Witam
Mam problem natury "technicznej" z IŁ 2 Szturmowik v.1.2 (dla ścisłości - posiadam oryginał) - otóż nie wyświetla mi żadnych "efektów" t.j. ognia, dymów czy eksplozji. Na początku myślałem, że jest to wina karty graficznej ale po zmianie komputera problem pozostał. Próbowałem znaleźć rozwiązanie w różnych miejscach ale albo tego rozwiązania nie było, albo nie byłem w stanie takowego znaleźć w ogromie informacji.
Dla uściślenia:
Stary komputer:
Athlon 1GHz
Radeon 9200SE 124 MB
768 MB RAM
System Win XP Pro
Obecny komputer:
Intel Core 2 Duo
GF 9600 GT 512 MB
2x2GB RAM
System Win XP Pro (więc w sumie 3,5GB RAM

)
Problem: Brak wyświetlania eksplozji, dymów, płomieni itp. na obydwu platformach
Testowałem najróżniejsze ustawienia graficzne, próbowałem bawić się (na starym PCcie) sterownikami, usiłowałem na bazie znalezionych na tym forum informacji dokonać zmian w config.ini (tu mogłem coś pominąć) - jak do tej pory bezskutecznie.
W prawdzie problem nie uniemożliwia gry, jednakże śmiem twierdzić, że dużo ona traci a kilka razy dowiedziałem się o tym, że "moja maszyna" się pali dopiero w chwili gdy z hukiem rozleciała się na kawałki (dokładnie tak to wygląda - 0 jakiejkolwiek eksplozji a ze screenów z gry czy chociażby instrukcji wnioskuję, że jakiś wybuch/dym/ogień być powinien). Tak więc mimo wszystko jest to nieco uciążliwe.
Będę bardzo wdzięczny za podanie rozwiązania tego problemu, natomiast jeśli na tym forum takowe zostało już przedstawione - prosił bym o linka do odpowiedniej strony odpowiedniego tematu.