Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442998 razy)

chincz

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #630 dnia: Października 23, 2007, 15:13:22 »
Powiem krótko: http://www.il2forum.pl/index.php/topic,2200.0.html
I oczywiście witam  :001:

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #631 dnia: Października 23, 2007, 16:27:06 »
Mnie się przeciążenia dosyć często zdarzaja :002: bo latam jak wariat...trymer steru wysokości powiadasz...zaraz to obczaje...dzięki

Gaz na zero. Jeżeli tylko widzisz, że obraz zaczyna się zaczerniać, gaz na zero i z wajchą nie tak ostro... Oczywiście wszystkie boostery out... :021:

Dasz Radę TM
Polskie Kobiety to potrafią... Najlepszym przykładem The Witch, bardzo trudny przeciwnik.

P.S. I nie ma w mojej wypowiedzi ani odrobiny szowinizmu, jedynie szacunek i uwielbienie .... czy ja kurde nie przesadzam? .... :118:

« Odpowiedź #632 dnia: Października 23, 2007, 16:52:47 »
Witam  :002:
 Co do przeciążeń to najlepiej jest do nich nie dopuszczać, tak jak koledzy wcześniej mówili - obowiązuje zasada łagodnych ruchów bez szarpania za drążek   :021:
Lepiej napisz na jakim  joy'u  latasz i jak wyskalowane masz osie - to może być klucz do szybkiego rozwiązania problemu.
Pozdrawiam.

" Na wojnie są trzy rodzaje ataków - udane, nieudane i desant z powietrza..."

Mój hangar: (Iris) T-6A, PC-9, A-10A, F-14, F-15E, F-16 D.  (CS) C130, B-767-300, B-777 200.

AuChatNoir

• Gość
« Odpowiedź #633 dnia: Października 23, 2007, 21:50:37 »
Problem zasadniczy to chyba polega na tym, że nie mam joy'a. Chyba, że ktoś ma odsprzedać za rozsądną cenę?

Tak, czy owak dzięki za rady, wynika z tego, ze przede wszystkim muszę nauczyć sie cierpliwosci :002:

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #634 dnia: Października 23, 2007, 21:51:41 »
Przede wszystkim to Ty musisz kupić sobie joystick  :001:
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #635 dnia: Października 24, 2007, 00:11:57 »
Problem zasadniczy to chyba polega na tym, że nie mam joy'a.

"Nic nie musisz - bądź sobą"

Nauka podstaw latania, a następnie celowania na klawiaturze = kwadrat czasu potrzebnego na, jakieś tam opanowanie tej czynności z drąga, a więc zważywszy na to, że jesteś kobietą zalecałbym jednak drąga dla uatrakcyjnienia gameplay'u i wrażeń (  :020: ) szerokorozumianych, bo jeżeli chodzi o zasadniczy problem, to tutaj takowego zasadniczego problemu nie ma.. to że masz blackouty  czy też wpadasz w stalle nie jest spowodowane używaniem klawiatury, a jedynie nieumiejętnym się nią posługiwaniem :)
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

AuChatNoir

• Gość
« Odpowiedź #636 dnia: Października 24, 2007, 14:15:09 »
Alive, nie musisz mi tłumaczyć rzeczy zrozumiałych i oczywistych jak to, że po niespełna 3 dniach latania jestem bardziej "nielotem", niż pilotem (i pewnie minie jeszcze sporo czasu zanim to sie zmieni). O joysticku napisałam jako o problemie, bo wynika z wypowiedzi innych, że to spore udogodnienie, wręcz podstawa dobrego pilotażu....Jeśli zaś chodzi o inne, dodatkowe funkcje drąga (jak to ładnie określiłeś) to na brak "wrażeń szerokorozumianych" nie narzekam i substytutu nie potrzebuję :118:

P.S. Pochwalę sie za to, ze wczoraj poleciał do piachu mój pierwszy szkopek, a ja....razem z nim. Chyba powinnam zmienić ksywke na Kamikadze :002:

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #637 dnia: Października 24, 2007, 14:35:23 »
:D Jedynie dbam o wlaścią konstrukcję moich wypowiedzi..  No nie jest to podstawą. Podstawą dobrego pilotażu jest zapisnie się do aeroklubu natomiast, jeżeli chodzi o podstawowe zagdanienia związanę z obsługą klawiatury, to zapraszam na PW gdzie oferuję stosowne materiały instruktażowe :)

Szkopek? :D Na jakiej maszynie preferuje pani praktykować?
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #638 dnia: Października 24, 2007, 15:02:44 »
Jak t
Szkopek? :D Na jakiej maszynie preferuje pani praktykować?

Jak to w jakiej "w czarnym kocie" :D
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline QWAZAR

• *
  • co mnie to kto, albo co, kiedy ja nikomu ani nic
« Odpowiedź #639 dnia: Października 24, 2007, 19:34:53 »
P.S. Pochwalę sie za to, ze wczoraj poleciał do piachu mój pierwszy szkopek...

No to z "babskiego" dywizjonu chyba nici ...  :002:

Jankov

• Gość
« Odpowiedź #640 dnia: Października 25, 2007, 14:00:59 »
Na poczatku chcialbym serdecznie powitac wszystkich lotnikow na forum i zyczyc wszystkiego najlepszego w powietrzu...

Zaczelem(zacząłem) przygode z Ilem dosyc dziwnie. Przegladajac rozne stronki o symulatorach lotniczych wpadlem na to bardzo ciekawe forum. No mierzylem rowniez w symulatory wojskowe a najbardziej cos z czasow WWII poniewaz interesuje sie bardzo tym tematem :)

Ok to do rzeczy... Gram w Il 1946 wersja 4.07m o ile dobrze pamietam.  Moje pierwsze wrazenie ? Swietna grafika, mnostwo samolotow no i oczywiscie przewspanialy model sterowania. Co prawda nie mam zbyt duzego doswiadczenia w symulatorach tego typu to jakiegos bomowca zestrzele. Najwiekszy problem tkwi w tym aki samolot wybrac... Zawsze biore inny czy to sil OSI czy aliantow. Gram na klawiaturze, mysle czy nie przezucic(przerzucić) sie na pada z analogiem i przepustnica ale to sie okaze. To by bylo tyle na poczatek... Troszke sie rozpisalem, ale jestem bardzo milo zaskoczony ta gra.

No jeszcze cos zeby nie bylo nie na temat to jaki samolot radzicie ? I czy warto jest cwiczyc tylko jeden samolot do perfekcji czy opanowanie wielu samolotow jest dosc podobne? Tzn ze w miare podobnie sie nimi steruje? Gram moze 2 dni i nie widze jakiejs wielkiej roznicy dlatego ze jestem noga :P
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2007, 09:14:09 wysłana przez Kos »

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #641 dnia: Października 25, 2007, 14:24:00 »
Na poczatku chcialbym serdecznie powitac wszystkich lotnikow na forum i zyczyc wszystkiego najlepszego w powietrzu...

Witojcie zbłąkany podróżniku.

. Przegladajac rozne stronki o symulatorach lotniczych wpadlem na to bardzo ciekawe forum.

Koelga jest w błędzie to forum wcale nie jest ciekawe. Tu jest siedlisko brunatnych osobliwości o odszczepieńców.

Swietna grafika, mnostwo samolotow no i oczywiscie przewspanialy model sterowania.

Grafika jest niezła. Zwłaszcza woda. Samolotów jest dostatek, ale jeszcze kolejne by się przydały. Co do modelu lotu, sterowania wielu się nie zgodzi...ja powiem tak, że do zabawy w latanie jest akceptowalne :D

Co do samej nauki : ćwiczenie czyni mistrzem, na każdym samolocie. Jest też Szkółka Dziadka Kosa, który ma chyba niespożyte pokłady cierpliwości. I jeśli chcesz na dłużej sie bawić w latanie to polecam zakup joya. Zdecydowanie poprawi grywalność.

Pozdrawiam

NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Jankov

• Gość
« Odpowiedź #642 dnia: Października 25, 2007, 14:42:45 »
No wlasnie zastanawia sie nad zakupem jakiegos joya, takie cos mi sie przyda ze wzgledu na to ze lubiee latac :D

Jankov

• Gość
« Odpowiedź #643 dnia: Października 25, 2007, 16:36:14 »
Przepraszam ardzo za double posta ale chcialbym ponowic pytanko o samoloty...

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #644 dnia: Października 25, 2007, 16:40:55 »
Przepraszam ardzo za double posta ale chcialbym ponowic pytanko o samoloty...
Są różne szkoły. W.g. mnie znajdź jeden, w którym się najlepiej czujesz. Jak go opanujesz i zacznie Ci się nudzić, spróbuj z innymi, będzie łatwiej. Każdy jest inny.  :118: