Samoloty sztywnieją, ale prędkość musi być naprawdę duża - spróbuj wycisnąć 7 setek na budziku i zobaczysz róznicę. Co do wpadania w korki, to pamiętaj, że trzeba jeszcze skręcać poprawnie - używać ruddera. Jaki w ogóle masz joy? Skrętna rączka, czy pedały? To pierwsze rozwiązanie jest sporo gorsze jeśli idzie o ciasne skręcanie i ogólnie ACM. Kolejna sprawa to sam fakt jak latasz samolotem. Przy okazji DCS mustanga czytałem gdzieś, że jeśli ciągniesz drążek na siebie i jeszcze pchasz w bok, to prosisz się o korka, coś tam ma to zwiazek z konstrukcją skrzydeł i silnikiem. Nie wiem ile w tym prawdy, ja nie grzebię w takich rzeczach, ale coś w tym jest - jak na rzekomo zwrotny samolot to Mustang jest korkogenny potwornie, Spit w późnych wersjach też, nie wiem jak wczesne.
Tak czy siak jedyne co mogę na pewno poradzić, to dbaj o energię. Ciasne skręty przy niskich prędkościach to dobry sposób by dać się zabić. Jeśli przeciwnik skręca ciasno w dół, nie próbuj replikować skrętu od razu, tylko np minimalnie nabierz wysokości i dopiero skręć delikatniej stosując lag pursuit. Jak zacznie wychodzić z zaketu i np zacznie się wznosić, to powinieneś mieć wtedy więcej energii do przepalenia na więcej G i dorwać klienta.
Aha jeszcze jedno, jeśli lecisz na wersji 4.10 i wcześniejszych, bo jarają Cię mody, to zapomniej w ogóle o walce w QMB, komputer oszukuje, zawsze jest szybszy i nigdy się nie przegrzewa.