Na poczatku chcialbym serdecznie powitac wszystkich lotnikow na forum i zyczyc wszystkiego najlepszego w powietrzu...
Zaczelem
(zacząłem) przygode z Ilem dosyc dziwnie. Przegladajac rozne stronki o symulatorach lotniczych wpadlem na to bardzo ciekawe forum. No mierzylem rowniez w symulatory wojskowe a najbardziej cos z czasow WWII poniewaz interesuje sie bardzo tym tematem
Ok to do rzeczy... Gram w Il 1946 wersja 4.07m o ile dobrze pamietam. Moje pierwsze wrazenie ? Swietna grafika, mnostwo samolotow no i oczywiscie przewspanialy model sterowania. Co prawda nie mam zbyt duzego doswiadczenia w symulatorach tego typu to jakiegos bomowca zestrzele. Najwiekszy problem tkwi w tym aki samolot wybrac... Zawsze biore inny czy to sil OSI czy aliantow. Gram na klawiaturze, mysle czy nie przezucic
(przerzucić) sie na pada z analogiem i przepustnica ale to sie okaze. To by bylo tyle na poczatek... Troszke sie rozpisalem, ale jestem bardzo milo zaskoczony ta gra.
No jeszcze cos zeby nie bylo nie na temat to jaki samolot radzicie ? I czy warto jest cwiczyc tylko jeden samolot do perfekcji czy opanowanie wielu samolotow jest dosc podobne? Tzn ze w miare podobnie sie nimi steruje? Gram moze 2 dni i nie widze jakiejs wielkiej roznicy dlatego ze jestem noga