Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 232704 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #1140 dnia: Lutego 08, 2011, 08:44:16 »
Żabę zostawię jakiemuś szturmowikowi. Natomiast co do Flanker'a to sam sobie odpowiedziałeś drugim pytaniem :)

Właśnie ze względu na 'wykrywanie' rakiet IR nie powinno sie używać tej opcji włączonej (zakładając że gramy w SYMULATOR). Rakiet IR w walce kołowej należy wypatrywać i odpowiednio reagować :) Najlepiej oczywiście nie dopuścić do sytuacji żeby była taka konieczność  :021:

A - no i nie sądze aby Natasha w prawdziwym Su-27 nas o tym informowała - bynajmniej przynajmniej w symulowanej w LO wersji Flanker'a.
« Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2011, 09:50:59 wysłana przez some1 »

« Odpowiedź #1141 dnia: Lutego 08, 2011, 18:36:40 »
Dzięki za odpowiedź. Liczyłem, że ktoś może opracował jakiś uberprzebiegły sposób na to by kobitka milczała przy "IeRach", ale skoro nie ma na to patentu, a co więcej prawdziwa Suka tego nie ma, to opcja zostanie niezwłocznie odhaczona w opcjach  :002:.

Pisownia - przecinki i kropki wbrew pozorom są ważne. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2011, 20:10:49 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #1142 dnia: Lutego 10, 2011, 22:30:00 »
Wichry - odpalaj gdy masz włączony laser i szukasz celu - rakiety trochę lecą i przez te kilka sekund staraj się namierzyć cel. Ja zwykle w ten sposób mam czas na ustrzelenie 2-3 pojazdów w jednym ataku. Poza tym prędkość - staraj się trzymać nieco niżej od prędkości manewrowej.

Co do Su-25 - właśnie testowałem, i nie udało mi się zgasić silników przy ataku na cele naziemne, ani w kontrolowanych warunkach. Restart silników też zakończył się u mnie pomyślnie (tylko trzeba ciąg na 0 ustawić na włączanym silniku, inaczej może nie zapalić lub wybuchnąć). No i patrz na zegary, bo to jednak podstawa. I nie oglądaj TV. :P

Poza tym, co to za taktyka nalotu, która nie wygląda tak?  :118:

« Odpowiedź #1143 dnia: Lutego 11, 2011, 16:03:02 »
Co do Wichrów to najtrudniejsze jest dla mnie ustawienie samolotu ( we współpracy z autopilotem, którego szczerze nie trawię) i złapanie na ekranie IT-23 (chyba tak się wabi ten "telewizorek" :002: ) celu.Po prostu cel zawsze mi ucieka o włos od namierzenia, bo na najwyższym stopniu powiększenia,kursor Szkwała jest na tyle wolny, że samolot nawet przy 300km/h jest trochę za szybki.Co do Su-25 to istotnie mój szturm wygląda mniej więcej tak jak na tym screenie :020: tyle że zamiast spadochronów używam hamulców areodynamicznych.Ze stawaniem silnika problem może być taki, że podrywam maszynę na takich wysokościach, że gdyby była w samolocie natasza ,to nie mówiłaby mi "wysata apasnaja" tylko "katapultiruj siebia"  :021: robię to dosłownie na wysokości dachów(jeśli jakieś są w okolicy  :002: ) stąd ten problem może u Ciebie się nie pojawiać, gdyż podrywasz samolot na "ludzkich" wysokościach i nie tak gwałtownie. Jeśli chodzi o restart silnika w powietrzu, to wygląda na to, że to ja robię błąd bo nie zjeżdżam do zera przepustnicy przed uruchomieniem silników.

Dziękuję za pomoc w pytaniach które postawiłem :002:

« Odpowiedź #1144 dnia: Lutego 21, 2011, 11:36:42 »
Witam!
Chciałbym zapytać czy jest gdzieś opis misji Flaming Cliffs 2.0. {"Co? Jak? Gdzie? Po co? i dlaczego? W danej misji ..."}
np. Misja MiG-29S - Abkhaz Fulcrums i krótki opis
No i czy gdzieś znajduje się pliczek z opisem misji {angielski} Pytam w celu np przetłumaczenia sobie i innym opisów.

Z góry dzięki
Skoczek spadochronowy 370 + 
  Czasza Sabre 2 150
    Pokrowiec Javelin Odyssey  J3K
       Raaadość w sercu z latania

« Odpowiedź #1145 dnia: Lutego 21, 2011, 13:27:10 »
Przed rozpocząciem misji dobrze przeczytaj 'briefing' - powinno wystarczyć. Jak będzie za mało to możesz otworzyć plik misji w edytorze i zerknąć na 'triggery', co się tam dzieje i kiedy uzyskasz 100% misji (jakie warunki trzeba spełnić).
Z tego co pamiętam w tej misji dajesz na wschód i musisz wrócic cały ze skrzydłowym, który jest troszeczkę nieusłuchany niestety (rzuca się sam często w środek Gruzji, a rozkaz powrotu do formacji raczej go nie interesuje). Poza tym trzeba tłuc wszystkich turków jak idzie... Pyszna misja ;-)

« Odpowiedź #1146 dnia: Lutego 21, 2011, 13:52:30 »
Przed rozpocząciem misji dobrze przeczytaj 'briefing'

No właśnie dla kogoś kto nie zna angielskiego może to być wyjątkowe utrudnienie stąd moje pytanko . Bo chętnie bym te tekstowe pliki przetłumaczył.
  Czasza Sabre 2 150

« Odpowiedź #1147 dnia: Lutego 21, 2011, 14:11:03 »
Do kupna nowej grafy mam zdeaktywowanego LockOn'a także dokładniejszy niż to co napisałem wyżej nie będę. W ostateczności skorzystaj z googlowskiego translate'a.

Startujesz i lecisz po marszrucie. Od 3 punktu zaczyna się dym (turki w powietrzu). W zależności od tego jak się potoczy misja i jak komputer wylosuje (tak są 'triggery' ustawione) wystartuje bliżej nieokreślona liczba turków. Zadanie - zniszczyć. 100% uzyskasz tylko gdy obaj wylądujecie na lotnisku, a jak już wcześniej wspomniałem z tym może być problem jak skrzydłowy sobie na coś 'wkręci'.

« Odpowiedź #1148 dnia: Lutego 21, 2011, 14:25:56 »
Dzięki wielkie! ;)
  Czasza Sabre 2 150

« Odpowiedź #1149 dnia: Marca 03, 2011, 14:01:44 »
Witajcie.
Dziś zakupiłem FC 2.
Zainstalowałem dodatek zainstalowałem najnowszy patche.
No bajka :)
Ale mam pewien problem.
Strzelać nie umiem. Do tej pory enterem odpalalem wszystkie rodzaje uzbrojenia a spacja była za działko. Teraz Enter chyba działa jak w FC1 Tab a spacja cały czas wali działkiem.
Gram na 100% realizmu. Ale dojść nie mogę co zrobić by strzelać nie tylko z działka.
Latam F15 i A10.
Pomóżcie.

« Odpowiedź #1150 dnia: Marca 03, 2011, 14:21:36 »
Należy przytrzymać RAlt i Spację do odpalenia rakiet... W/g mnie sprawdza się to gorzej niż wciśnięcie enter w FC1. Ale co ja tam wiem skoro latam na klawiaturze......
---
Mam jeszcze pytanie co do aktywacji. Aktywowałem i wyświetlił mi sie komunikat że pozostało 7 aktywacji.
Tzn że jak coś pogrzebię w PC albo będę po formacie to 7 razy wykorzystam i co nowy FC2 kupić trzeba będzie?
Często grzebie w swoim pc i raczej szybko mi te 7 wyjdzie co nie bardzo mi się podoba a już ponowne kupno raz kupionego dodatku mimo jego wspaniałości jest nierealne :(

« Odpowiedź #1151 dnia: Marca 03, 2011, 14:31:20 »
Użyj szukajki, było wałkowane 100x na tym forum.

« Odpowiedź #1152 dnia: Marca 03, 2011, 14:48:07 »
Znalazłem że jest 10 deaktywacji. Czyli 17 razy teoretycznie da sie coś zmienić w kompie. Powiedzmy że wystarczy. A jak deaktywować? Automat to zrobi przy deinstalacji czy trzeba coś specjalnie grzebać?
No i co jak wykorzysta się wszystkie de i aktywacje? :)

« Odpowiedź #1153 dnia: Marca 09, 2011, 12:19:08 »
Zmuszony będziesz kupić nowego seriala :004:

« Odpowiedź #1154 dnia: Marca 09, 2011, 14:21:48 »
Masz 8 aktywacji i 10 deaktywacji. Najlepiej poczytaj tu:

Activation

Opisane wszelkie metody aktywacji i deaktywacji. Przed zmianą w kompie najlepiej produkt deaktywować i aktywować go później po dokonaniu i 'przyklepaniu' zmian...