Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 444422 razy)

ikar

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1920 dnia: Kwietnia 02, 2009, 10:25:28 »
Niestety moje plany co do pożyczki joya nie wypaliły kumpel niestety przyjechał "trochę" jak sam ujął za późno  :005:

@minamir//: Mam jeszcze pytanie co do gry w sieci :) mam wersję 4.08 zainstalowałem hyperlobby w jakimś poście napisałeś żeby wybrać forgotten battles, ale gdy wybieram FB muszę jeszcze wpisać login i hasło:) Gdzie to mam się zarejestrować ?? :)

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #1921 dnia: Kwietnia 02, 2009, 10:37:29 »
Wpisz swój nick i hasło, i samo Cię za pierwszym razem zarejestruje ;]

Tutaj jest prawie 40 stron o joyach: http://www.il2forum.pl/index.php?topic=1841.0

Mores

• Gość
« Odpowiedź #1922 dnia: Kwietnia 05, 2009, 11:17:55 »
Wczoraj zacząłem karierę pilota, po wyborze strony w moim przypadku RAF zostałem oddelegowany na Pacyfik. Odbyłem 5 misji bojowych które ogólnie zajęły około 2h latania. Ostatnia misja osłona lotniskowca została wykonana i po wylądowaniu na wspomnianym lotniskowcu ukazał się komunikat " dla Ciebie pilocie XXXXXX wojna się zakończyła" koniec kariery...czy to kwestia wybrania strony czy tryb kariery jest taki krótki?
Nie próbowałem nowej, proszę o info dla czego tak szybko zakończona. Czytałem na forum ze co nie którzy gracze maja na koncie 40-80 misji.

Podstawka IŁ 2 Sturmovik 1946.... wersja 4.08
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2009, 11:26:33 wysłana przez Mores »

« Odpowiedź #1923 dnia: Kwietnia 05, 2009, 11:41:27 »
... proszę o info dla czego tak szybko zakończona. Czytałem na forum ze co nie którzy gracze maja na koncie 40-80 misji.
....
Napisz co to za kariera - czy to OFFline (DGen) i jaka nazwa.
Niektóre kariery są krótkie, dochodzą do tego ustawienia sekcji [Dgen] w conf.ini,
np:
[DGen]
CampaignLength=Medium
CampaignMissions=Hard
CampaignAI=Hard
MaxBomberSkill=0
RandomFlights=0
AirIntensity=Medium
UseParkedPlanes=1
MissionDistance=100

Pierwsza linia "odpowiada za długość kampanii" - może być, także  :001:, zmieniana przez programy "firm trzecich" np Stab.
Jeśli plik kampanii np B_Channel_44.db "zawiera mało dat" to kampania może "trwać krótko".

Leszek

Mores

• Gość
« Odpowiedź #1924 dnia: Kwietnia 05, 2009, 11:49:31 »
Kariera: Królewski siły powietrzne, Dowództwo Dalekowschodnie - Kampania dynamiczna dla pilota RAF na Pacyfiku.

« Odpowiedź #1925 dnia: Kwietnia 05, 2009, 13:25:04 »
Kariera: Królewski siły powietrzne, Dowództwo Dalekowschodnie - Kampania dynamiczna dla pilota RAF na Pacyfiku.
To jest kampania Offline na DGen.exe, pliki Singapore2.db itd. W moich, zmienianych  :001:, plikach "walki trwają" tam od 420101 do 420215. + jedna/dwie misje "na dowidzenia" w '45.
Czyli "tak to jest"  :001:
DCG "generuje", zwykle, dłuższe kampanie - nawet na default'owych ustawieniach.
Leszek

« Odpowiedź #1926 dnia: Kwietnia 05, 2009, 15:17:17 »
Witam Wszystkich!

Celem jednej z moich ostatnich misji były jednostki artylerii położonej gdzieś w mieście. Brakuje mi trochę czegoś w stylu recona z Falcona ;), ale to zrozumiałe, że kiedyś takich rzeczy nie było. No niestety ja nie potrafiłem odróżnić gdzie stały jednostki artylerii, nawet jak po ataku próbowałem pokrążyć niżej i poszukać. Dobrze, że z góry założyłem, że nie znajdę łatwo celu, więc leciałem jako ostatni i spuściłem ładunki mniej więcej w miejsca wybuchów "prezentów" moich towarzyszy pilotów. Moje pytanie jest następujące: jak Wy radzicie sobie w takich sytuacjach? Jak szukacie celu. Mi z wielkim trudem przychodzi znalezienie czterech czołgów na terenie trawiastym, a co dopiero artylerii usytuowanej w mieście. Macie jakieś "tricki"?
Teraz przyszło mi na myśl, że może padlock załatwiłby sprawę. Ja go nie używałem do tej pory. Może będę musiał zacząć...?

Pzdr

Mores

• Gość
« Odpowiedź #1927 dnia: Kwietnia 05, 2009, 16:36:12 »
To jest kampania Offline na DGen.exe, pliki Singapore2.db itd. W moich, zmienianych  :001:, plikach "walki trwają" tam od 420101 do 420215. + jedna/dwie misje "na dowidzenia" w '45.
Czyli "tak to jest"  :001:
DCG "generuje", zwykle, dłuższe kampanie - nawet na default'owych ustawieniach.

Dziekuje Ci za odpowiedz.
A czy jest mozliwosc w poszczególnych plikach zmiana dat lub dopisanie w celu zwiekszenia czasu trwania kampani?
dla przykładu omawiany plik.
mam jeszcze pytania dla zrozumienia:
czy 20101 12 1 okresla 42 rok styczen pierwszy dzien miesiaca, a co oznaczają 12 i 1?
i jesli omawiany przypadek ma data rozpoczęcia 20101 12 1 a koniec 20115 1 1 czyli powinien trwac około 45 dni...tak mam to odczytac?

« Odpowiedź #1928 dnia: Kwietnia 05, 2009, 17:47:11 »
Tak, istnieje możliwość wpisania innego, niż default'owy, zakresu dat "trwania kampanii" - to są pliki tekstowe  :001:
Autorzy kampanii raczej wiedzą co robią i nie przesuwają "czasu zmagań" np dla Stalingradu na '44 rok  :001:
Tak, "ciągi" to daty, tyle, że bez czwórki z przodu. Pozostałe liczby określają położenie i przesunięcie "front marker'ów".
Jeśli "wpisanych" jest 45, kolejnych dat, to znaczy, że "tak ma być"  :001:. Na to "nakładają się" ustawienia z pliku conf.ini.
Leszek

Mores

• Gość
« Odpowiedź #1929 dnia: Kwietnia 05, 2009, 18:33:30 »
Leszku957 dziekuje za cierpliwe wytłumaczenie początkującemu zawiłe tajniki iłka.
Już znacznie więcej wiem :)
Pzdr

« Odpowiedź #1930 dnia: Kwietnia 11, 2009, 14:09:50 »
To ja prosilbym o podpowiedz.Otoz kiedys gralem sporo w IL2 a teraz chcialbym wrocic.I tutaj mam maly problem.Jakie mody zainstalowac?
Podstawa dla mnie to Sound Pack a z reszta sie zgubilem.Od czasu do czasu chcialbym polatac po necie ale nie koniecznie.Wiec co polecacie.
Czy "Mod nad modami..." czy moze "Ultra Pack" czy cos jeszcze innego?
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #1931 dnia: Kwietnia 11, 2009, 14:19:58 »
Ultrapack jest znacznie lepszy ale i zajmuje dużo , ma również kilka błędów :
nie polatasz na serwerze zeke vs wildcat z powodów błędnych respawnów na lotniskach przeciwnika.
AAA jest uboższy ale akceptowany przez serwery modowane.

Na wszelki wypadek mam 3 wersje iła:
z modem AAA
z modem UltraPack
z modem koniecznym do latania na FreeHost (rosyjski serwer z zasadami z WarBirds)

« Odpowiedź #1932 dnia: Kwietnia 11, 2009, 14:32:34 »
A co to jest ten mod AAA?
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1933 dnia: Kwietnia 11, 2009, 14:36:20 »
AAA to skrót od forum "All Aircraft Arcade". Tam jest też jakiś mod podobny do Ultrapacka.

http://allaircraftarcade.com/forum/index.php
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #1934 dnia: Kwietnia 11, 2009, 15:27:56 »
A czy te obudwa mody zawieraja ten sama paczke dzwiekowa?