Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442997 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2055 dnia: Lipca 23, 2009, 13:20:58 »
Takie rzeczy to pewnie w Storm of War
Miejsce na Twoją reklamę.

shoondasi

• Gość
« Odpowiedź #2056 dnia: Lipca 25, 2009, 01:54:25 »
jestem ciekaw jak w programie mogliby napisać to tak aby komputer w momencie eksplozji liczył odległość od Ciebie (biorąc oczywiście poprawkę na to że się zbliżasz bądź oddalasz od punku X), przeliczał to na czas po jakim Masz usłyszeć ten wybuch i uruchamiał dźwięk w odpowiednim momencie.

Wydaje mi sie że nic prostszego :)

topik

• Gość
« Odpowiedź #2057 dnia: Sierpnia 02, 2009, 20:35:35 »
Po pierwsze jetem nowy wiec witam wszystkich. Po drugie mam pytanie czy istnieje jakiś sposób by wyłacznyć możliwość rozglądania się po kabinie myszką lub skrajnie ją spowolnić bardziej niż można zrobić to w opcjach gry
(zmiana w panelu sterowanie nic nie daje).pytam bo nie mam joysticka i zamiast niego używam myszki. gra sie dużo lepiej niż na klawiaturze ale przymanawrach zamiast tego co jet przed tobą widzi się przyrządy  :015:

ps.
to z tym dźwiękiem naprawdę byłoby proste proste

topik

• Gość
« Odpowiedź #2058 dnia: Sierpnia 03, 2009, 00:18:04 »
już sobie poradziłem :banan
sory za to pytanie bylem w kropce i nie wiedzałem co zrocić a wystarczyło tylko te śmieszne suwaki do końca zrobić i myszkę do oporu spowolnić

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #2059 dnia: Sierpnia 03, 2009, 13:04:20 »
Panowie, na Forum nie znalazłem odpowiedzi.
Mianowicie chodzi mi o zjawisko znane z lekcji fizyki. Dźwięk rozchodzi się w powietrzu z prędkością około 300 m/s. W trakcie gry powinienem więc słyszec wybuchający w oddali samolot przeciwnika z opóźnieniem, tymczasem ten dzwięk porusza sie z prędkością światła

W ile powietrze jest mniej gęste :)
W sumie wolę tą "niefizyczną" wersję i jestem ciekaw jak w programie mogliby napisać to tak aby komputer w momencie eksplozji liczył odległość od Ciebie (biorąc oczywiście poprawkę na to że się zbliżasz bądź oddalasz od punku X), przeliczał to na czas po jakim Masz usłyszeć ten wybuch i uruchamiał dźwięk w odpowiednim momencie.

Tak trochę odbiegam od tematu - ale chciałbym zwrócić kolegom uwagę na pewien śmieszny fakt wystepujący w lataniu.
Nie słyszy się nic z zewnątrz. Nic, ale to kompletnie nic. Może się to wydawac dziwne, ale nie wtedy kiedy uświadomimy sobie, że w odległości metra od siebie z przodu mamy 1750 (albo więcej) kucyków, które zbyt cicho nie chcą pracować :-P
Takie moje małe OT :-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #2060 dnia: Sierpnia 06, 2009, 00:45:03 »
To pytanko z innej beczki, skąd ściągnąć do obróbki skin od P24, jak zaglądam do folderu zmodowanej gry 4,08 to folder jest pusty a podczas gry ładuje się tylko malowanie bułgarskie, greckie (w zależności od wersji), ja chciałbym zrobić sobie polskie malowanie, skąd więc wziąć skina typu void? (oczywiście bez wynalazków typu tourent w języku angielskim)  :011:

Mazi

• Gość
« Odpowiedź #2061 dnia: Sierpnia 06, 2009, 12:49:27 »
To pytanko z innej beczki, skąd ściągnąć do obróbki skin od P24, jak zaglądam do folderu zmodowanej gry 4,08 to folder jest pusty a podczas gry ładuje się tylko malowanie bułgarskie, greckie (w zależności od wersji), ja chciałbym zrobić sobie polskie malowanie, skąd więc wziąć skina typu void? (oczywiście bez wynalazków typu tourent w języku angielskim)  :011:

W dziale IŁ-2 Modyfikacje jest temat dotyczący P24, tam link do paczki ze skinami (w pracy nie mogę wejść na strony rapidshare więc nie sprawdziłem czy link działa)
http://rapidshare.com/files/192966128/PZL_P-24_skiny.zip

« Odpowiedź #2062 dnia: Sierpnia 08, 2009, 11:43:04 »
W dziale IŁ-2 Modyfikacje jest temat dotyczący P24, tam link do paczki ze skinami (w pracy nie mogę wejść na strony rapidshare więc nie sprawdziłem czy link działa)
http://rapidshare.com/files/192966128/PZL_P-24_skiny.zip
DZIĘKI, latam już na POLSKICH P-24 ze 121 eskadry  :002:

RUFUS

• Gość
« Odpowiedź #2063 dnia: Sierpnia 08, 2009, 14:19:09 »
Czy newview działa  na IL-2 STURMOVIK Series: Complete Edition 4.04m ???

« Odpowiedź #2064 dnia: Sierpnia 08, 2009, 14:40:49 »
witam wszystkich pilotów proszę o pomoc gdzie mogę teraz polatać na serwerze AAA na HL.kiedyś bez problemów mogłem go znaleść a teraz lipa.z góry dzięki za pomoc.

« Odpowiedź #2065 dnia: Sierpnia 09, 2009, 00:54:20 »
Czy newview działa  na IL-2 STURMOVIK Series: Complete Edition 4.04m ???
Działa, bo kiedyś mi kolega skonfigurował new view 37 i chodziło, ale... sam tego nie umiem zrobić bo po angielsku  :015:

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #2066 dnia: Sierpnia 09, 2009, 14:29:44 »
Dzień dobry wszystkim. Latam sobie po szturmowikowych przestworzach od mniej więcej 2 miesięcy. Ale dopiero od kilku dni rywalizuję z graczami z całego świata. Czytając Wasze wypowiedzi, zauważyłem, że sporą popularnością cieszą się serwery Skies of Fire i Valor (być może wygląda to tak, jakbym tolkieniście mówił że Sauron był naprawdę bardzo zły, albo rybakowi, że to na końcu żyłki, to się nazywa haczyk :P, ale w sprawach technicznych i nazewniczych jestem raczej laikiem). Otóż po paru razach zerknąłem na swoje statystyki (http://www.skiesoffire.org/modules.php?name=RStats). No i choć, mówiąc nieskromnie, całkiem nieźle umiem angielski, to nie za bardzo rozumiem o co chodzi z liczbą "TK's" (u mnie 2), "Shots Fired" (strzały spalone? czy zapalone, czyli celne?) i "Hit%Air" (uderzenia w powietrze? zderzenia w powietrzu? strzały które poszły w powietrze [zamiast w cel]? - jeśli to ostatnie jest prawdziwe, to powinno pisać mi 99,9% :D).
Jeśli ktokolwiek wie, co oznaczają te liczby, prosiłbym o wytłumaczenie. W końcu znać statystyki, to niejako znać swoją wartość. A to chyba jest dość przydatne, w podniebnych walkach psów.

Z góry dziękuję i podrawiam :D
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #2067 dnia: Sierpnia 09, 2009, 15:56:59 »
TK - team kills, czyli zabici kumple :)
SF - pociski wystrzelone
H%A czyli procent z wystrzelonych które sięgnęły celu
H%G to samo ale z celami naziemnymi

Piszę to na podstawie gry na wirtualnych frontach czyli z innych niż Twoje serwerów ale tak to powinno być.

Aha masz tam jeszcze K/D ratio czyli stosunek zestrzelonych (zabitych) przez Ciebie do twoich własnych zgonów

btw. fajną pozycją jest escaped enemy - to jest że uciekł przed walką?, czy z walki?, czy tez może wycofał się na z góry upatrzone pozycje? :D
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 09, 2009, 16:03:43 wysłana przez rutkov »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #2068 dnia: Sierpnia 09, 2009, 18:22:37 »
część wszystkim,nie mogę znaleść odpowiedzi  na moje pytanie dlatego je powielam.gdzie jest serwer AAA.

Proszę pisać swoje posty poprawnie. Przypomnę, że zdania rozpoczynamy wielką literą a kończymy kropką. Dziadek Kos.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2009, 12:34:15 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #2069 dnia: Sierpnia 09, 2009, 22:20:30 »
btw. fajną pozycją jest escaped enemy - to jest że uciekł przed walką?, czy z walki?, czy tez może wycofał się na z góry upatrzone pozycje?

"Escaped from enemy" to oczywiście liczba ucieczek z terytorium wroga po tym jak wyskoczyliśmy z samolotu nad czy na wrogim terenie.

Jeśli "hit air" masz 99,9% to jestem pod wrażeniem - najlepsi mają od 12-15%. Jak pisał Yarden - jest to procent pocisków, które trafiły cele w powietrzu. Strzały niecelne nie są bezpośrednio podane w statystykach.
Najlepszy wojskowy symulator lotu - http://www.sturmovik.pl