No faktycznie te pomysły nie są najlepsze, ale battlechater pewnie da się w opcjach zmienić, a jak nie to w pare dni będzie mod na to. Przeładowaniem bym się nie martwił - zakładając, że będzie to bardziej symulacja, niż kolejny CoD, prędkość przeładowania nie będzie miała większego znaczenia. Mnie martwi jedynie to co widziałem na filmikach z AI - podobnie jak w pierwszej części będzie to pewnie banda debili.
Pamiętajcie wszyscy, że pierwsza część powstawała jako mod i udało ją się wydać, sequel to już w pełni komercyjny produkt od początku, autorzy chcą na nim zarobić i chcą przyciągnąć jak największą ilośc graczy - stąd unlocki, odznaki itp - taki wymóg rynku. Na pewno gra będzie bardziej przystępna niż poprzednia część, czy np produkcje BIS, ale... będą mody, i to kilka fajnych (Vietnam, Pacyfik, Chyba też Korea), a za sprawą UDK pomimo braku premiery gry te modziki są już w produkcji. Nie muszę chyba nikomu tłumaczyć, że modu do RO prezentują bardzo wysoki poziom i mają entuzjastów.
Nie chcę tu wyjść na kogoś, kto broni tytułu, bo już wydał na niego kasę, sam się nieco stresuję tym czy warto, ale nawet jeśli RO2 będzie tylko shooterem, to poziom realizmu i tak będzie większy niż w CoD i BF3. Zobaczymy co z tego wyjdzie.