Hm... te niemieckie celowniki... w Bf-110 o ile pamiętam to celownik bardzo mi się podobał ale w Bf-109 to tragedia, przy locie poziomym, bez żadnych manewrów widać tylko połowę, bez kropeczki, czy to normalne?
I ogólnie, gdy robię zwrot to celownik ucieka, rusza się, czy to normalne?
Aby widzieć normalnie przez celownik w Bf-109 lub Fw- wciśnij F3 (to jest domyślnie).
Celowniki w tych samolotach były umieszczone lekko po prawej stronie.
To, że celownik się rusza to normalne.
EDIT:Sorki nie doczytałem nastepnej strony 
Czy takie rzeczy dotyczą też prędkości i wznoszenia samolotów pilotowanych przez AI? Bo tak sie składa że rzadko kiedy mogę dogonić wroga, nawet wtedy kiedy on jest uszkodzony a ja w pełni sprawny. Zazwyczaj mi to nie przeszkadza bo ucieczka zdarza się rzadko ale dziś wróg był pode mną, odwróciłem się na plecy i zanurkowałem w jego stronę. Miałem przewagę wysokości silnik na maksimum więc prędkość była duża ale co się stało? Zwyczajnie oddalił się ode mnie i zaczął wznosić. Musiał w poziomie lecieć szybciej niż ja w dół.
Obydwa myśliwce były z 1941, mój Spitfire a AI miał Bf-109.
Takie rzeczy z bezproblemowym wznoszeniem się myśliwców AI to u mnie norma. Zazwyczaj gdy nie uda mi się zestrzelić wroga pierwszym starciu czołowym nie próbuję nawet być wyżej niż on, bo on zawsze jest znacznie wyżej. Lecę tylko w jego stronę jak najdłużej i gdy widzę że nurkuje na mnie to podrywam się do góry i strzelam. Zazwyczaj mi się to udaje. 
Dokładnie tak jest.
AI lata szybciej, wyżej, lepiej się wznosi, nie ma "blackout'ów", widzi przez chmury, uszkodzenia to tylko tekstury (te mniejsze -bo bez skrzydła to i AI nie poleci).
Ramm