Otóż pierwszą zakładkę mam nietkniętą. W drugiej zmieniam ustawienia dotyczące jedynie ikon oraz mapy jak i samego kokpitu. Nie mniej, startuję i ląduję już z widokiem z kokpitu. W misjach podobnie, jedynie czasami robię podgląd z zewnątrz, by widzieć który jestem w kolejce do startu, by nie wpakować się na maszynę przede mną;) no i w kampanii mam też opisy maszyn: swój/wróg, nie rozróżniam ich w powietrzu.
Więc w drugiej: Head Shake - on, Clouds - on, No Instant Succes - on, Takeoff & Landing - on, Realistic Landing - on, pozostałe - off, ale one mają wpływ jedynie na widok, a nie na mechanikę lotu. W pierwszej, wszystko: ON. Więc chyba nie jest aż tak easy, prawda? Nie wiem co to Padlock... jest off.
Aha, coś poza samym lądowaniem i lataniem. Grzybek - hat inaczej. Raz mi działa jak mysz, czyli mogę przenosić widok łagodnie w dowolnym kierunku, to znowuż skacze w punkt i wraca automatycznie do domyślnego widoku. Nie wiem od czego to zależy. Jakby pierwsza misja z kampanii jest ze skokami, a następna już wchodzi gładko.
Kolejne pytanie, czy każdy samolot ma lusterko? Bo w P-40 z Nowej Gwinei mogę aktywować, natomiast w Pearl Harbour - pierwsza misja z P-40, nie mogę. Też nie mogę tego rozgryźć. Skonfigurowałem sobie to pod kombinację Ctrl+M - wolny skrót, ja go wprowadziłem sam.