Autor Wątek: Red Orchestra (wątek wydzielony)  (Przeczytany 68047 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Red Orchestra (wątek wydzielony)
« Odpowiedź #225 dnia: Kwietnia 08, 2007, 23:13:37 »
No mozna, można. Sam myślałem nad nieco innym wykorzystaniu gry. Ponieważ to rasowa dogfightówka, to możnaby od czasu do czasu nieco ją ubarwić- umówić się na dwie zgrane drużyny- każdy wybiera  swą ulubioną rolę i troszkę taktycznie zdobywać jakieś obiekty. Jedna grupa broni wybranego obiektu, druga zdobywa- aż do wyczerpania zapasów ludzkich, no , może kazdy miałby ze dwa , trzy życia ;). Problemem jest chyba tylko na sztywno ustalony czas odliczany do zakończenia rozgrywki- chyba że to się też da jakoś ustawić. Nie jest to Operation Flashpoint , lecz sądzę że Red Orchestrę można nieco "stuningować".

W każdym razie na coś bardziej ambitnego zawsze  się piszę, bo bezcelowa mordownia na dłuższa metę jest po prostu ..bezcelowa  a i tak zawsze takich serwerów jest pełno . Jak chcę dostać po mordzie to wybieram pierwszy lepszy, zabijam ze 30 typa sam ginąc przy tym też gdzieś tyle samo razy i tyle. :)
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

« Odpowiedź #226 dnia: Kwietnia 08, 2007, 23:21:24 »
W sumie też się piszę na jakąś ciekawą rozgrywkę. Choć z gierką nie mam doświadczeń, kupiłem ją parę dni temu, bo była tania i zaciekawiła mnie opcja walki czołgiem - prosta ale przyjemnie rozwiązana.

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: Kwietnia 09, 2007, 00:06:22 »
Hmm... jeśli zbierze się więcej luda to też się na to piszę. I skoro mowa o bardziej zgranych teamach: to może najpierw jakaś bitewka w mieście a'la Stalingrad, Danzig czy Odessa a później coś pancernego? Np. pod Ogledowem (wiem, że Oględów, ale jakoś angielsko-niemiecka nazwa bardziej mi pasuje ;))? Albo jakaś mapka z Map Contest Packa (pack dostępny na polskiej stronie RO). No cóż - pożyjemy, zobaczymy. Jeśli będzie więcej ludzi to może być nawet bardzo ciekawie (oby się jacyś łaskawcy znaleźli).

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #228 dnia: Kwietnia 09, 2007, 09:27:07 »
A może Pinkera zawołacie lololololol?
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

« Odpowiedź #229 dnia: Kwietnia 09, 2007, 11:05:02 »
Edelmann, czas nie jest problemem, gdzieś to się zmienia z tego co wiem :).

Jeśli chodzi o mapy to raczej to będą standardy. A jakie ? To już Wasz wybór, choć proponowałbym takie jak np. Konigsplatz, Ogledów czy Bondarevo, aby każdy mógł sobie znaleźć "robotę" dla siebie ;).
"Stare Miasto, Stare Miasto,
Wiernie Ciebie będziem strzec,
Mamy rozkaz Cię utrzymać,
Albo w gruzach Twoich lec."

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #230 dnia: Kwietnia 09, 2007, 12:34:32 »
Rezerwuję Panzerfausta. I jak bardzo chcecie czołgowe ( :587:), to StuG'a.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #231 dnia: Kwietnia 09, 2007, 13:45:45 »
Nie wiem jak inni, ale ja koniecznie nie muszę walczyć na czymś pancernym. Chociaż trzeba przyznać, że Ogledow to jedna z ciekawszych map. A jeśli chodzi o walkę piechoty to wolałbym Stalingradkessel lub ewentualnie Odessę. Danzig nie za bardzo mi leży.

P.S.: Jak na piechociarzy to chciałbym zamówić raz MP-40/StG-44 i gratisowo Stielhandgranaty :) A jak nie będzie dostępne to G-41/43 w komplecie oczywiście z granacikami.

« Odpowiedź #232 dnia: Kwietnia 09, 2007, 14:58:55 »
Generalnie mapa to nie problem, zawsze możemy pograć kilka map. Co do broni to semi, ew. czołg.

Mam nadzieję, że jeszczę ktoś się znajdzie do wspólnej gry bo 5 osób to z deczka za mało.

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #233 dnia: Kwietnia 09, 2007, 15:08:52 »
Wspominałeś coś o znajomych. Z nimi by wyszło trochę więcej, jednak wciąż to trochę za mało  :005:

« Odpowiedź #234 dnia: Kwietnia 09, 2007, 16:34:01 »
Kilku znajomych będzie bo pewnie tylu będzie chętnych. Myśle, że około 5 wpadnie.

DemoniX

• Gość
« Odpowiedź #235 dnia: Kwietnia 09, 2007, 19:29:35 »
Tak sie zastanawiam czy kupić tą gre ;) niech mnie ktoś zachęci  :118: :118: :118:

« Odpowiedź #236 dnia: Kwietnia 09, 2007, 19:50:35 »
Jedyne co może Cię zachęcić to to, że ta gra kosztuje nie całe 3 dychy, a to jak na taką gre bardzo mało. Generalnie rzecz biorąc, według mnie taka gra jest dużo więcej warta i dałbym za nią dużo więcej.

A skoro masz taką okazję (a takich u nas w kraju mało) to czemu niby nie korzystać ?

« Odpowiedź #237 dnia: Kwietnia 09, 2007, 20:40:33 »
... niech mnie ktoś zachęci  :118: :118: :118:

Jako strzelanka z pozycji "piechocińca" to gierka jest taka sobie - przeciętna, nic szczególnego na tle masy takich gier. Wg mnie zaletą jest ciekawie rozwiązana kwestia użytkowania sprzętu pancernego do gry zespołowej (np. masz stanowisko kierowcy, działonowego i przedniego strzelca km). Jest to zrobione w sposób prosty - strzelankowy (a nie symulacyjny), ale funkcjonalny i dość atrakcyjny wizualnie.

Przychylam się do tego co napisał Mati - b.niska cena powoduje, że można się nią chwilę pobawić - ot choćby dla odmiany.

DemoniX

• Gość
« Odpowiedź #238 dnia: Kwietnia 09, 2007, 21:04:37 »
mnie zaletą jest ciekawie rozwiązana kwestia użytkowania sprzętu pancernego do gry zespołowej (np. masz stanowisko kierowcy, działonowego i przedniego strzelca km). Jest to zrobione w sposób prosty - strzelankowy (a nie symulacyjny), ale funkcjonalny i dość atrakcyjny wizualnie.

To tak jak w Battlefieldach. Przeglądałem pare stron z screenami, obejrzałem kilka filmików, poczytałem na forum o tej grze i stwierdzam iż niedługo będę musiał zrobić sobie mały spacerek do sklepu  :020:

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #239 dnia: Kwietnia 09, 2007, 22:04:30 »
To tak jak w Battlefieldach.

Oj nie. W Battlefieldach włazisz jako jeden ludek i wsio (chyba że mod FH, ale też nie do końca). Tu sprawa ma isę inaczej: kierowca nie może kontrolować działa, strzelec działa etc.. To tak w gwoli wyjaśnienia :)