Autor Wątek: Pogodzie coś się poj*****  (Przeczytany 39592 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: Pogodzie coś się poj*****
« Odpowiedź #210 dnia: Lutego 12, 2010, 09:29:53 »
W pracy mam dziewicze rejony... żaden pług nie ruszył od wczoraj, jechałem na czuja. Tyle dobrego, że droga oznaczona chorągiewkami - choć po jednej stronie, całkowicie je zasypało. Problemów tutaj nie ma Ural-4230 i Geländewagen więc tichy, masz taki wybór  :118:

« Odpowiedź #211 dnia: Lutego 12, 2010, 09:38:35 »
Ten Ural to "w dieslu"? Bo właśnie u siebie odkryłem dość bogate źródło oleju napędowego za 1.5 zł, to mi nie zależy  :002: A Giermańcą, z ich delikutaśnymi autkami to bym nie ufał - utknęli już pod Stalingradem. :003: Pewnie bym z podwórka nie wyjechał. Chociaż ten DB to chyba jeszcze na starych, dobrych częściach robiony.

PS. Tak poza tematem. Zna ktoś wyniki tego: http://zh-cn.facebook.com/pages/Syberia-Expedition-2009/122361162015?v=info  ? Ciekawe jak sobie radzili/ radzą? Jak dobrze to może się przekonam.  :002:
« Ostatnia zmiana: Lutego 12, 2010, 09:43:55 wysłana przez tichy »
L'ordre règne à Varsovie!

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #212 dnia: Lutego 12, 2010, 11:08:53 »
Ural to Diesel V6, lub V8, nie pytałem, a G-klasa też diesel 3L. Pamiętaj, że to projekt sprzed 30lat i robiony nie przez MB, a przez Austriackiego Steyr-Daimler-Puch, MB tylko to sprzedaje ;) O lepszą terenówkę "prosto z fabryki" ciężko... już tylko od 2 ton nośności w górę są (HMMWV, Unimog, Tatra itp.)

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #213 dnia: Lutego 12, 2010, 20:20:31 »
Ja na swojej drodze do szkoły mam już zamarznięte jedno bardzo porządne jeziorko (zwieźli mi kilkaset m^3 śniegu + to co spadło w miejscu którego nie mogę ominąć. No mogę, ale mi się nie chce) i jedną rzeczkę. Zaraz uszczelniam drugi but, po godzinę mam już zarezerwowane w sobotę i niedzielę na kolejne pastowania. To są właśnie zalety zimy- można się pobawić przy butach :)
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #214 dnia: Lutego 12, 2010, 20:24:43 »
...po godzinę mam już zarezerwowane w sobotę i niedzielę na kolejne pastowania.

Ło matko! To jaki Ty masz rozmiar obuwia, że potrzebujesz godziny na pastowanie?!  :041:  :karpik
Ja przy 46 daję radę w kilka minut.  :003:

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #215 dnia: Lutego 12, 2010, 20:34:08 »
To znaczy poprzez pastowanie rozumiem coś więcej niż oczyszczenie z brudu i ewentualne przejechanie pastą. Oczyszczenie i przejechanie pastą kilka razy.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #216 dnia: Lutego 14, 2010, 10:41:43 »
Q... Podkarpacie całe zaspane. Strach wrzucić 3 na głównej drodze... Czemu na zewnątrz nie może być tak?
http://www.youtube.com/watch?v=8ShDEEGcV4k
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

chincz

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: Lutego 14, 2010, 19:49:30 »
O ja pin.... Wracam ja sobie od ukochanej teściowej z obiadku jak porządny człowiek  :004: , a teraz będę musiał odchorować odśnieżenie połowy parkingu. A najgorsze jest to, że jutro trzeba będzie odśnieżyć drugą połowę, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że do powrotu z pracy nie znajdzie się 15 cfaniaczków, którzy skorzystają z mojej dzisiejszej, no i jeszcze jedynie kilku sąsiadów, sprawiedliwie przyznam, pracy... Sypie jak głupie.

« Odpowiedź #218 dnia: Lutego 14, 2010, 20:36:08 »
E tam marudzicie, jakbyście całe życie w tropikach mieszkali :021: ...... co Wy tam wiecie o zimie  :118:

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #219 dnia: Lutego 14, 2010, 20:48:25 »
No, w Lublinie pada od soboty od 18. Szkoda, że nie mam biegówek :D. Jest pięknie - auto olałem a miałem dziś rozpocząć przeprowadzkę.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #220 dnia: Lutego 14, 2010, 21:49:04 »
a miałem dziś rozpocząć przeprowadzkę.
A na położonej szafie nie pojedziesz? :004:
A tak na poważnie, dziś wróciłem z Zakopanego i mam wrażenie, że jednak w Krakowie jest więcej śniegu niż w Zakopanem (przynajmniej w części miejskiej). Drogi dobrze utrzymane, z chodnikami gorzej.
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #221 dnia: Lutego 14, 2010, 22:44:29 »
Pamiętaj, że to projekt sprzed 30lat i robiony nie przez MB...

No wiem, właśnie mówiłem, że starsze modele by się przydały, bo te najnowsze emki to takie bardziej "kenowate" (znaczy się dla chłopaków Barbie  :003:) i pracują na sprzęgiełkach wiskotycznych - trochę nie bardzo na Sybir... :021:

E tam marudzicie, jakbyście całe życie w tropikach mieszkali :021: ...... co Wy tam wiecie o zimie  :118:

Ktoś mi zdjęcie zrobił, jak odśnieżam ???

U mnie na razie 0 C. Ciekawe jaka wielka będzie powódź w tym roku ??

« Odpowiedź #222 dnia: Marca 16, 2010, 11:45:29 »
Ta zima to w sumie nie jest taka zła :
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #223 dnia: Marca 17, 2010, 10:26:38 »
Na szczęscie już się kończy... Marzanny niestety w tym roku nie będzie bo zamarzła :)

Ale gdyby u mnie zima wyglądała tak jak przedstawił to spec to jesień mógłbym zamienić na zimę ;)

« Odpowiedź #224 dnia: Marca 23, 2010, 20:24:22 »
No to mamy normalność. Dzisiaj wyjątkowo. Wychodzę przed chałupę, a tu pogoda GOOD do HAZY. Niewielka ilość niegroźnych chmurek, słoneczko grzeje, F-16 popylają po niebie. Słowem sielanka. Pogoda nadrabia normalnością w tym naszym kraju. A zapomniałem o kwiatuszkach (nie wiem czy to przebiśniegi, czy krokusy). Aż się chcę powiedzieć wierszyk o żabce, no ale nie wypada.  :021: