Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 232412 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #825 dnia: Maja 31, 2009, 23:25:03 »

Proszę tutaj masz obrazek z poradnika.
Moje GG 7791066

« Odpowiedź #826 dnia: Czerwca 03, 2009, 18:10:09 »
(wręcz jestem zdziwiony, że co niektórzy popierają Twoje lenistwo, z całym szacunkiem).
Jak rozumiem, pijesz do mnie. Na forum dostałem raz ostrzeżenie za odesłanie kogoś do szukajki, tak więc już się na to nie odważę. W serii odpowiedzi na pytania Tal-Rasha był jeszcze podpunkt 0 (zawierający link do tegoż wątku oraz słówko o manualu), jednak usunąłem go po tym jak temat został włączony do wątku dla początkujących.

Tal-Rash

• Gość
« Odpowiedź #827 dnia: Czerwca 04, 2009, 12:17:21 »
Dziwi mnie podejście co niektórych. Rozumiem że nie wolno tu zadawać prostych jak dla was pytań albo pytań na które jest odpowiedź gdzieś tam a temat wkońcu dla początkujących.
To tak jak na ulicy by ktoś spytał was: Przepraszam gdzie jest ulica xxx.
A Wy na to, tu jest sklep z mapami proszę nie być leniwym.
Tak to odbieram, i nadal nie wiem co oznacza ten trójkąt bo w manualu mam napisane że to "maksymalny poziom paliwa" maksymalny gdzie? w samolocie? Myślałem że maksymalny to 12tyś funtów bo tyle jest na skali poza tym jak startuje i jestem do pełna zatankowany to wskaźnik poziomu jest dalej na liczbie 12 a nie na tym trójkącie.
Angielskiego nie znam ale nie jestem leniem sięgnąłem po słownik:
Bingo fuel caret? BINGO nie mam w słowniku a w potocznym znaczeniu oznacza: TAK ZGADŁEŚ!
FUEL oznacza PALIWO
CARET ńie mam w ogóle w słowniku

« Odpowiedź #828 dnia: Czerwca 04, 2009, 13:32:26 »
Bingo fuel - paliwo wystarczające na powrót do bazy
Caret - tu strzelam - chodzi o ten trójkącik

« Odpowiedź #829 dnia: Czerwca 04, 2009, 13:35:22 »
Gdy usłyszysz, jak Betty krzyczy "Bingo" to niestety nie informacja o Twojej wygranej, a wiadomość, że z paliwem jest krucho i powinieneś powrócić do bazy. Caret w tym przypadku to po prostu wskaźnik.
Proponuję ściągnąć przetłumaczoną instrukcję i polską klawiszologię, dzięki temu nieznajomość angielskiego nie przeszkodzi w studiowaniu manuala.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #830 dnia: Czerwca 04, 2009, 13:36:51 »
Bingo fuel - paliwo wystarczające na powrót do bazy

Tego w słowniku nie znajdziesz.
To są tzn breavity codes.

Pozdrawiam

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #831 dnia: Czerwca 04, 2009, 13:45:58 »
Drogi Tal-Rash, między innymi po to w tym dziale powstało już 500 tematów z okładem, abyś nie musiał z byle problemem pisać posta... albo co gorsza - zakładać kolejnego topiku na jedno kopyto, nie daj Boże jeszcze nazwanego 'Pomocy!!!!'.

Aby przejrzeć treść tych wątków nie potrzebujesz mapy. Wystarczy że skorzystasz z funkcji 'Szukaj' i odpowiednio sformułujesz zapytanie - uwierz mi, to naprawdę nie boli, a czasami wystarczy minuta zabawy tym narzędziem i odnajdziesz wątek w którym ktoś miał już podobny problem co Ty. Często zajmuje to ZNACZNIE mniej czasu niż pisanie kolejnego posta i czekaniu na czyjąś odpowiedź (może w ogóle nikt nie odpisze bo przecież nie musi albo po prostu nie wie, i co wtedy!?) O zgłębieniu treści manuala z litości już nie wspomnę, bo to chyba oczywiste.

A jak chcesz poznać znaczenie takiego słownictwa jak BINGO FUEL, to polecam Ci "zgooglać" coś co się nazywa Brevity Code. Mówiąc ludzkim językiem - to po prostu taki język "skrótowców" dla pilotów NATO.

Tal-Rash

• Gość
« Odpowiedź #832 dnia: Czerwca 04, 2009, 14:07:45 »
Dziękuję.

Arivia

• Gość
« Odpowiedź #833 dnia: Czerwca 23, 2009, 17:23:10 »
Cześć dopiero zaczynam przygode z Lock On i gram tylko w kampanie i te 6 szybkich startow moge jakoś polatać F 16 itp. I czy można tankować w powietrzu?? Prosze was bardo o pomoc

« Odpowiedź #834 dnia: Czerwca 23, 2009, 19:32:07 »
Witam!
Jeżeli to o tym F-16 było pytaniem - to odpowiedź brzmi NIE. Do latania F-16 proponuję Falcon 4.0, zamiast Lock On.
Tankowanie w powietrzu TAK. Jeżeli chodzi o czerwoną gwiazdę na stateczniku to tylko Su-33, pozostałymi (czyt. USAF) niestety nie latam do tego stopnia że nawet nie wiem który może, a który nie  :118:

Pozdrawiam

« Odpowiedź #835 dnia: Czerwca 23, 2009, 20:53:25 »
Czymś co wygląda jak F-16 można polatać, lecz systemy F-16 przypominać nie będą - użyty będzie któryś z domyślnych kokpitów. Zarówno A-10, jak i F-15 tankować w powietrzu można.

« Odpowiedź #836 dnia: Czerwca 23, 2009, 23:09:37 »
Zarówno A-10, jak i F-15 tankować w powietrzu można.
Właśnie tak chciałem uzupełnić swoją odpowiedź, ale zawstydziłem się że palnę gafę! To się przyznałem, że nie wiem :P Także kolego Arivia (o ile nie koleżanko!): Su-33, F-15, A-10 możesz tankować w powietrzu (cholera, poważnie to A-10 też może?!  :118:)

« Odpowiedź #837 dnia: Czerwca 24, 2009, 00:48:09 »
Poważnie, tutaj widać osłonę portu do tankowania ;)

W tym temacie polecałbym jeszcze filmiki Ironhanda (na stronie Flankertraining) - wyjaśnia zarówno tankowanie z przewodem sztywnym, jak i elastycznym.

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #838 dnia: Czerwca 29, 2009, 12:34:13 »
jak doprowadzić samolot do takiego stanu: http://img4.imageshack.us/i/4995223.jpg/
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

« Odpowiedź #839 dnia: Czerwca 29, 2009, 13:03:26 »
Tylko AI to potrafi.