Autor Wątek: Co Was kręci w muzyce którą słuchacie?  (Przeczytany 9638 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Co Was kręci w muzyce którą słuchacie?
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 28, 2006, 21:56:12 »
A myślałem, że to ja jestem największym farmerem na tym forum  :020:

Do mnie pijesz  :011: :004: ... to pij to a w zasadzie tak, będzie bardziej "w klimacie" :karpik

« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 28, 2006, 22:08:30 »
A ja niestety, jeżeli chodzi o muzykę to mam pierwszy stopień wtajemniczenia, czyli wiem, kiedy grają a kiedy nie. :053:
Ale muszę się przyznać, że strasznie lubię pośpiewać :003:. Niestety mało, kto potrafi tego słuchać :051:.
Jeżeli chodzi o gatunki to słucham w zależności od nastroju. Ostatnio nawet trawię hip-hop :041:, bo moje „dresiki” w domu często puszczają jakieś kawałki. Z lat młodości Pink Floyd, Glenn Miller, Bing Crosby, Luis Armstrong, piosenki ogniskowe, country, szanty oraz marsze wojskowe w szczególności te jedynie  :004: słuszne.
Nienawidzę jedynie jednej piosenki „Witaj Zosieńko”, byłem w jednostce wojskowej, która szkoliła nowe roczniki poborowych. Od rana do wieczora „Witaj Zosieńko” i tak przez dwa lata. Beeeee......  :704:
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 28, 2006, 22:14:48 »
... Od rana do wieczora „Witaj Zosieńko” i tak przez dwa lata. Beeeee......  :704:

Jak to się spiewało  :004: : ... Witaj Zosieńko, zostało cienko naaaam doooo cyyyywila ... i dowódca plutonu dostawał "piany"  :021:

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 28, 2006, 22:25:05 »
Do mnie pijesz  :011: :004: ... to pij to
hmm... mieszaniec? Od biedy można ;) Ale osobiście wolałbym to:

A w tle z głośników dobywające się oczywiście Ennio Morricone ;)

Tylko kieliszki do szkockiej mi się potłukły  :015:

swier

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 28, 2006, 22:34:51 »
The Cure
Od zawsze i na zawsze.

I DM of korz. Wszystko jak leci. I pierwszy pedryl Zjednoczonego Królestwa George Michael też ląduje w odtwarzaczu od czasu do czasu. Albo np Morten Harket. Ale solo, bez kolegów.

No i Chet Baker, John Coltrane, Tommy Dorsey i inni tacy.

« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 28, 2006, 22:37:01 »
A w tle z głośników dobywające się oczywiście Ennio Morricone

Najlepiej pasuje mi do ...

... no trochę inne wykończenie, ale ten model.

Tylko kieliszki do szkockiej mi się potłukły

Ja jeszcze mam - takie trochę polskie (100ml  :021: ), ale kształtem jak z saloon'u  :002:

« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 28, 2006, 22:45:16 »
Jak to się spiewało  :004: : ... Witaj Zosieńko, zostało cienko naaaam doooo cyyyywila ... i dowódca plutonu dostawał "piany"  :021:

Tak było!  :karpik
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 29, 2006, 00:01:09 »
Ja w zależności na co mam ochotę czasami melancholia w stylu Faith no More , Pink Floyd Enigma, klasyka rocka ,jazz  itp…
Ale najbardziej lubię metal z moich ulubionych kapel wymienię tylko parę, które zawsze będą mnie miażdżyć  i jak ktoś lubi ciężkie ale przemyślane granie to polecam  Pestilence ,Morbid Angel ,Cynic ,Incubus ,Sadus ,Morgoth ,Carcass, Trauma , no i niezastąpiony pan Chuck Schuldiner (Death) . Wymienić by szło jeszcze sporo kapel które wywarły na mnie pewien odbiór muzyki czy chociaż styl grania na gitarze (nie tylko metal). Nie chcę nikogo urazić ale nie lubię takiej muzyki sezonowej czyli coś w stylu hit na lato , Mandaryna (tfuuu) i inne komercyjne twory które służą jak opium dla motłochu .
 :P

Waylander

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 29, 2006, 09:03:42 »
Rock i Hard rock. Jak zlyszę riffy gitarowe  ( Iron Maiden ) to po prostu sierść mi staje i wpadam w trans. Normalnie wysiadam...

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 29, 2006, 09:06:55 »
Widzę, że forumowicze również znają się na dobrej muzyce :D

Ponad rok temu zakochałem się w JAZZie. Najlepsza muzyka pod słońcem. Przede wszystkim stary klasyczny jazzik (nie trawię acidjazzu i innych wariacji z elektroniką), ale również współczesnych wykonawców (także polskich). Nie wiem czy jest sens wymieniać, ale może chociaż kilka oczywistych nazwisk: Dave Brubeck, Miles Davis, Don Byas, Glenn Miller, Garbarek, Coltrane, Komeda, Możdżer (The Time!:D), Stańko, Parker itd.
Niedawno odkryłem, że może być coś lepszego od jazzu: szybki taneczny swing z lat 30'   :020:
Mogę słuchać "sing sing sing" Bennego Goodmana na okrągło :D
Ktoś może pamięta film "Maska"? :121: Gdy w klubie Maska wywija piękną panienką na parkiecie kapela gra kawałek "Hey Pachuco". Kapela która to gra to Big Bad Voodoo Daddy (z obecnych orkiestr retro nie mają sobie równych) :020: (można znaleść co nieco do posłuchania na winamp music, na oficjalnej stronce jest klip i chyba też trochę muzyczki).

Wcześniej słuchałem (i nadal lubię czasami posłuchać) rockowego brzmienia. Tutaj najlepszym zespołem jest dla mnie "Queens of The Stone Age"! Ktoś zna? (muzycy początkowo Dessert Session, później KYUSS, teraz QOTSA obecnie bez starego basisty). Jeśli ktoś chce posłuchać prawdziwego Stoner Rocka to polecam! W zeszłym roku byłem w Warszawie na koncercie - przeżycie nie do opisania :D .
Lubię klasyki rocka (chociaż Metallica już dawno mi się znudziła  :118:). Słucham też polskiego rocka (uwielbiam koncerty KULT i HEY).
Od czasu do czasu przydaje się też punk rock (np. leci w tle gdy wycinam kumpli w Soldat'a :021:).
DCS/FSX/AC/pCARS

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 29, 2006, 09:47:04 »
Dla mnie muzyka to umiejętne wstawianie momentów ciszy między dzwięki. Ludzie, którzy umieją i chcą siebie słuchać, nie przeszkadzając sobie wzajemnie. Oczywiście z racji zainteresowań najbardziej bliska mi jest gitara i muzyka instrumentalna, ale uwielbiam również duże formy - orkiestry dęte i symfoniczne.

To, czego słucham, zostało wymienione we wcześniejszych postach. Może najbardziej zaakcentuję tu muzykę blues-rockową: ZZ Top, John Mayall, Coco Montoya. Ale jak najbardziej Slayer i Megadeth, Queensryche i Helloween, Toto i Van Halen, Alison Krauss i Eva Cassidy, Diana Krall i Norah Jones, Miles Davis i Sonny Rollins, Bon Jovi i Cinderella, Igor Strawiński i Ludwik van Beethoven, AC/DC i Accept, Yngwie Malmsteen i Steve Vai.

Z polskich kapel: only TSA, SBB i Dżem. No i oczywiście Wielki Artysta Czesław Niemen.

A ostatnio gitarowe country. Danny Gatton, Brent Mason i wielu innych gitarowych szaleńców.

Popatrzcie, jaka czadowa jest muzyka country:  :020:
http://www.youtube.com/watch?v=UnUJ9Dk3uxk

« Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 29, 2006, 16:44:59 »
Dobra muzyka nie jest zła.
Lubię jak piosenki mają teksty "o czymś", poruszające jakiś temat, do tego kilka instrumentów, wokal współgrający z muzyką i heja banana.
Na początek idą utwory w których palce, a raczej usta  :003: maczał Kazik (Kult, KNŻ, El Dupa, Yugoton i cała menażeria), T.Love parę fajnych kawałków też ma, Toten Hosen - za #^@$ nie wiem o czym śpiewają, ale fajnie to brzmi  :002:, a prócz w/w: Guano Apes, Linkin Park, Limp Bizkit, Prodigy, Moby, Beastie Boys i z sentymentu do filmu "King of my castle" Wamdue Project.
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 29, 2006, 17:33:30 »
Jeszcze brzmienie gitary Jeffa Becka. Hiperczad!

jimm

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 29, 2006, 18:35:28 »
Jeszcze brzmienie gitary Jeffa Becka. Hiperczad!
Jeff Back + Rod Stewart + Ronnie Wood = Miodzio  :020:

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 29, 2006, 20:19:22 »
Aha, i jeszcze ostatnio "He's a pirate" z soundtracku "Piratów z Karaibów". Aż mi samochód huczy.