Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442756 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 31, 2006, 00:12:37 »
Czy masz na myśli pogodzenie się z tym faktem???

To może oznaczać, że należy grać jedynie Spitem, La7, etc., by mieć z nimi równe szanse??

Hej, Experten - co radzicie???
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2006, 00:21:39 wysłana przez Ouendat »
"Ouendat" aka. "Jasta12_Blitz"

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 31, 2006, 00:51:53 »
To może oznaczać, że należy grać jedynie Spitem, La7, etc., by mieć z nimi równe szanse??

Experten nie jestem, ale żeby mieć z nimi równe szanse wcale nie trzeba latać na jakimś Super-Uber-Ufo. Wystarczy tylko nauczyć się odpowiednich manewrów dla własnego Flugzeuga (np. Dora czy A6). Tylko, że trzeba uczyć się tego samemu (szkółki też są dobre, ale jednak samemu lepiej się nauczyć). Ja na przykład dopiero po pewnym czasie zrozumiałem, że FB nie można kręcić się z Laparchami, Szpitszajsami etc. latając na rodzinie Fawkulców. I to przychodzi do głowy w jednym momencie i zdajesz sobie sprawę z tego, co źle robisz i co robić powinieneś. Krótko mówiąc: ćwicz najlepsze manewry dla swojego Flugzeuga, albo wysil się trochę i wymyśl coś nowego :) To tyle ode mnie.

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 31, 2006, 01:21:12 »
Raczej nie jutro napisze bo dzisiaj już mi się nie chcę pisać…
A co wymyślić nowego hmm manewry dla Foki ?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2006, 01:28:35 wysłana przez Pogo »

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 31, 2006, 02:45:26 »

To nie daje niestety żadnej gwarancji... Spadałem raz na bf-a z przewagą 2000m Spitem V, zauważył mnie, odwrócił się na plecy i dalej w dół, nie miałem zamiaru ostro skręcać, bo naliczniku było pow.500km/h, minąłem więc go i korzystając z przewagi prędkości zacząłem się wznosić pod kątem ok. 45 st. Oglądam się za siebie, a on po wykonaniu jak najbardziej prawidłowej pętli, dalej za mną w górę. Po kilku sekundach było już po mnie. Poprostu mnie dogonił. Planset był chyba do roku 41 więc musiał to być 109 F. Ale być może był to ten osławiony, i omawiany już tu na forum speedhack.
Tak więc może lepiej faktycznie:
Nie próbuj tego zrozumieć...poprostu tak jest. Im szybciej dojdziesz do tych wniosków co ja to mniej nerwów stracisz i zdrowszy będziesz.
W końcu zdrowie najważniejsze... :banan

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 31, 2006, 10:26:49 »
A co wymyślić nowego hmm manewry dla Foki ?

Raczej dla Foki już nie, ale np. do takiego Mietka to już tak :001:

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 31, 2006, 12:58:56 »
Raczej dla Foki już nie, ale np. do takiego Mietka to już tak :001:

EDIT:

Co do tego Speedhacka: żaden Szpitszajs nie dogonił mnie, gdy wychodziłem z B&Z. Nawet Jakowi 3-ciemu ciężko dogonić Fokę wychodzącą z Zooma. Jedyne co mnie czasami dogania to UFO-7. Nie będę mówił o suszarkach bo tu nie ma o czym dyskutować (chociaż też im czasami ciężko jak mają za małą moc ;)). W ogóle nie spotkałem się z b. widoczną oznaką Speedhacka.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 31, 2006, 13:06:52 »
Czy masz na myśli pogodzenie się z tym faktem???

Poprostu pogodzić się. Nie ombinowac dlaczego tak się dzieje. Nie szukać odpowiednika podczas działań wojennych. W tej grze tak jest, niektóre maszyny lataja lepiej,a niektóre gorzej. Nie mówię że masz przestać latać Dorcią ale przyzwyczaj się do podobnych sytuacji.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 31, 2006, 13:17:49 »
Experten nie jestem, ale żeby mieć z nimi równe szanse wcale nie trzeba latać na jakimś Super-Uber-Ufo. Wystarczy tylko nauczyć się odpowiednich manewrów dla własnego Flugzeuga (np. Dora czy A6). Tylko, że trzeba uczyć się tego samemu (szkółki też są dobre, ale jednak samemu lepiej się nauczyć). Ja na przykład dopiero po pewnym czasie zrozumiałem, że FB nie można kręcić się z Laparchami, Szpitszajsami etc. latając na rodzinie Fawkulców. I to przychodzi do głowy w jednym momencie i zdajesz sobie sprawę z tego, co źle robisz i co robić powinieneś. Krótko mówiąc: ćwicz najlepsze manewry dla swojego Flugzeuga, albo wysil się trochę i wymyśl coś nowego :) To tyle ode mnie.

Echh  z takim spitem to jakie to są manewry dla takiego np.: BF109 F4 ba nawet G2 i dla foki które dają ci równe szanse np.: ze Spitem IX  ?

Chcesz się z kimś tłuc jeden na jeden to chyba najlepiej każdy w tej samej maszynie i wtedy są równe szanse

Jak koleś wie co robi w takim spicie przypuśćmy spotkacie się na 3000 metrów (lecisz np. Bfka) to choć byś się zesr… ł to cię pojedzie no chyba że zrobi jakiś błąd ale to nie o tym mowa.
Nie raz tak bywało że u czerwonych latały prawie same spity IX i parę tempestów i mustangów a czasami tylko spity . Wtedy tylko w  kupie siła .

Powiem ci z autopsji walczyliśmy z kumplem 1vs1 ja na BF109G-2 on spitem zebrałem baty. Ale jak zmienił na G2  to pojechałem go grubo ponad 20 do 0 . Wiec jak są jakieś sposoby  na tego spita to jestem ciekaw jakie ?

Jak piszesz że zrozumiałeś że nie można się kręcić foką z ufolotami. To po jakimś czasie zrozumiesz o co mi chodzi … ;)

Thx Oleg Madox

« Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 31, 2006, 14:49:04 »
Oj przestańcie już ciągle z tymi ufami...
Piszcie z takim i takim jest cieżko wygrać, a z takim łatwo, a nie ciągle z ufami nie masz szans itp...

Znalazłem na swojej skrzynce 3 stare tracki ze starego ila2 w wersji 1.2. Nagrywane podczas kampani na F2, nic wielkiego, ale jak ktoś ma ochotę obejrzeć to proszę bardzo:

klik

Ustawienia trudności maksymalne, starałem się wczuć w klimat i latać w miarę "historycznie".
Achtung Spitfeuer!

bartek

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 31, 2006, 19:23:06 »
czołem!
właśnie zacząłem latać na "starym " IL'e-2 na HL :karpik, i mam kilka pytań:
*jak podłączyć łączność głosową z innymi graczami?
*gdzie lata się na tzw. frontach?
pozdrawiam serdecznie!
wszystkiewgo dobrego w nowym roku!

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 31, 2006, 19:56:54 »
Komunikować można się z innymi graczami za pomocą programów Ventrilo lub TeamSpeak 2 (najpopularniejsze).Fronty lata się w FB w wersji 4.05
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 03, 2007, 21:36:53 »
Witam,

Mam problem z celowaniem i specjalnie nagrałem filmik.

Chciałbym prosić Was o uwagi.

Może to wina Joya, nie potrafię utrzymać samolotu w zamierzonej lini oraz nie udają mi się takie cuda jak przycelowanie w kabinę lub nasadę skrzydła.

Link do pliku "Celowanie_BZ.zip": http://www.4shared.com/file/8293098/95732eaf/Celowanie_BZ.html
"Ouendat" aka. "Jasta12_Blitz"

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 04, 2007, 19:09:17 »
Według to będzie wina drąga. Możesz spróbować ustawić filtrowanie joya i wtedy spróbować. W moim przypadku z moim rozrylotanym F22X to pomogło i nawet bardzo.

PS.: Experten nie jestem - przypominam :001:

boy21o

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 05, 2007, 20:10:48 »
Może to było omawiane na tym forum ale nie potrafie tego znależć więc pisze: Czy w zwyklej kampanii dla pojedynczego gracza startują więcej niż dwa klucze na raz? Bo np DCG mogą maksymalnie 4 po 4 samoloty. Może to zależy od stopnia oficerskiego? A i przy okazji czy w czasie kampanii komputer nas sam awansuje na wyższe stopnie?

3mw

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 05, 2007, 21:18:15 »
Czy w zwyklej kampanii dla pojedynczego gracza startują więcej niż dwa klucze na raz?
O ile dobrze pamiętam to czasami startuje więcej chyba 8 samolotów, ale nie jestem pewny. Nie wiem jak z kampaniami w PF, moja wypowiedź odnosi się do startego Sturma.
A i przy okazji czy w czasie kampanii komputer nas sam awansuje na wyższe stopnie?
Tak.