Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 444569 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #540 dnia: Września 14, 2007, 15:35:09 »
1. W zimie płozy, w lato kółka (logiczne, nie?)
2. Nie wciskaj I tylko obrazu dajesz do pieca na 100%.

dyson

• Gość
« Odpowiedź #541 dnia: Września 19, 2007, 22:38:02 »
Witam wszystkich pilotow  :001:

Jestem zupelnie zielony i potrzebuje waszej pomocy. Postanowialem sprobowac sil w symulatarach lotniczych po latach zupelnej abstynencji w tym gatunku gier. Ostatnie co gralem to bylo Aces Of Pacific czy jakos tak.
A wiec po kolei:
Kupilem IŁ-2 FB + AEP + PF w wersji "Complete Edition" i nie potrafie wystartowac z gra. Poki co zastanawiam sie jeszcze jaki joystick wybrac ale gre zainstalowalem i chcialem zobaczyc jak wyglada.
Gra sie instaluje i uruchamia ale w menu moge tylko ogladac filmy treningowe, przegladac liste obiektow, zmieniac ustawienia i sterowania. Nie moge zmienic imienia pilota, wystartowac zadnej pojedynczej misji ani kampanii  :005:
Okienka w tym menu sa puste a do wyboru sa dwie kampania po jednej dla ZSRR i Niemiec. W zaden sposob nie mozna przejsc dalej a ja nie wiem o co biega i dlaczgo tak jest.
Przyciski nie maja koloru zielonego (zielony jest tylko ten z treningami, reszta kolor "nieaktywny" aczkolwiek czesc z nich dziala tj przenosci do innych menu).
Gra zainstalowala sie wdg mnie jako 3w1, nie mialem mozliwosci wyboru zadnych opcji instalacji. Manual jest tylko jeden w pdf i tylko dla PF.
A wiec o co chodzi :011:

Pozdrowienia

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #542 dnia: Września 20, 2007, 01:15:59 »
Jeżeli grałeś w Aces of the Pacyfic to seria  IL-2 wygląda nieco inaczej ba diametralnie się różni chociaż też mam sentyment do tej gry ale w przypadku szturmovika  joy jednak mile widziany . A wracając do twojego problemu  trochę dziwne objawy instalacja przebiega bez żadnych problemów ? Jeżeli tak to spróbuj zainstalować grę w domyślnej ścieżce jaką podaje gra ponoć to pomagało ale ja w to jakoś wątpię bo gra i tak działa bez wpisów w rejestr .

Offline Bee

• *
« Odpowiedź #543 dnia: Września 20, 2007, 07:50:13 »
Z nazwy folderu gry usuń polskie znaki (żadnych "ł"). Na 99.9% pomoże.

dyson

• Gość
« Odpowiedź #544 dnia: Września 20, 2007, 08:31:54 »
Z nazwy folderu gry usuń polskie znaki (żadnych "ł"). Na 99.9% pomoże.

Dziekuje bardzo  :002: To bylo wlasnie to, w zyciu bym na to nie wpadl  :008:

Teraz pytanie z innej beczki: macie tu jakis poradnik dla poczatkujacych, typu jak latac, startowac, ladowac? :)

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #545 dnia: Września 20, 2007, 10:56:30 »
Faktycznie też mi się przypomniało że trzeba zamienić te litery.

Tu masz

http://acn.waw.pl/sturm/wstep.html
http://www.kg200.prv.pl/

harrison

• Gość
« Odpowiedź #546 dnia: Września 20, 2007, 19:04:04 »
2. Nie wciskaj I tylko obrazu dajesz do pieca na 100%.

Niestety nie pomogło...Silnik w ogóle nie chce zaskoczyć...Czy ktoś kto przeszedł tę misję nie miał żadnych problemów ze startem?

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #547 dnia: Września 20, 2007, 21:36:38 »
Prawdopodobnie chodzi o kampanię dla BI-1 z starego Sturma.Misja jest zabugowana i trzeba własnoręcznie zmienić coś w edytorze.Rozwiązanie ktoś podawał z tego co pamiętam na forum.Poszukaj.
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

dyson

• Gość
« Odpowiedź #548 dnia: Września 21, 2007, 09:23:20 »
Moje kolejne pytanie tyczy sie patcha 4.08m (posiadam wersje Complete Edition).
Zainstalowana gra jest w wersji 4.04m. Co powinienem zrobic by uaktulanic ja do wersji 4.08m?
Sciagnlem patcha il2_1946_408m.exe wielkosci okolo 140 mb ktory niby sie zainstalowal lecz po
wszystkim gra sie przestala uruchamiac. Pojawia sie maly screen zaraz potem nic. Proces gry konczy
sie bez zadnej dodatkowej informacji o przyczynie.
Zdazylem juz przeczytac o dodatku Ił2 1946 i moze ten plik jest wlasnie patchem do tego dodatku?
Czy tez jest to caly dodatek wraz z uaktualnieniem do wersji 4.08m ?
Czy istnieje patch do wersji 4.08m nie dla Iła 1946? Wszystkie 4.08m jakie znalazlem wygladaja na ten sam
ktory juz mam.

chincz

• Gość
« Odpowiedź #549 dnia: Września 21, 2007, 11:40:03 »
Po drodze było jeszcze 4.05. Jak najbardziej płatne, zatem w chwili obecnej zakup Complete Edition nie był chyba dobrym pomysłem ;) Luft46 jest jak na razie najbardziej kompletny, a ukompleca się go jeszcze bardziej właśnie patchem 4.08. Niestety żadnego z patchy chyba nie da się pominąć.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #550 dnia: Września 21, 2007, 12:37:27 »
IL2 -1946 jest wersją 4.07. Do niej wyszedł patch 4.071 i dalej 4.08. 1946 jest płatnym dodatkiem do v4.05 (IL2 FB+AEP+PF+Pe2) zawierającym Mandżurię i 1946. Znajdujące się na płycie DVD wszystkie poprzednie dodatki i gra bazowa jest "gratisem" od UBI Softu. Tak przynajmniej brzmi oficjalna wersja Ola. Jeśli więc posiadasz v4.04 to czas kupić ten promocyjny dodatek za ok 120-150zł  :506:

dyson

• Gość
« Odpowiedź #551 dnia: Września 21, 2007, 16:23:59 »
Dzieki za wyjasnienia. Jako ze poza rozbiciem paru samolotow podczas paru prob startu (skutecznosc 100%) i w oczekiwaniu na przezsylke z Cyborgiem FF wstrzxymam sie z kolejnymi zakupami. Do wylatania mam chyba setki misji, jeszcze wiecej do nauczenia wiec czasu na decyzje o ewentualnych kolejnych zakupach az nadto.

Pozdrawiam

arturmr

• Gość
« Odpowiedź #552 dnia: Września 22, 2007, 21:12:58 »
witam!...mam pewne pytanko dotyczące FB+AEP+PC (COMPLETE EDITION) . Pytanko to dotyczy misji treningowych. Jak grałem w ił2, to można było przejąc kontrolne nad samolotem w czasie treningu. Tutaj wydaje mi się to oczywste, że również tak powinno być, ale niestety tak nie jest :021:
Czy to normalne :011:  Pewnie nie...tak więc bardzo prosze o wyjaśnienie mi co musze zrobić aby to zmienić, bo nie uśmiecha mi się tylko patrzenie - co robi komp ?

patche zainstalowałem wszystkie....niby pisało ze mam wersje 4,04m...ale naczytałem się o tych paczach :D...i zanistalowałem wszysktko :).. 3,01m 3,03m 30,3m/4,01m, 4,02m 4,03m , 4,04m

dzieki za porady  :001:

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #553 dnia: Września 23, 2007, 12:18:36 »
Tak szczerze to olej ten trening i poczytaj sobie co piszą na stronie Yoyo i banda z KG200 .
No ćwiczyć i jeszcze raz  ćwiczyć.

http://www.kg200.prv.pl/
http://acn.waw.pl/sturm/

Pozdrawiam Pogo

arturmr

• Gość
« Odpowiedź #554 dnia: Września 24, 2007, 01:17:24 »
niezła ta strona http://www.kg200.prv.pl/ czytając dział "szkoła" kilka razy poplułem monitor :020:

Przypominam o poprawnej pisowni - zdania rozpoczynamy wielką literą! Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Września 24, 2007, 05:52:32 wysłana przez Razorblade1967 »