Autor Wątek: Wirtualne Stanowisko Dowodzenia (LOTATC)  (Przeczytany 15363 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Romus0

• Gość
Odp: Wirtualne Stanowisko Dowodzenia (LOTATC)
« Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 28, 2007, 00:05:59 »
 Witam panów pilotów i kontro  :001:
Przychylam się do wniosku Edelmanna. Lubię mieć dużo zajęcia przy radarku bo samo gapienie się na mrugające do mnie punkciki wprawia mnie w senność i apatie jakąś  :002:. Tylko co na to pozostali kontro ( bo nie wiem jakie kto ma doświadczenie poza Razorblade  :004:), a przede wszystkim co na to piloci, bo głównym i ulubionym zajęciem pilota w "Loczku" jest strzelanie do wszystkiego co ma odmienne barwy niż te jedynie słuszne  :021:. Obawiam się podniesienia szumu, że tu nie "Vatsim" (choć mam nadzieję, że się mylę  :002:). Kontro też chyba zasługuje na trochę zabawy  :021:. Można to opracować w ten sposób, żeby ograniczyć procedury do niezbędnego minimum (tym bardziej, że ułatwi to prace kontro), choć z drugiej strony ostatnio radziłem sobie z tłokiem na podejściu spowalniając nie które maszyny i o ile polecenia są wykonywane w miarę dokładnie przez pilotów to można ten chaos opanować.
A tak przy okazji zapytam czy ktoś stawia serwery z LOATC, bo ostatnio coś cicho się zrobiło w tym temacie a chętnie bym poćwiczył na radarze i byłaby okazja dotrzeć takowe procedury :002:.

41elt_Mistrzu_PL

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 29, 2007, 16:12:44 »
Witam ja jakiej wersji latasz w lock-on ?? Chętnie bym polatał z radarem często latamy z prawdziwymi pilotami i  na pewno chętnie bysie wykazali swoim doświadczeniem  :) Jak byś miał czas i chęci na loty Pisz na GG 8614892 ! Pozdrawiam 

Romus0

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 29, 2007, 23:56:19 »

Niestety mam wersję 1.02  :005:, a LOATC fuka na FC więc jestem uzależniony od ludzi, którzy postawią serwer na FC pod LOATC  :015:. Z czasem u mnie krucho, ale jak dacie znać to chętnie spróbuję kontrolować z pilotami as real  :002:. Będę miał okazję nauczyć się czegoś co na pewno przyda się w dynamicznej kampanii i nie tylko :002:.

41elt_Mistrzu_PL

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 30, 2007, 08:07:11 »
Witam. Szkoda że LOTATC chodzi tylko pod FC my tez latamy na 1.02 lecz gdybyś chciał usiąść w kabinie myśliwca i polecieć z nami to zapraszam.  :karpik

carolus

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Lutego 04, 2007, 10:51:50 »
mam takie pytanie czy lotac chodzi tylko na FC czy jakoś można jeszcze zrobić żeby poszedł na LOMAC

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: Lutego 08, 2007, 13:21:06 »
Witam. Szkoda że LOTATC chodzi tylko pod FC 

Niestety mam wersję 1.02  :005:, a LOATC fuka na FC więc jestem uzależniony od ludzi, którzy postawią serwer na FC pod LOATC

Wszystko wskazuje na to że tylko  :banan

« Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 25, 2007, 19:53:36 »
Chciałem tylko odświerzyć wątek. Są w dalszym ciagu na tym świecie kontrolerzy? :118:
 Będziecie potrzebni , nikt o Was nie zapomniał!
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Romus0

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Maja 20, 2007, 21:58:42 »
Witam

Miło, że będę komuś potrzebny w tej materii  :002:Ja jestem zwarty i gotowy, tylko nikt nie chce stawiać serwerów pod LOATC i niestety z tego powodu jestem bezrobotnym kontro.
Mogłoby się coś wreszcie ruszyć.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #68 dnia: Maja 21, 2007, 15:25:59 »
Powiem  krótko. Przez najbliższe 10 dni nie będę miał ani jednego dnia wolnego. Ale to nic. W każdym razie postaram się zebrać kilku pilotów pod FC latających na MiG ach czy Su tudzież nawet jak się da na radzieckich drzwiach od stodoły co by pozwoliło nam na zorganizowanie i przećwiczenie normalnych ludzkich lotów.
Jak to widzę?
Potrzebnych bedzie 2 kontrolerów. Jeden też nie tragedia- przynajmniej nie będzie się nudził, jeśłi będzie ich więcej to jeszcze lepiej!. Zabawa będzie polegała na tym,żeby przećwiczyć kierowanie par myśliwców w czasie normalnych pokojowych lotów. Co więcej- wypróbować , ba! spróbować wprowadzić w życie sposób komunikacji kontroler- piloci. Ogólnie uważam że mogłoby być to coś na wzór zbliżony do realnego tyle że uproszczony dla potrzeb rozgrywki online.

Za teren działań posłuży mapa projektu RAzorblade'a który zorganizował do tego celu niezbędne korytarze powietrzne, strefy zakazu lotów i temu podobne.

Szczegóły Romus musimy obgadać gdzieś na TS ie czy inny sposób, potem się to wprowadzi w eter tak żeby każdy wiedział co i jak. Jak będziesz miał wolną chwilkę to łap mnie bo szkoda czasu! :020:

Jak ktoś ma konkretne propozycje co do komunikacji (chodzi o stronę techniczną , frazeologię i temu podobne) to niech daje znać.

Pozdrawiam.
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Romus0

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Maja 21, 2007, 23:10:45 »
Witam Panów Pilotów i Kontro

Jestem za. Niech się to wreszcie zacznie kręcić bo coś staneła ta cała akcja. Co do ustaleń to być może będzie okazja pogadać na zlocie.

Pozdrawiam

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Lutego 22, 2008, 07:37:36 »
Witam
Panowie pomocy mam problem z LOTATC.
Problem mój polega na tym, że po podłączeniu się do serwera nie mam do wyboru żadnego radaru i nie widzę samolotów latających w powietrzu. Skąd wiem, że się łącze? Odpalam LotAtc, program pyta się mnie o hasło. Wpisuję hasło, zegar w LotAtc pokazuje mi czas misji i lotniska, które mogę obsługiwać. Na tym się kończy wszystko, bo jak pisałem, nie mogę wybrać radaru i nie widzę samolotów. Jestem w sieci osiedlowej, poprosiłem ostatnio usługodawcę, aby przekierował mi port 10310, tak, żeby mój komputer był w sieci widziany jako pierwszy. To jednak nie pomogło. Proszę o pomoc
 :005:
Pozdrawiam

Romus0

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Lutego 25, 2008, 23:32:19 »
Witam :)

Może nie pozwala na połączenie zapora anty wirusowa serwera  :011:

Pozdrawiam

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #72 dnia: Lutego 26, 2008, 09:05:13 »
Takie rzeczy sprawdzaliśmy w pierwszej kolejności. Rzecz w tym, że na serwerze żadna zapora nie stoi, a inni gracze łączą się bez najmniejszego problemu, stąd wiadomo, że to po stronie Mav'a coś jest nie tak. Forwardowanie portu na routerze u jego dostawcy nie pomogło. Najdziwniejsze jest to, że w tym samym czasie łączy się bez problemu do serwera Team Speak i do gry, nie wiem w czym połączenie do serwera LotACT różni się od dwóch pozostałych.

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Lutego 26, 2008, 16:28:43 »
Możliwe jest że ten program działa na dwóch portach?

« Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 14, 2008, 16:27:43 »
Odbywają się jakieś loty z wykorzystaniem LOTATC-a, nie mam jeszcze FC ale chciałbym spróbować swoich sił jako kontroler.
Moje GG 7791066