanili, po co się w ogóle za to brali?

Za bezcen dostali prawa do marki i wszystko to co do tej pory zrobiło 3D Realms. Niewielkim nakładem pracy własnej skleili to w całość i wydali grę, która na siebie zarobiła. Z biznesowego punktu widzenia - sukces. Niestety gry komputerowe to już nie jest domena wąskiej grupy ludzi, mamy do czynienie z biznesem wartym, szacunkowo, 74 miliardy dolarów w tym roku i 115 miliardów w roku 2015. Tu nie ma miejsca na sentymenty.

Co do samego DNF to mi osobiście gra się podobała. Przeszedłem ją już dwa razy i wiem, że na pewno do niej wrócę. W multi też nie jest źle. I nie, nie staram się usprawiedliwiać przed samym sobą tego, że grę kupiłem w preorderze.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

« Odpowiedź #331 dnia: Sierpnia 24, 2011, 14:11:51 »
Powtórzę: co to ma do rzeczy?
Zasłanianie się cyframi nie ma nic do tego, że gra ma fatalne oceny w branżowych magazynach i na portalach, a miażdżąca większość graczy wiesza na grze psy. Oczywiście, są wyjątki którym ta gra się podoba, to dość naturalne. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to kolejna produkcja Gearbox, która - delikatnie mówiąc - rozczarowuje.
Stąd pytanie: czy firma która regularnie daje ciała w swoich produkcjach może odnieść sukces w nowej produkcji?
Może, ale ja mam duże obawy.

« Odpowiedź #332 dnia: Sierpnia 27, 2011, 02:45:36 »
Deus Ex: Human Revolution wydany :)

« Odpowiedź #333 dnia: Sierpnia 27, 2011, 09:52:21 »
Deus Ex: Human Revolution wydany :)

...i kupiony.

Pograłem na razie niewiele, jakieś parędziesiąt minut. Wersja polska to tylko napisy - głosy są po angielsku.
Bez zbędnego rozpisywania się wytłuszczę moje pierwsze odczucia:
 * grafika nie oszałamia ale nie ma też tragedii, lokacje zawalone są cała masą książek, kubeczków, sprzętów, maszyn, mebli, kwiatków - nie jest sterylnie i pusto; animacje postaci są za to kiepskie; gra obsługuje DirectX11 (SSAO, teselacja) i działa bardzo płynnie
 * nie ma śladu po Invisible War, klimat bardzo zbliżony do pierwszego Deus Ex - to ogromna zaleta i wielki plus dla twórców, że udało im się ten fajny klimat odtworzyć
 * interfejs w wersji PC jest bardzo podobny do tego ze starego DE
 * istnieją bardzo rozbudowane możliwości włączania i wyłączania podpowiedzi oraz podświetleń w grze
 * muzyka bardzo przypomina tą z serii Mass Effect
 * jestem na razie na bardzo wczesnym etapie gry ale do tej pory fabuła jest ciekawa i całkiem rozbudowana
To tyle na początek. Szczerze powiem, że nauczony przykrymi doświadczeniami spodziewałem się, że gra będzie przeciętna. Na razie jestem bardzo miło rozczarowany. ;)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #334 dnia: Sierpnia 27, 2011, 11:07:34 »
Grę można w pełni zangielszczyć zmieniając język w opcjach gry na steam.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #335 dnia: Sierpnia 27, 2011, 16:30:22 »
Space Marines... kolejny perfidny port z konsoli, w którym nie można przypisać więcej niż 4 przycisków myszy.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #336 dnia: Sierpnia 28, 2011, 09:53:50 »
Space Marines... kolejny perfidny port z konsoli, w którym nie można przypisać więcej niż 4 przycisków myszy.

Nie jest to zły wynik, o ile mnie pamięć nie myli API windowsa pozwala na maksymalnie 5. Pozostałe przyciski musisz mapować z poziomu softu mychy na makra klawiszowe.

Kupił G700 i szpanuje....  :karpik
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #337 dnia: Sierpnia 28, 2011, 12:30:45 »
Na Steamie Metro 2003 za 2,50 Euro (jeszcze przez 6 godzin). Niech to, znów przegapię... ;/

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #338 dnia: Sierpnia 28, 2011, 13:40:38 »
Kupił G700 i szpanuje....  :karpik
:118:

Wcześniej tego po prostu nie zauważałem, a takie myszki są już przecież od lat i do dzisiaj praktycznie żadna gra nawet nie widzi, że ma do czynienia z... myszka dla graczy. Swoją drogą ten Space Marines ma akurat tyle funkcji żeby zapełnić pada od Xpudła, ani więcej, ani mniej.

To już któraś z kolei gra, która okazała się problematyczna, więc już sobie po prostu stworzyłem profil pod gry, gdzie pod dodatkowymi przyciskami myszy mam po prostu emulację klawiszy klawiatury numerycznej. Natomiast w Bastion gram na padzie  :121:

« Odpowiedź #339 dnia: Sierpnia 28, 2011, 14:42:25 »
Jest coś takiego jak GlovePIE i gwiżdżesz na wszelkie ograniczenia w ustawieniach kontrolerów w grach.

« Odpowiedź #340 dnia: Sierpnia 29, 2011, 22:55:27 »
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

_michal

• Gość
« Odpowiedź #341 dnia: Sierpnia 29, 2011, 23:19:56 »
Stary news. EA już poprawiło EULA. A śledzą wszyscy, takie czasy :)

« Odpowiedź #342 dnia: Sierpnia 29, 2011, 23:25:01 »
Ale oni nie tylko chcieli śledzić, ale także handlować tak pozyskanymi danymi. Nie wiem czy to w regulaminie zmienili, ale zapis był skandaliczny.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #343 dnia: Sierpnia 29, 2011, 23:56:55 »
Buhuhuhu, to nie podpisywać jak się nie podoba.  :021:

« Odpowiedź #344 dnia: Sierpnia 30, 2011, 08:53:16 »
Nie ma przymusu, ale - zdaje się - że bez tego nie pograsz w Battlefield 3.