Witam Wszystkich
Na wstępie chciałbym podziękować Toyo za obszerne opracowanie tematu. Muszę się spokojnie z, nim zapoznać wszak lotnictwo jest jednym z kierunków techniki będącym w zakresie moich zainteresowań, lecz nie jest to moja specjalność zawodowa. Szkoda że nie mogło być tak od razu ale widocznie nie.
Napisałeś także to:
- "Wierz mi, że gdybym Ci ujawnił powód mojego zaistnienia w tym temacie, a konkretnie odpowiadając Tobie na drugi Twój wpis, to byłoby Ci przykro. Jednak nie o tym".
Więc wal. Życie nie zna litości.Przykrości mi nie wyrządzisz. W życiu są ważniejsze sprawy które wywołują prawdziwą przykrość. To jest tylko hobby. Ja tu nie muszę być.
Nie zamierzałem swoim pytaniem nikogo urazić. Użyłem niefortunnego określenia "jako podatnik" aby nie być zaszufladkowanym do jakiejś grupy protestujących. Chociaż myślenie kategoriami kosztów nie jest mi obce wszak jestem Poznaniakiem. Pytanie zadałem ad hoc, chociaż zjawisko o, które pytałem interesowało mnie już od dawna. Pomyślałem, że warto zapytać. No cóż diabeł mnie podkusił. Mylnie przyjąłem, że forum to ludzie, a nie koterie skupione wokół guru (to stwierdzenie ogólne nie kierowane po niczyim adresem), lecz szanuję ludzie z wiedzą i na takich liczyłem. Harcowników olewam. Jak jeden dostał pod ogon to mi na forum monitoring założono.
Lotnisko mi nie spadło z nieba jest tam, gdzie było 72 lata temu i jest niewiele lat starsze od mnie. Nie jestem cwaniakiem sprzedającym lub skupującym ziemię. Nie podszedłem z nieruchomościom pod płot lotniska ani odwrotnie. Nie przeszkadzają mi statki powietrzne te z napędem motorowym lub bez, Na dopalaczach lub bez nich. Co stacjonowało na lotnisku wcześniej to coś wiem , coś widziałem i czytałem. Na lotnisku zdarzało mi się bywać prywatnie (na pokazach) i służbowo ( rzadko). Wszak przez prawie pół wieku zainteresowań można amatorsko jakieś minimum wiedzy zdobyć. Lotnictwo jest jednym z wielu moich kierunków zainteresowań. Bardziej od strony technicznej niż organizacyjnej.
Może dla nowych piszących warto, by ułożyć formularz, na którym można, by wyłuszczyć problem. Potem już tylko "Zatwierdzono" i wio.
I, to by było na tyle.
Pozdrawiam
Konopa 53