Autor Wątek: Nowości na rynku gier  (Przeczytany 205763 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowości na rynku gier
« Odpowiedź #885 dnia: Października 03, 2022, 22:34:58 »
Ktoś pamięta Project I.G.I.? Wyjdzie kontynuacja. Tzn. chyba prequel.

I.G.I. Origins | Official Gameplay Reveal Trailer - https://www.youtube.com/watch?v=4SHaDwa1J0k

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #886 dnia: Października 04, 2022, 00:03:02 »
Ja pamiętam. :)  Fajny był. Z tego co kojarzę, to np. ciała znikały po zabiciu a strażnicy byli głupi jak buty, ale i tak dość grywalne było. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #887 dnia: Października 04, 2022, 20:26:43 »
Jedna z pierwszych, jeżeli nie pierwsza gra, w której można było strzelać przez ściany. Ta satysfakcja gdy się ubiło przeciwnika. :)
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #888 dnia: Grudnia 09, 2022, 11:10:24 »
https://www.gry-online.pl/newsroom/star-wars-jedi-survivor-z-pierwszym-gameplay-trailerem-data-premi/zb238e9

Star Wars Jedi: Survivor - premiera planowana na 17.03.2023 r. Na Steam niestety w cenie 299,00 zł...

W Star Wars Jedi: Fallen Order mi grało się bardzo przyjemnie. Mam nadzieję, że Cal doczeka się też jakiegoś filmu lub serialu ze świata SW.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #889 dnia: Grudnia 09, 2022, 12:15:12 »
Czuc bylo konsolowosc strasznie, ale zle nie bylo. Ten ponoc ma byc bardziej RPG-owy. Zobaczymy.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2022, 13:04:01 wysłana przez KosiMazaki »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #890 dnia: Grudnia 23, 2022, 14:02:33 »
Blight: Survival

https://www.youtube.com/watch?v=Z3VxGTH8ReY

Czyli pomysł na grę z apokalipsą zombie osadzoną w średniowieczu. Wygląda zachęcająco. Data premiery jeszcze nie ustalona.

« Odpowiedź #891 dnia: Stycznia 19, 2023, 18:04:36 »
https://store.steampowered.com/app/1649240/Returnal/

15.02.2023 premierę na PC będzie miał kolejny exclusive z PlayStation - Returnal. Jest to zarazem chyba pierwsza gra wydana tylko na PS5, która dostąpi tego zaszczytu (przed The Last of Us: Part I). ;D

SONY jest więc konsekwentne w odejściu od gier na wyłączność bez żadnych ograniczeń czasowych i mam nadzieję, że takie tytuły jak Ghost of Tsushima, Demon Souls Remake czy TLoU2 zobaczymy na PC niebawem.

« Odpowiedź #892 dnia: Marca 31, 2023, 12:56:08 »
W środę premierę miała The Last of Us Part I (PC), zwane też w wersji komputerowej The Crash of Us. ;D

Dobrze, że nie zamówiłem w pre-order.

https://store.steampowered.com/app/1888930/The_Last_of_Us_Part_I/

Aż ciężko uwierzyć, że Sony dopuściło do takiego spartaczenia portu, bo wszystkie ich gry, które trafiały ostatnio na PC miały świetne oceny i optymalizację.

« Odpowiedź #893 dnia: Marca 31, 2023, 13:10:45 »
W środę premierę miała The Last of Us Part I (PC), zwane też w wersji komputerowej The Crash of Us. ;D
Bez przesady. Pierwszy patch i najnowsze stery nvidii umożliwiają płynną, bezproblemową grę. Gra zainstalowana na SSD.
Wersja release* rzeczywiście bardzo długo mieliła shadery i miałem stuttering, ale ten ostatni mógł być spowodowany instalacją nowszych sterów bez wywalenia starych. Taki stuttering miałem kiedyś na najnowszym CoD: MW2. DDU oraz instalacja nowych sterowników rozwiązała problem.
Ze względu na tylko 10 GB VRAM, przy 1440p mam niemal na ultra, tylko jakość tekstur zmniejszona oraz włączony DLSS aby się zmieścić w 10 GB. Cały czas płynnie, steamowy wskaźnik pokazuje FPS w okolicach 40 - 70, głównie okolice 60. Nie odczułem żadnego chrupnięcia.

* moja spiskowa teoria dziejów zakłada, że wersje release są specjalnie spieprzone aby "do sieci" trafiała taka wersja. Dopiero pierwsze patche mają usprawnić produkcję.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #894 dnia: Marca 31, 2023, 15:54:08 »
Tak też mam bo zawsze chciałem zagrać, fajna ta nowa nazwa ;D btw. Na razie czeka. Na pewno ideał to nie jest chociaż też biadolenie nie do końca uważam za słuszne. Dodam, że nie grałem długo, mam raptem 1,5h z czego większość to testy. Ustawienia High/Ultra, 1440p - FPS od 90 do ponad 200. Faktycznie shadery na początku to godzina, nawet na NVMe. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem. Potem ładuje się wszystko jak w każdym innym tytule. To co mi się nie podoba to w zasadzie takie dziwne jakby darcie ekranu, nieważne czy G-Sync, czy V-Sync. Nie jest to tak płynnie jak być powinno pomimo dużej liczby FPS. Zauważcie, że oni nie zrobili tu full screen, więc coś z tym pewnie. Gra działa w oknie bez ramki lub z. Gra jest też bardzo cicha, jak 30% innych gier. Jak pozmieniałem w ustawieniach na słuchawki + coś tam zaczęło być ok, ale i tak odstaje od reszty. To też dziwne.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #895 dnia: Marca 31, 2023, 16:04:39 »
Gdzieś czytałem, że gra ma problem z obsługą myszki, z gamepadem masz płynnie a z mychą właśnie takie rwanie przy rozglądaniu. I jest to kolejna z gier od nich z takim samym problemem.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #896 dnia: Marca 31, 2023, 16:17:30 »
Gdzieś czytałem, że gra ma problem z obsługą myszki, z gamepadem masz płynnie a z mychą właśnie takie rwanie przy rozglądaniu. I jest to kolejna z gier od nich z takim samym problemem.

Hmm, możliwe, bo właśnie to objaw jakby jakiegoś innego odświeżania / częstotliwości. Nie jest to taki typowy tearing monitora.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #897 dnia: Marca 31, 2023, 16:39:57 »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #898 dnia: Marca 31, 2023, 17:48:29 »
Nie potwierdzam u siebie. Stuttering miałem, ale minął po pierwszym patchu oraz DDU i instalacji najnowszych sterów nvidii. Obstawiam, że naprawiła czysta instalacja sterów.
Tu cos znalazlem takiego: https://steamcommunity.com/app/1888930/discussions/0/6197556602753855065/.
- Disabled raw mouse input
- Disabled v-sync
- Limited FPS to 100
Ja mam włączone Raw mouse input, wyłączony v-sync (ze względu na g-sync) oraz limit FPS na 140 (monitor 144 Hz).
Taaaa...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #899 dnia: Kwietnia 01, 2023, 08:55:31 »
Wyłączenie przyspieszenia myszy (ale w grze) pomaga nieco, potwierdzam.

www.yoyosims.pl