Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 205811 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #360 dnia: Sierpnia 30, 2011, 12:15:52 »
To dla mnie niepojęte, coś w stylu starych wojen (...) depesze kontra metalowcy.
Ha! A jednak coś mnie w życiu ominęło! Chyba nie dostałem tej notki... tylko kurcze pytanie, którą płytę spalić, Iron Maiden: Fear of the Dark, czy Depeche Mode: Songs of Faith and Devotion ?  :karpik

_michal

• Gość
« Odpowiedź #361 dnia: Sierpnia 30, 2011, 12:19:02 »
Ha! A jednak coś mnie w życiu ominęło!

Młody jesteś.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #362 dnia: Września 21, 2011, 01:20:43 »
Pojawiło się na klocku demo nowego Ace Combat, niestety nowy bajer jakim jakim jest DFM (dogfight mode) skutecznie zepsuł klimat rozgrywki. Wygląda to tak, że przy odpowiedniej odległości wciskamy oba bumpery i przyklejamy się do ogona przeciwnia, kamera zoomuje, a nam pozostaje tylko celować i cisnąć. Idea chyba była taka, żeby oddać siedzenie na ogonie wroga i manewrowanie w takiej sytuacji, ale jakoś nie sprawia to radochy, w dodatku sytuację można odwrócić robiąc jakiegoś kosmicznego fikołka. Jakkolwiek to zawsze była strzelanka, o tyle na najwyższym poziomie trudności trzeba się było napocić i nieco "polatać", teraz to już taki... zwykły shooter się zrobił :(

« Odpowiedź #363 dnia: Października 01, 2011, 19:32:54 »
Gameplay Aliens: Colonial Marines:

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=62556

Bez rewelacji według mnie, grafa, otoczenie, gra świateł - wszystko super. Ale obcy wydają się jakieś głupie takie i mało groźne, a bronie mało potężne.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #364 dnia: Października 01, 2011, 22:47:49 »
Nie jest źle, klimat trzyma, jedynie nasz marines chodzi jakby kij połknął.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #365 dnia: Października 02, 2011, 00:39:01 »
Gra świateł i cieni jest ok, ale z tego co pamiętam to po zabiciu Obcego pojawiało się bajorko kwasu molekularnego przeżerającego się przez kilka poziomów w dół, po którym nie dało się chodzić, karabinki M41A miały magazynki o pojemności 95 pocisków, a obcy byli dużo bardziej zabójczy niż te kilka oskryptowanych momentów. (Stary jestem i marudzę :banan)
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #366 dnia: Października 02, 2011, 02:19:20 »
Z innej beczki - zapowiedzieli sequel Shanka

http://www.youtube.com/watch?v=EkPqG-dE1l0

xD

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #367 dnia: Października 02, 2011, 09:25:28 »
... karabinki M41A miały magazynki o pojemności 95 pocisków, a obcy byli dużo bardziej zabójczy niż te kilka oskryptowanych momentów.
M41A1 miały magazynki o pojemności 100 pestek, wyświetlacz był dwucyfrowy i pokazywał maksymalnie 99 naboi, ale ładowano je jedynie do 95 aby uniknąć zacięć  :020:

Co do skuteczności xenomorphów - one nie stawały w miejscu tuż przed swoim celem żeby złapać oddech przed samym atakiem, a i do ataku używały nie tylko łap, ale i ogona i wewnętrznych szczęk. Układ krążenia był pod wysokim ciśnieniem i pryskał kwasem dość skutecznie na odległość...

Ogólnie lipa straszna.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #368 dnia: Października 02, 2011, 09:55:49 »
Mi prezentacja się nawet podobała, grafa i klimat są. Z chęcią bym pograł gdyby nie to:

Alieny nie mają powera, do tego o kwasie zapomniano :/

W Aliens każdy z Marine miał swój charakter, dzięki czemu do dziś ludzie pamiętają ich imiona i nazwiska, tutaj mamy 'generic SF grunt' rodem z UT3.

No i jestem zachwycony jakim spacerkiem jest odpieranie ataku Alienów, ten który grał spokojnie podziwia architekturę lol. A Alieny biorą to pod uwagę i włażą mu celowo pod lufę. :D

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #369 dnia: Października 02, 2011, 11:39:33 »
Za jasno tam jest :(. Aczkolwiek może coś z tego będzie. Mam nadzieje, że nie skończy się z poprzednią częścią w która nawet nei zagrałem pomimo zakupu :P.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #370 dnia: Października 02, 2011, 14:31:07 »
M41A1 miały magazynki o pojemności 100 pestek, wyświetlacz był dwucyfrowy i pokazywał maksymalnie 99 naboi, ale ładowano je jedynie do 95 aby uniknąć zacięć  :020:

Będą miały pojemność 100 naboi. :118: Ale tak na serio. Nie wiedziałem o tym. Pamiętam z filmu że wyświetlacze pokazywały 95 sztuk amunicji w magazynku, a tu proszę forum po raz kolejny okazało się cennym źródłem informacji.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

« Odpowiedź #371 dnia: Października 13, 2011, 14:28:32 »
Kilka dni temu opublikowany został 16-minutowy filmik z rozgrywki Hitman Absolution.
http://www.youtube.com/watch?v=NWf3dPKYf1E
Zapowiada się obiecująco chociaż trochę za dużo tam strzelaniny jak na mój gust. Mam nadzieję że będzie się dało przejść na tajniaka. Scenka w mieszkaniu mnie rozwaliła LOL.

Czekam na tą grę od kiedy skończyłem Blood Money a było to chyba z 3 lata temu. Genialna gra, jedyna w której chciało mi się zdobyć wszystkie achievementy na x360 :)

PS. Achievement Unlocked. 666 postów na niemieckim forum :)

« Ostatnia zmiana: Października 13, 2011, 14:39:31 wysłana przez Sundowner »

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #372 dnia: Listopada 25, 2011, 07:19:44 »
Jeśli ktoś czeka na Ghost Recona, to może sobie odpuścić:

http://www.escapistmagazine.com/news/view/114367-Ubisoft-Kills-Ghost-Recon-Future-Soldier-on-PC

Od dziś szczerze nienawidzę Ubisoftu. Najpierw zamordowali SH5, potem pchnęli na rynek CloDa w takiej nie innej formie, a teraz jeszcze wyzywają nas od złodziei.

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #373 dnia: Listopada 25, 2011, 09:43:16 »
Od dziś szczerze nienawidzę Ubisoftu. Najpierw zamordowali SH5 [...].

Najpierw? A chociażby Rainbow Six i Splinter Cell? Dla mnie to trylogie, w R6:RV+dodatki i SC:CT oraz wcześniejsze części tych serii grywam do dzisiaj, kolejne to już jakaś kpina... Dobrze, że przypadku Operation Flashpoint zniszczyli tylko markę...

« Odpowiedź #374 dnia: Listopada 25, 2011, 10:04:59 »
Stary R6! Zagrałbym w to na którymś z dzisiejszych silników graficznych.