Pozwole sobie zacytować mojego dobrego przyjaciela "Zdecydowana przewaga tzw. "mocnego pi&*$%a" i smyczki... reszta jest wypadkową wszystkiego co przedstawiali mi znajomi..." lub jak kto woli połączenie chaosu z hałasem na scenie, np. Apocalyptica, Arch Enemy, Arcturus, Dimmu Borgir, Slipknot, Cataract, Coal Chamber, Crematory,Cradle of Filth, Vader, Decapitated, Devourment, Equilibrium, Ewiges Reich, Exodus, Fear Factory, Frontside, Firewind, Haste The Day, If Hope Dies... do tego momentu było alfabetycznie

, Sonic Mayhem, Korn, Richthofen, Rammstein, Nightwish, Ozzy Osbourne, Black Sabbath, Pantera, Paths Of Possession, Rhapsody, Hammerfall, Iron Maiden, Bruce Dickinson, Savage Circus, Jag Panzer, Slayer, Soulfly, Slipknot, Stormwarrior, System Of A Down, Testament, Vile, Witchcraft, Within Temptation, In Flames, Metallica, Sepultura, Majesty, Vs777, Projecto 103, Karnak Seti, Death Inc, Under Fetid Corpses, Sigh, Pitch Black, Insaniae, Blizzard Winter, Tormentvm, Neurotic, Grimlet, Arkenstone, The Ransack, Nephtys, Fear Thy Name, Haste The Day, Black Majesty, Dreammaster, Cryonic Temple, Godiva, Dragonheart, Pagans Mind, My Darling Murder, Hellfire, Euroforce, Demons And Wizards, Phantom Lord, Lacuna Coil, Gaia Epicus, Dragonland , Evanescence, Force Of Evil, Immortal Avanger, Goddess of Desire...a to dopiero początek. Z rocka to napewno: Adema, Flaw, POD, Rage Against The Machine, Audioslave, Limp Bizkit Coma, Ptaky, Alice Cooper, zdecydowanie Jimmi Hendrix bo jest absolutnym bogiem ;P, Unheilig, Erben der Schopfung, Schock, Siddharta, Gorillaz, and many many more

) i też trzeba dodac że Classic Rock również ale już kapel nie będe wymieniał.
Wszystko zależy od nastroju, nie pogardzę niczym co wzbudza moją ciekawość i zainteresowanie, lubię jak jestem zaskakiwany nowatorstwem i eksperymentami. Zwracam uwagę bardziej na tekst niż na rytm ale to i to się liczy bo w przeciwnym wypadku mógłbym słuchać poezji śpiewanej. Muzyka musi wywoływać "coś" jakiś efekt. Zdecydowanie lubię niemieckie brzmienie od tego ciężkiego zaczynając, a kończąc na gute deutsche soldatenlider ze składanek "Lato z Wehrmachtem 1939-45". Wziąłem się także za Punk a w szczególności polski punk. Podoba mi się to co ram powiedział czyli prostota kompozycji, z zachodnich kapel, to Offspring, Pennywise, Green Day... Napewno też coś na wyluzowanie np. Schiller, Monjes Budistas, Jose Gonzalez, Orkiestra Reprezentacyjna Wojska Polskiego, Marsze, Soundtracki, muzyka lat 80-tych. Troszkę plastiku czy trance'u ale rzadko i musi byc dobry ;]
Zresztą zamiast to pisać to poprostu wystarczyło podac linka do mojego profilu:
http://www.last.fm/user/KosiMazaki/Ps. Czasami co lepszymi kawałkami sie dzielę na wentylu kiedy to urządzamy sobie spontanicznie quiz "Jaka to melodia" ;]