Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442963 razy)

baji

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1350 dnia: Sierpnia 01, 2008, 21:36:12 »
@ baji
Do połaczenia z netem używasz routera  :011:

Tak

sniper

• Gość
« Odpowiedź #1351 dnia: Sierpnia 01, 2008, 22:03:39 »
Halooo a ja to co pies ???

« Odpowiedź #1352 dnia: Sierpnia 01, 2008, 22:41:08 »
@sniper
Nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy co może dać taki komunikat :583: Czysta spekulacja.
@baji
Rozszerzenia portów dodałeś w konfiguracji routera, czy w zaporze windowsa, może pomoże i tu i tu  :001:
Spokój cechuje Mistrza.

baji

• Gość
« Odpowiedź #1353 dnia: Sierpnia 01, 2008, 23:05:03 »
Dodałem do konfiguracji routera, a zaporę całkowicie wyłączyłem. Jakieś inne pomysły?  :015:

« Odpowiedź #1354 dnia: Sierpnia 01, 2008, 23:29:55 »
baji - kto jest dostawcą Twojego neta ? Może jakiś free i poblokowane są porty do gier i innych emuli ?
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Nym1

• Gość
« Odpowiedź #1355 dnia: Sierpnia 02, 2008, 00:47:05 »
Dzięki za nadesłanie linków związanych z moim problemem (chociaż mogłem sam je znaleźć :003:). Przeoczyłem coś? Bo pedały od mojego czerwonego Logitecha nadal nie działają... :008:
- ustawiłem pedały na 1 oś
- przestawiłem kierkę na ID1
- w oprogramowaniu kiery przypisałem nawet pedały odpowiedniej funkci (hamulec - rudder left full, gaz - rudder right full), ale w grze nadal wygląda to odpowiednio z i x na klawiaturce, i nie mogę tego zmienić :(

baji

• Gość
« Odpowiedź #1356 dnia: Sierpnia 02, 2008, 12:28:24 »
baji - kto jest dostawcą Twojego neta ? Może jakiś free i poblokowane są porty do gier i innych emuli ?

Kochana neostrada tp. Ale taki problem występuje tylko w tej grze. Pozostałe działają tak jak powinny.  :005:

« Odpowiedź #1357 dnia: Sierpnia 02, 2008, 13:28:50 »
@baji
Podłącz się do neta ,,na sztywno" z pominięciem routera. Czy ten router to aby nie jakiś Linksys. Podejrzewam, że to jednak wina routera, pomimo, że dodałeś mu rozszerzenia portów, mam podobny przypadek z inną grą online ...ale mogę się mylić :004: Jeżeli dalej będzie kicha, to niestety tak jak napisał Kelso :001:
@Nym1
Usuń wszystkie wpisy jakie zrobiłeś dla pedałów ,,(hamulec - rudder left full, gaz - rudder right full) " i przypisz sterowanie pedałów kierownicy do sekcji HOTAS CONTROL w Controlsach w Iłku.Kliknij LPM na nieprzypisanej funkcji przy nazwie ,,Rudder" i naciśnij dowolny pedał , zatwiedz zmiany. Sprawdź działanie w grze, jeżeli okaże się, że ster kierunku wychyla sie w odwrotna stronę niż powinien, to powtórz wszystko raz jeszcze, ale dla drugiego pedała  :001:   
Spokój cechuje Mistrza.

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #1358 dnia: Sierpnia 05, 2008, 16:45:56 »
Witam wszystkich w moim pierwszym poście na tym forum.

Chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy na temat IŁa 1946:
1 - dużo osób gra w multi? Nie ma problemu ze znalezieniem serwera?
2 - Jak wygląda polonizacja? Jakie są różnice pomiędzy polską wersją np. z gram.pl a angielską z e-bay?

Pozdrawiam.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1359 dnia: Sierpnia 05, 2008, 18:17:06 »
Ad.1 dziennie w godzinach wieczornych na HL-u jest kilkaset osób w weekendy przekracza 1000.
Ad.2 technicznie żadne poza wersją językową, kup wersję polską
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #1360 dnia: Sierpnia 05, 2008, 20:49:06 »
Dzięki!
Właśnie zamawiam na gram.pl ;]
65zł... rozumiem, że to jest już wszystko, co potrzeba do gry? Tylko patch i gotowe, tak?

Sorry że tak pytam, ale po prostu chcę mieć jak największą pewność ;)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #1361 dnia: Sierpnia 06, 2008, 08:51:30 »
Tak. Odpowiedni patch i oczywiście do gry online musisz zainstalować HyperLobby (opis działań znajdziesz na forum)  przez który będziesz się łączył z innymi graczami. Wszystko za darmochę. Serwerów UBI nie polecam. Choć sam byłem tam 7 siedem lat temu ostatnio  :001:

ps. przydałby Ci się joystick, potem będziesz potrzebował TrackIr-a, no i zamarzą Ci się pedały do orczyka a na koniec własny domowy kokpit  :020:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #1362 dnia: Sierpnia 06, 2008, 09:41:05 »
Dzięki
Joya (ze sterem kierunku :D ) już mam od dawna, latałem trochę na FS2004 i na, wstyd się przyznać, ściągniętym chyba FB+AEP... ale że do tego nie znajdywało serwerów, a potem miałem formata, to go nie kopiowałem, tylko postanowiłem najnowszą wersję kupić :P

grzesiekz

• Gość
« Odpowiedź #1363 dnia: Sierpnia 08, 2008, 00:12:39 »
Słuchajcie (czyt.: czytajcie), problem mam. Gram zaledwie od paru dni i oglądając tracki zauważyłem, że co chwilę pilot steruje chłodnicą (oczywiście pomyślałem, że to dobra rzecz, bo często przy długim locie lubi mi się przegrzewać silnik), ale w sterowaniu nigdzie nie widziałem klawiszy za to odpowiedzialnych  :006: Toteż pytam: Jak mam sterować chłodnicą?
Wydanie gry to "1946" (wersja 4.08m).

PS Szukałem odpowiedzi przez opcję "szukaj", jednak, jak widać, nie znalazłem. Nie czytałem całego tego tematu (z oczywistego powodu - 91 stron).

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #1364 dnia: Sierpnia 08, 2008, 00:40:40 »
Po co te nerwy?  :121:
Cowl Or Armor Flaps - Radiator
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles