Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233674 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tal-Rash

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #990 dnia: Stycznia 25, 2010, 21:51:08 »
Mhm żaden nie mógł zginąć udało się ale koszmarnie trudno było.
Mam jedno pytanie.
Nie da się bezpiecznie zlikwidować piechoty z igłami?
Stoi takich pięciu knypków razem  i każdy ma ręczną wyrzutnię rosyjską pocisków ziemia powietrze igła.
Za nic nie mogę ich zniszczyć a jak sie uda przebić przez ostrzał nie dam rady wycelować wytrącony z toru lotu unikami.
Co w takiej sytuacji robić? Oczywiście mówię o działku lub gruszkach (bomby) nie wiem czy jest sens tracić cenne mavericki na ludków?
Jakieś rady na takie sytuacje?

« Odpowiedź #991 dnia: Stycznia 25, 2010, 21:59:57 »
Chyba najlepiej polatać nad nimi, aż się wystrzelają z rakiet pod warunkiem że wiesz gdzie stoją.

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #992 dnia: Lutego 18, 2010, 16:50:53 »
Co to znaczy namierzanie "na sztywno"?
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

« Odpowiedź #993 dnia: Lutego 27, 2010, 17:15:09 »
W którym pliku zapisane są moje ustawienia klawiatury i joysticka?

sskoczek

• Gość
« Odpowiedź #994 dnia: Lutego 28, 2010, 18:27:05 »
Witam. Własnie kupiłem Aviatora i zaczynam latanie na "dżoju". Proszę o porady doświadczonych osób, które funkcje przypisać pod przyciski aby nie tracić czasu na szukanie optymalnych ustawień "co gdzie" .Pozdrawiam i natychmiast szukam tematu, gdzie moge  przywitac się ze wszystkimi ;)

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #995 dnia: Marca 03, 2010, 20:22:20 »
Jak ustawić głowę pilota w kokpicie, żeby była trochę wyżej? Nie mogę znaleźć postu gdzie było to opisane.
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #997 dnia: Marca 04, 2010, 16:27:32 »
Dzięki serdeczne.

Wołejek

• Gość
« Odpowiedź #998 dnia: Marca 27, 2010, 14:25:31 »
Witam kolegów.Jest to mój pierwszy post na tym forum.

Mam pytanie jak lepiej latać w formacji:
1.Często używać trymera.
2.Robić krótkie i gwałtowne ruchy joystickiem.
3.Robić małe i długie korekty poprzez ruchy joystickiem.

Offline AxIs

• APAsq
  • *
    • APAsq
« Odpowiedź #999 dnia: Marca 27, 2010, 20:15:08 »
1. Osobiście trymer zawsze na zero (ctrl+T). Znam przypadki, że wręcz trymer max nos w dół (Virtual Thunderbirds).
2. i 3. krótkie i niegwałtowne, no chyba że wymaga tego manewr - rozejście na przykład.

Jeśli chcesz polatać a nie masz z kim, zapraszam na serwer VAT Berkuts, gdzie można doskonalić rzemiosło latając z fantomem. Szczegóły tutaj -> http://www.berkuts.ru/forum/showthread.php?t=61
FC 2, RoF

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #1000 dnia: Marca 28, 2010, 16:06:19 »
Trymować, trymować i jeszcze raz trymować! ;) Ale najlepiej trzymać trym tak, żeby na puszczonym drągu dziób delikatnie opadał, to daje według mnie nieco pewniejsze wyczucie maszyny. Nawet zwiększyć precyzję trymu edytując parametr TrimmerGain (np = 0.5) w pliku contactor.cfg. Ważne żeby prowadzący też trymował, to będziecie się stabilniej trzymać nawet w ciasnej formacji w trakcie zakrętu. Ponadto można zwiększyć precyzję samego joya edytując plik JoyRange.cfg oraz ustawiając odpowiednio krzywe osi Y. Jak będziesz miał problemy z tymi ustawieniami to podeślę instrukcję.
DCS/FSX/AC/pCARS

Wołejek

• Gość
« Odpowiedź #1001 dnia: Marca 29, 2010, 13:39:44 »
Dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu.AxIs ja mam z kim latać jestem z zespołu akrobacyjnego Kobra.I jeszcze jedno czy wiecie, że ten temat ma już 1000 postów w tym czasie pomógł wielu użytkownikom Lock On'a

Wołejek

• Gość
« Odpowiedź #1002 dnia: Marca 29, 2010, 21:15:00 »
Przepraszam za tą natrętość :002: ale mam problemy z odnalezieniem tych plików.

« Odpowiedź #1003 dnia: Marca 29, 2010, 21:20:14 »
iq85 mówił w przypadku LO:FC chyba. Na czystym LO te pliki o ile pamiętam nazywają się trochę inaczej, niestety nie mogę pomóc bo nie mam LO zainstalowanego. Tu poszukaj, może coś znajdziesz: http://www.il2forum.pl/index.php/topic,4175.0.html

Wołejek

• Gość
« Odpowiedź #1004 dnia: Kwietnia 01, 2010, 10:03:54 »
Po zabawie z plikami udało się.  :002: Przepraszam, że niepisałem o tym wcześniej ale wybaczcie zapomniałem.  :005: Mam jeszcze jedno pytanie. Powiedzcie jak włączyć HUD i w ogóle elektronikę.Problem dotyczy wysoko rozbudowanego w Lock On Flaming Cliffs modelu Sukhoi'a Su-25T.Bardzo cenię realizm więc każdy lot zaczynam od kołowania z miejsca postojowego.Więc może zacznę od początku żeby wszystko dokładnie wyjaśnić.Misja wczytana ''S'' silniki zapłon i tu zaczyna się problem silniki działają stery itp też.Ale nie HUD i przyrządy.Proszę o pomoc.  :015:
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 01, 2010, 14:50:24 wysłana przez Syringe »