Ponieważ sprawa wygląda na poważniejszą niż się wydawało, mam prośbę do osób, które używają Mjoy, aby podały mi swoje konfigi (płyta + proc + system z zaznaczeniem edycji home/pro i service packa). Napisałem do przedstawiciela MSI w tej sprawie, najpierw otrzymałem odpowiedź z kilkoma sugestiami, takimi jak zainstalowanie SP2, sprawdzenie opcji USB Legacy support w BIOSie i pytaniem, czy aby Mjoy nie jest niezgodny ze specyfikacją USB lub czy nie wymaga zewnętrznych sterowników. Po kolejnych testach, na różnych systemach i kompach Mjoy odmawia współpracy tylko z płytą MSI P35 Neo zarówno w podstawowej wersji BIOS, jak i po upgradzie do wersji 1.30. System wykrywa Mjoy jako "nieznane urządzenie" a bezpośrednio po podłączeniu do USB wyświetla komunikat "jedno z urządzeń USB ma awarię, ale system nie rozpoznaje go". Ponieważ nie mam dostępu do innej płyty na tym chipsecie, ani do żadnej innej pod C2D interesują mnie zwłaszcza odpowiedzi osób posiadających w miarę nowe konfigi. Chodzi o ustalenie czy jest to problem jednostkowy (mój egzemplarz), problem modelu MSI P35 Neo, czy też problem samego chipsetu Intel P35. Dostałem kolejną odpowiedz od przedstawiciela MSI z prośbą o podanie dokładnego opisu sprzętu, sprawa ma zostać przekazana do centrali na Taiwanie.