Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 444314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Glebas

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #810 dnia: Grudnia 05, 2007, 17:23:52 »
...I czemu zaraz po starcie atakują od razu, nawet nie mogłem nabrać prędkości 200km/h (bodajże km/h) a już posyłali mi kulki...
Ja nie będę powtarzał tego co Szanowni Przedmówcy, bo to prawda i wogóle Jedyna Prawda. Natomiast jako niedoświadczony powiem, że miałem niesamowity przyrost adrenaliny na ~Skies of Vailor~ jak BF-em startując udało mi się upolować czyhającego na mą niewinność spita 25 lbs  :karpik i to nie jeden raz  :118: ale dwa razy  :004:
Wrażenia - bezcenne :banan
Poważnie - coraz bardziej się skłaniam za takim rozwiązaniem na dogach. Potrafisz zestrzelić jednego, dwóch, trzech przeciwników w walce, to musisz umieć uciec i wylądować, lub z honorem oddać życie (wirtualne oczywiście  :001:) za Fatherland  :021:

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #811 dnia: Grudnia 05, 2007, 17:59:30 »
Przechodząc przez poszczególne etapy kariery na HL'u dochodzimy do punktu, w którym już nie denerwują nas tak bardzo paździochy siekające LA7, 25lbs po maszynach kołujących na lotnisku gdyż automatycznie w głowie pojawia się obraz demontowania na części składowe przez nasze działka delikwenta odważającego się dopuści takiego nietaktu :D

~Skies of Valor~ się zdziwiłem na początku, że dopuszczalna jest każda forma wulczingu (wliczając ukochaną przez wszystkich formę z MK108 :D ) jednak po czasie uświadomiłem sobie, że to niczego nie zmienia... Ci co spadają, to i tak spadną, a Ci co wulczują z pokładowej i tak nie nabiją dziesiątek tysięcy punktów, jak lotnisko jest chronione przez konkretnych kolesi (mogła by powstać nawet taka profesja, gdzie koleszka na 3k tylko czeka, aż ktoś zapragnie kreatywnie poszaleć przy pasie ) Sam nieśmiało przyznam, że na jednej z map nie robię nic innego, jak kursowanie Ju88a4 mit 4 tonen bomben w tę i spowrotem :D -  zabawa jest przednia, szczególnie ze strzelców pokładowych ( rekorden: 6zaliczeń w jednym locie w tym dwa na ziemi i dwusamolotowa kraksa napastników spowodowane experten maneuvering :P)
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Hans

• Gość
« Odpowiedź #812 dnia: Grudnia 06, 2007, 16:55:35 »
Potrafisz zestrzelić jednego, dwóch, trzech przeciwników w walce, to musisz umieć uciec i wylądować, lub z honorem oddać życie (wirtualne oczywiście  001) za Fatherland  021

Oddać życie wirtualnie za Fatherland hehe ;] zawsze  :021:
A teraz moje pytanie i jak zwykle nie na temat, albo już gdzieś tam się pojawiło na forum  :020: ech... nie ma to jak umiejętne wczuwanie się w forum  :banan. Opłaca się latać spitem Vb ?? czy jednak wybrać mietka wiem, że to i tak od emnie zależy i w ogóle ale tak z czystej ciekawości zadaję to pytanie, czy to tak honorowo latać spitem (wiem głupie pytanie ale co tam :001:) ?? no to tyle i jeśli można prosił bym o delikatną odpowiedź  hehe   :D

Offline Alive

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #813 dnia: Grudnia 06, 2007, 17:13:32 »
Oczywiście, że się opłaca szczególnie, że w zestawie masz półroczny zapas herbaty :D ale poważniej... Piątka, to najzwrotniejsza śmigałka w rodzinie, ale jednocześnie najwolniejsza (+ upierdliwa manualna chłodnica)... Taka wersja "aferykańska" mit 4 hispano kanonen niemal dorównuje siłą ognia fokaczowi nie tracą przy tym w grze znacząco parametrów... (btw: wg moich skromnych informacji Anglicy przezbrajali te V na 4 kanonen, bo im trochę tego kanonen zostało i miało, to być w założeniu antitank fluger? ) Niemniej... to, że się opłaca wcale nie oznacza, że warto... (w tym wypadku uczyć się) To bardzo zwrotny samolot potem po przesiadce na poprawne politycznie maszyny, może być problem typu "cholera, jak się z tego celuje???" :D ) W drugą stronę problem nie istnieje - wsiadasz, zamykasz owiewkę i jesteś królem świata (nic nowego, bo byłeś już nim w 109 i 190 ale dopiero teraz wyraźnie, to widzisz ) :D
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #814 dnia: Grudnia 06, 2007, 18:05:09 »

Opłaca się latać spitem Vb ??
Ja tam wolę V C4 (taki diablik mały) też 4 hispano a skrzydełka się o wiele łatwiej odcina  :021: Tylko trudno trzech w jednym locie ustrzelić, bo ammo mało  :015: God Save The Queen  :580:

Hans

• Gość
« Odpowiedź #815 dnia: Grudnia 06, 2007, 18:11:17 »
Dzięki Alive hehe to teraz już mniej więcej wiem czym latać, a co do strzelania to chyba nie idzie mi tak źle, przynajmniej tak mi się zdaje  :020: więc nie robi mi różnicy czym latam ważne, żeby nie było za prosto bo co to za zabawa latać La7 czy Spitem 25lbs... a teraz małe pytanko odnośnie chłodnicy w mietku na jakim poziomie ją trzymać na open, 8, 6, 4 czy 2 albo czy lepiej ustawić auto ?? i co do ustawienia zbieżności kaemów na jaką odległość najlepiej ustawić (ja mam działka na 300 m a kaemy na 200m) z góry wielkie dzięki...

Offline Alive

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #816 dnia: Grudnia 06, 2007, 19:05:21 »
a teraz małe pytanko odnośnie chłodnicy w mietku na jakim poziomie ją trzymać na open, 8, 6, 4 czy 2 albo czy lepiej ustawić auto ??

Zostawiaj na auto jedynie wyjątkowych sytuacjach tego wymagających zamykaj na głucho.

i co do ustawienia zbieżności kaemów na jaką odległość najlepiej ustawić (ja mam działka na 300 m a kaemy na 200m) z góry wielkie dzięki...

Zależy gdzie znajdują się argumenty strzelnicze.. w zasadzie, to sprawa indywidualna, ja dodam jedynie, że ustawienie zbieżności wpływa również na odległość, z jakiej strzelcy AI w twoim bomberen otwierają ogień.

nasedo

• Gość
« Odpowiedź #817 dnia: Grudnia 06, 2007, 23:06:55 »
To i ja sie podzielę swoim doświadczeniem (krótkim jak dotąd). Gram w il 1946 online od około 1,5 miesiąca. Na początku było trudno. Wręcz bardzo. Teraz jest już znośnie.

Jedyna rada, i innej nie ma na prawdę, to:

Latać latać latać, żadne słowo nie zastąpi przeżycia danej sytuacji na serwerze, i nie łudź się, że szybko zaczniesz "wymiatać", bo zawsze znajdzie się ktoś lepszy.

PS. jak chcesz być na prawdę dobry to zapomnij o czymś takim jak widok zewnętrzny  :002:

Hans

• Gość
« Odpowiedź #818 dnia: Grudnia 06, 2007, 23:37:00 »
Widok zewnętrzny a co to  :020: hehe a tak poważnie to nie używam tego widoku, bo po co  :021: a jak ty to nazwałeś "wymiatanie"  nie liczę na to, że od razu będę świetny,  nawet nie liczę, że kiedykolwiek to nastąpi, bo zawsze znajdzie się ktoś lepszy o de mnie, ale dzięki, za te rady, zawsze się przydadzą  :020:, a moje pierwsze latanie online musi zostać przełożone niestety mój ił-2 sturmovik: 1946 dotrze zapewne po nowym roku więc na razie muszę obejść się smakiem i ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć i tak aż do znudzenia  :banan hehe

Fremen

• Gość
« Odpowiedź #819 dnia: Grudnia 07, 2007, 01:37:04 »
Mój pierwszy filmik z ił 1946. Najpierw nagrałem tracka, następnie użyłem Frapsa by zgrać tracka. Lecąc cały czas byłem w środku samolotu.
Nic nadzwyczajnego, jestem totalnym nowicjuszem i nic nie potrafie. Mimo to cieszyło mnie to, że nauczyłem się przelatywać pod mostem z prędkościami 550-250 km/h  :001:
W ostanim manewrze nie przeleciałem pod mostem, ryzykowałbym crashem, nie byłem pewny. No i ostatecznie lądowanie na drodze. Jedynie na drogach da sie bez awaryjnie wylądować, choć nie da się wystartować. Miłego oglądania:

http://rapidshare.com/files/74811372/Fremen_most.rar.html

Pozdrawiam.

Kto zgadnie coto za samolot i konkretny model? Skina zrobiłem sam  :020:

Jankov

• Gość
« Odpowiedź #820 dnia: Grudnia 07, 2007, 18:19:19 »
BF-109 F-4 z 1941r

Hans

• Gość
« Odpowiedź #821 dnia: Grudnia 07, 2007, 18:45:43 »
Zaraz sprawdzę co wy Fremen tam na rozrabialiście :020:hehehe
BTW: Z drogi również da się wystartować  :118: wiem bo sprawdzałem  :021: hehehe

Fremen

• Gość
« Odpowiedź #822 dnia: Grudnia 07, 2007, 20:13:56 »
BF-109 F-4 z 1941r

To nie jest F-4  :004:

Hans

• Gość
« Odpowiedź #823 dnia: Grudnia 07, 2007, 20:29:04 »
Hehehe no Brawo Fremen nieźle jak na początkującego  :118: hehe a co do tego co to za samolot to myślę, że jest to albo wersja F-2 albo G-2 ale pewności nie mam ten kolor strasznie utrudnia rozpoznanie modelu ale ma też swoje zalety hehe pomaga w celowaniu  :118: (tak myślę  :002:)
BTW: Za podkład muzyczny 5 Baaa co ja mówię 6 TSA rulez !!!!  :021:

Jankov

• Gość
« Odpowiedź #824 dnia: Grudnia 07, 2007, 20:35:00 »
Dokładnie Hans, przez ten czarny kolor bardzo trudno rozpoznać szczegóły, w takim razie stawiałbym na modele wymienione przez Hansa.