Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443200 razy)

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1395 dnia: Sierpnia 13, 2008, 20:32:36 »

Nawet gdy masz full real to i tak sam kurs będzie się wyświetlać. Problem leży w tym, że musisz skonfigurować przycisk do przełączania tego paska z info. Wtedy możesz sobie go przełączyć do takiego stanu, że nic nie wyświetla :021: Opcja ta w controlsach nazywa sie Toggle Speed Bar.

Wind ma rację, to się robi dokładnie tak! Do tego naciskając zdefiniowany wcześniej przełącznik, możesz zmieniać sobie wyświetlane jednostki wysokości i prędkości (stopy, metry, kilometry na godzinę czy mile na godzinę). A po kolejnym naciśnięciu po prostu wszystko zniknie.

~S~

Booze

PS: Nie wiem czym najchętniej latasz, ale są w tej grze samoloty, w których dopatrzenie się wskazań kompasu jest niesłychanie trudne. Stąd zresztą powstała ta opcja, iż mimo że grasz na FR to kurs pozostaje nadal - w starym Szturmowiku jak się ustawiło FR to znikało wszystko i wiele osób się burzyło, że nie można niektórymi maszynami nawigować (mieli rację zresztą) i Olo po paru latach załapał o co chodzi i wprowadził ten knif  ;)

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #1396 dnia: Sierpnia 13, 2008, 21:27:55 »
Tak ale wystarczy zmodować grę dodając moda z płynnym rozglądaniem się po kabinie a wtedy ta opcja jest zbyteczna .

Dolfo

• Gość
« Odpowiedź #1397 dnia: Sierpnia 13, 2008, 21:32:17 »

Wielkie dzięki za pomoc chłopaki,jestem już coraz bliżej od pozbycia sie tego "easy mode".W życiu nie bawiłem się jeszcze konsola w iłku,ponieważ fb tego nie wymagał,gierka jest dla mnie prawie doskonała.Powiedzcie mi proszę jeszcze krok po kroku jak ostatniemu tumanowi jak wejść do konsoli oraz dokładnie jak skonfigurować ten przycisk,jestem w tej materii kompletnie zielony.Moja instrukcja do complete edition to mała biała karteczka z instrukcja jak zainstalować grę...Będę wdzięczny za Waszą pomoc.

Pozdrawiam

Dolfo

• Gość
« Odpowiedź #1398 dnia: Sierpnia 13, 2008, 21:33:39 »

Pogo napisz coś bliżej o tym modzie,ewentualnie daj linka.

Dzięki

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #1399 dnia: Sierpnia 13, 2008, 22:08:17 »
Link dla moda

http://allaircraftarcade.com/forum/viewtopic.php?t=800

Ale ale jeżeli nie masz zmodyfikowanej gry to nic ci to nie da poszukaj na naszym forum na temat instalacji i modowania samej gry wybacz ale jest to naprawde zbyt obszerny temat bym o tym pisał dzisiaj a mam po dzisiejszym dniu naprawdę dość . Zresztą jest to opisane bardzo dobrze i nie powinno ci to sparawić żadnego problemu.

Dolfo

• Gość
« Odpowiedź #1400 dnia: Sierpnia 14, 2008, 00:54:10 »

Wielkie dzięki za pomoc bracia,ale ze mnie leszcz,to było w controlsach{nie wiem jakim cudem ale przeczytałem w "consoli"w poradzie Winda},ta opcja nazywa się : "włączanie/wyłączanie skróconych danych".Wszystko działa jak powinno,problem był banalny ale sam bym na to szybko nie wpadł.
 Bardzo wam dziękuję za szybką i rzeczową pomoc koledzy oraz za zainteresowanie się moim "małym"problemem,czuje ze szlag by mnie z tym trafił hehe.Wszystkie porady były bardzo pomocne,Pogo dzięki za linka,on jest do 1946,ściągnę i zostawię na przyszłość.Czas na trening lotu na skrzydle nad Okinawa hehe.

Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz Dziękuję.

janusz smiglo

• Gość
« Odpowiedź #1401 dnia: Sierpnia 14, 2008, 10:55:46 »
Czy jest także sposób na pozbycie się napisów Power % i Prop. Pitch % (tych które pojawiają się po prawej stronie ekranu z białego przechodzą w niebieski i znikają)?
"Toggle speed bar"  nie ma wpływu na wyświetlanie tych informacji.

janusz smiglo

• Gość
« Odpowiedź #1402 dnia: Sierpnia 14, 2008, 11:20:15 »
Okazało się że wyłącznik jest w pliku konfiguracji conf.ini w dziale
[game]
NoHudLog=1
Tam też znajduje się przełącznik do komunikatów radiowych które wyświetlają się jako napisy.

« Odpowiedź #1403 dnia: Sierpnia 18, 2008, 00:27:44 »
Witam
Trafiłem na taki problem: mianowicie na Hurricane wpadam w płaski korkociąg (chyba tak się to nazywa- szybki wir wokół własnej osi z powolna utratą wysokości :005:). Jak z tego wyjść :583: ? Proszę o pomoc :506:
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1404 dnia: Sierpnia 18, 2008, 00:29:55 »
Witam
Trafiłem na taki problem: mianowicie na Hurricane wpadam w płaski korkociąg (chyba tak się to nazywa- szybki wir wokół własnej osi z powolna utratą wysokości :005:). Jak z tego wyjść :583: ? Proszę o pomoc :506:

Rispekt! polecam CTRL+E :D :D :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #1405 dnia: Sierpnia 18, 2008, 08:40:53 »
WitamTrafiłem na taki problem: mianowicie na Hurricane wpadam w płaski korkociąg (chyba tak się to nazywa- szybki wir wokół własnej osi z powolna utratą wysokości ). Jak z tego wyjść  ? Proszę o pomoc

Co to znaczy "wpadam"? Na tym sprzęcie rasowy płaski, to rzadkie zjawisko przy rozsądkowym pilotażu i założeniu, że jeszcze nie odstrzelono nam statecznika pionowego. Rzeczywiście, jak Mazak prawi wychodzi się z niego najlepiej przeważnie za pomocą modnejnacji ctrl+e Istnieje jednak pewne prawdopodobieństwo sukcesu przy pomyślnych wiatrach, że zakontrujesz orczykiem, oddasz  drąga, zdusisz ciąg i wypuścisz podwozie + klapy na maksa zatapiając się w ponurym oczekiwaniu przy akompaniamencie kul świstających przez i  wokół maszyny.
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #1406 dnia: Sierpnia 18, 2008, 21:58:03 »
Łeee znwu ktoś ma ADHD w kokpicie .
No nic najprościej wyjść z tego tak :
- klapy na full
- wystaw koła
- dziób w dół
- ogon ustaw w przeciwaną stronę w którą się obracasz
- Prop Pitch 0%
- moc 0%

Te dwa ostatnie jak kto woli

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1407 dnia: Sierpnia 18, 2008, 22:46:06 »
Kontra na ruderze, moc na zero i wajcha od siebie po skosie. Nie ma co kombinować to tylko PF. A jak masz zapas wysokości to i sam potrafi wyjsc z korasa.

Ps. Poza tym nie ludzcie się, kolega nie wie jak wyjść z korka, a Wy mu o skoku śmigła i klapach piszecie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Kurokow

• Gość
« Odpowiedź #1408 dnia: Sierpnia 19, 2008, 15:35:09 »
Długo nie grałem w Sturmovika :) Dziś jakimś cudem zainstalowałem go na komputerze mojej mamy gdzie jest ten nieszczęsny Windows Vista :/ No ale komp mamy ma o wiele więcej ramu od mojego więc niebo w gębie. :)

Do rzeczy... 1 Hurricane vs. 3 Bf-109, Smoleńsk. Pierwsza próba skończyła się tak: 1 trafienie, coś mi leci spod samolotu... 2 trafienie ekran zrobił się ciemny, pilot nie żyje - koniec gry. Druga próba doleciałem do celu, pykam wpierw w jednego, później w drugiego i trzeciego. Pierwszy dostał w silnik, nie działa, rozbił się. Drugi lekko uszkodzony, coś mu wycieka, trzeci nic. Skupiłem się na trzecim, troszkę go poharatałem ale że trzyma się cały czas tego pierwszego to zainteresowałem się tym drugim. Wale w niego, wale i wale, wióry lecą i nic! Kompletnie nic! Wreszcie, po 15-20 trafieniach zaczął dymić i opadać, myślę sobie czas zająć się tym trzecim od nowa ale tak patrze a on tuż nad ziemią odbija i zaczyna się wznosić!!! Tak się na manewrowałem za nim przez ten czas że mój silnik kilka razy zgasł, i coś się w nim zepsuło tak że nawet nie mogłem kontrolować mocy! A nawet raz mnie nie trafiono! A on tym sitem co ma w kadłubie połowę amunicji z Hurricane leci dalej!

« Odpowiedź #1409 dnia: Sierpnia 19, 2008, 15:52:23 »
No ale komp mamy ma o wiele więcej ramu od mojego więc niebo w gębie. :)

Nie namawiam do złego  :021: ale może zrobisz mały przeszczep RAMu.  :003: