Gunter 3* + 1 pkt
Hermann 0 pkt
Heinz 2 + 2 + 3*pkt
Jurgen 1 pkt
No mi właśnie też się podobnie wydaje (ale ręki sobie uciąć nie dam).

Dokładnie mi taki wynik wychodzi przyjmując że:
Günter - 1 x Abschuss (A) + 1 x Entgültige Vernichtung (D)
Hermann - bez punktów
Heinz - 2 x Herausschuss (C i D) + 1 x Abschuss (B)
Jürgen - 1 x Entgültige Vernichtung (C)
Skoro dobrze wyliczyłeś to było Ci to też znane.
3mw zadaje. :banan
Odnośnie pretensji:
Jascha, widzę że wyobraźnię macie bujną, gorzej z wiedzą teoretyczną.
Ok, niepotrzebnie się na głębokie dla mnie wody wybierałem chcąc dodać zagadce trochę kolorków. Teraz mi się to czkawką odbija.
A teraz ja zadam pytanie - dlaczego Kolega użył sformułowania "Pauke - pauke!" w opsie całej sytuacji? Jak widzę akcja toczy się w dzień. 
Proszę nam wyjaśnić - kto i kiedy używał powyższego zwrotu, oraz co tak naprawdę słowa te oznaczały. 
Przepraszam, ale jestem na takie rzeczy uczulony.
Żeby zadać pytanie musisz poczekać na swoją kolej.

A na poważnie. W moim rozumieniu, zwrot "Pauke-Pauke!" był używany w Luftwaffe w dwóch sytuacjach:
- zwrot używany przez pilotów Jagdwaffe oznaczający rozpoczęcie ataku (na wrogi samolot)
- w terminologii pilotów Nachtjagd - oznaczał, że nawiązał kontakt (zindentyfikował) wrogi samolot (i de facto rozpoczyna atak)
Jak rozumiem, jest to błędne przeświadczenie i zwrot ten był stosowany wyłącznie przez pilotów Nachtjagd?
Ręce opadają...
Tak się skończyło ręczne tłumaczenie słowa Schwarm w moim przypadku.

Wyszła totalna głupota i nie mam nic na swoją obronę.

Ogólnie Zack jestem Ci wdzięczy (szczerze) za te uwagi (zweryfikuj mi tylko proszę jeszcze ten Pauke-Pauke). Jestem tylko trochę zaskoczony Twoim podejściem. Ja tu się nigdy nie tytułowałem jako uber-ekspert i miszczu świata i okolic. Wiedzę mam jaką mam, coś tam wiem, o wielu sprawach nie mam zielonego podejścia, wciąż się uczę. Dziwi mnie więc to Twoje pretensjonalne podejście i wyrzuty jakbym Ci na trawnik nas... pluł.
pozdrawiam
Dalszą polemikę nt. kryptonimów wydzieliłem i przeniosłem do działu o lotnictwie DWS - temat: Kryptonimy i komendy w lotnictwie niemieckim. http://www.il2forum.pl/index.php/topic,9077.0.html
Razorblade1967