Autor Wątek: Laptopowe platformy  (Przeczytany 85280 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
Odp: Laptopowe platformy
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 17, 2007, 00:00:49 »
Drodzy Koledzy,

Mogłem się spodziewać, że tak będzie lol
O poszczególnych producentów... czy raczej "firmowych składaczy" nie pytam
Pytanie było o platformy, a nie firmy głąby jedne :061:

Ale dobrze, już dobrze... widzę, że się więcej nie dowiem... zatem dorzucę swoje trzy grosze :118:
gwarantuję, że nie będziesz w stanie stwierdzić czy jest w nim AMD Turion X2 czy Intel Core 2 Duo.
I to jest dla mnie podstawowa odpowiedź. Dzięki :roll:

Oczywiście to są pierdoły, ale w normalnym użytkowaniu dużo bardziej denerwujące niż windows bootujący się 45 zamiast 40 sekund z powodu odrobinę wolniejszego procesora.
To nie są pierdoły. Pracowałem w zeszłym roku na Toshibie i mnie cholera brała od tej kretyńskiej klawiatury. Jakiś inteligent umieścił obok prawego alta klawisz insert, a tego drugiego jeszcze obciął o połowę. Myślałem, że mnie coś strzeli jak pisząc bezwrokowo rekordy z książek potem dostrzegałem, że sobie połowę skasowałem czegoś innego.
Pierwsze zatem na co patrzę to układ klawiatury. BenQ i Asus mi przypadły do gustu, Fujitsu tylko w Amilo z serii P mają dobrą i szeroką klawiaturę.

Moja rada jest taka - nie będę namawiał do konkretnego modelu ani producenta, bo każdy ma swoje mocne i słabe strony. Ale radzę, żebyś przeszedł się po sklepach, pomacał, pościskał, popstrykał i... poszedł na kompromis, bo idealnego laptopa to jeszcze nie wyprodukowali. :)
Z kompromisem może być trudno, bo niestety do sprzętu komputerowego podchodzę dość maksymalistycznie, a w sakiewce dno jest dość mocno wyczuwalne. Do MediaMarktu się pewnie udam jednak, co by pooglądać i ponaciskać.

Aha, jeszcze co do tego BenQ, to nie wiem, nie widziałem, widać jeszcze zbyt nowy i nikt go nie ma albo nie rzuca się w oczy. Ale znajomy się na niego napalił, po czym jakiś siedzący w handlu laptopami kumpel mu odradził argumentując, że BenQ ma ostatnio problemy finansowe (zamknęli europejski dział telefonów komórkowych, przynosił duże straty), może zbankrutować, będzie potem problem z serwisem i takie tam (człowiek wyjeżdża w przyszłym semestrze do Anglii). Ale to tak na zasadzie znajomy znajomego powiedział że.... więc traktuj trochę z przymrużeniem oka.
Przeczytałem trochę o BenQ, przede wszystkim na forum laptopy.info.pl i jest tam wielu użytkowników tej firmy. Chwalą sobie właśnie obudowę i klawiaturę (z wyjątkiem jakiejś szybkościeralnej obwódki), która się praktycznie nie rysuje i nie skrzypi.... w przeciwieństwie do Fujitsu. Kłopotem ponoć BenQ są głośne i niestety słabej jakości nagrywarki Philipsa.

Jest to poza tym jedyna firma w rozsądnej cenie, która ma tę znakomitą gwarancję door 2 door, która mnie bardzo przekonuje, przyznam szczerze. Jeździć po serwisach, jeśli nie muszę, to nie chcę. Zwłaszcza, że kontakt z serwisantami potrafi człeka do furii doprowadzić. No i ten pilot multimedialny jest czymś, co mnie jeszcze do tej firmy skłania :)

Jesteś człowiek czuły na jakość wykonania (stylowe obudowy, dyskretne podświetlenie, chrom, markowe chłodzenie, ja to wiem i ty to wiesz :D )
:020: :020: :020:

Gdybym mógł cofnąć czas, to chciałbym z powrotem mojego IBM'a, a jeśli miałbym wybierać coś nowego, to mały lapek 12 cali z C2D i GMA 950, bardzo markowej firmy z długą gwarancją dooor to door i długim czasem pracy na baterii. Do grania z lapków to tylko nadają się Alienware 17" (za jakieś 3000$), lub coś wtym stylu. Jeżeli masz komputer stacjonarny, to niepotrzebny Ci duży laptop 12-14 cali wystarczy). Sprawdź jak trzymają cenę IBM serii T.
Dzięki za obszerną wypowiedź!
IBMy z serii T są niestety poza moim zasięgiem. Laptop nie będzie tylko dla mnie, ale dla mnie i dla mojej Lubej. A na początku nawet szczególnie dla niej. Tym niemniej ja go będę obsługiwał i wszystko na nim instalował zapewne, a z czasem pewnie i coraz więcej przy nim spędzał czasu pracując itp..

A skoro już się odezwałem znowu to jednak może coś zaproponuję:
http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/113575   c2d, 7300Go, 14" panorama
http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/116332  Tx2, 7300Go, 15,4" panorama
http://www.skapiec.pl/site/cat/17/comp/133971 c2d, GMA950, 15,4" (proszę nie kojarzyć z wątpliwej jakości drukarkami noszącymi ten sam znaczek)
Poza drukarkami kojarzę jeszcze z wątpliwej jakości notebookami tej firmy, z jakimi miałem do czynienia. HP odrzucam odrazu, choćby ich oferta była najlepsza. Nie, bo nie :D
O Asusie naczytałem się znowu, że serwis gwarancyjny to droga przez mękę. Mój brat ma poza tym Asusa i poza klawiaturą raczej nie zaimponował mi jakością wykonania obudowy... a miałbym pewnie kupić podobny, jeśli nie taki sam jak jego.
Ale dzięki za propozycje :)

2. HP - za solidność. Jedyna firma która do tej pory trzepie laptoki z czarnego plastiku, nic nie maluje co gwarantuje iż nic się nie zetrze. Dodatkowo kulturalna obudowa z dość "miękkiego" materiału o tez daje pewien komfort zwłaszcza jak opierasz się o niego i robisz to bez obawy że pęknie. Zawiasy tak jak u Asusa tez bez zarzutu.  2 latka gwarancji podobnie jak u Asusa i też 12 lub 24 (nie pamiętam) międzynarodowej.
No to widocznie ja miałem w zeszłym roku do czynienia z jakimiś podróbami, bo ów egzemplarze HP miały "ślicznie" pomalowane korpusy na srebrno :005: Skrzypiały, działały źle, klawiatura była kiepska.
Jedyne, co muszę oddać tym notebookom, to przycisk wyłączania touchpada, który okazał się zbawienny w mojej pracy. Szkoda, że tego nie ma prawie nigdzie :(

Ja osobiście przy notkach patrze na trwałość materiałów, dopiero później na detale. Ważny jest dla mnie dość solidny Proc i ewentuanie grafa pod którą się ktoś podpisał. RAM i dysk mało wazny gdyż zawsze można sobie to zmienić. Za mocny sprzęt też nie jest dobry, bo łatwo go przegrzać - róznie to bywa. Oczywiście dużo też wynika z własnych preferencji ale cóż może komuś się to przyda.
Ja mam podobne podejście z tą różnicą, że energooszczędność nie jest moim priorytetem. Najwyżej dokupię mu jakieś chłodzonko :021:
Co do RAMu i dysku to różnice w cenach, jakie sobie producenci życzą za dodatkową pamięć są tak duże, że nie ma sensu się tym póki co przejmować.

Niektóre Toshiby (nie wszystkie), mają w idiotycznym miejscu klawisz INS (tam gdzie zwykle jest prawy ALT) i bardzo trudno pisać polskie ogonki (też niby szczegół, ale jaki upierdliwy).
Kogoś, kto to wymyślił, powiesiłbym za jaja chyba :006:

Pamiętaj, że do ceny tańszych laptopów trzeba doliczyć cenę systemu (ok 300PLN).
Ja nawet szukam notebooka bez systemu (lub z Linuxem do skasowania), bo nie chcę mieć potem przepraw z producentem, co by mi płytę instalacyjną przysłał. Bo, że go inaczej będę chciał zainstalować niż fabrycznie to zrobią to niestety sprawa oczywista.

-----

Tak, jak napisałem wyżej, skłaniam się powoli ku BenQ Joybook P52.
Jednak poza nim zastanawiałem się nad Fujitsu-Siemens Amilo Pa1510 lub Amilo Pi1505. Z Asusa zaś brałem pod uwagę dwa - F3TC-AP003 i F3F-AP075. Choć ten ostatni teoretycznie wykracza poza moje możliwości finansowe, to ma w komplecie torbę i mychę, co muszę dokupywać do pozostałych.

Pozdrawiam :)

« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 17, 2007, 05:57:19 »
To moze teraz moja kolej.Ja posiadam aktualnie laptopa firmy DELL.Nazwa:XPS 1710.Wyposazenie:core 2 duo 4mb cache 4gb ramu ddr2 667mhz 512mb gfx7900gtx 80gb 7200hd.Co do reszty to 17 cali monitor o najlepszym odwozorowaniu kolorow no i oczywiscie karta wirless-owa bluetooth itd no i windows xp sp2.Na tej platformie smiga wszystko co chcem wlacznie z najnowszymy tytulami.Co do rozmiarow to dosc spory laptopa.Wiecej szczegolow na www.dell.ie lub www.dell.com
Co do twojego zakupu to nie wiem co bardziej ci sie oplaca.Posiadalem wczesniej tego samego laptopa z platforma core duo no i powiem szczerze ze nie bylem zadowolony(w grach) bo aplikacje biurowe to bez problemu dzialaly.Jesli chcesz urzywac(używać) jak sadze swojego laptopa do biura i pracy w domu polecam core duo.Mniejsza kasa za procka a dolozysz do grafiki.Co do core 2 duo to to jest potega.Aktulanie jestem w fazie podkrecania swojego procka w laptopie co daje mu niezlego kopa(i niezla temperature).Maksymalnie z 2.33 mozna osiagnac 3.16 ale to juz na extreme!!Procesor ten jest bardzo wydajny i wnosi do gier duzo a to za sprawa swojej pamieci bo ma jej az 4mb a core duo chyba 2mb ale nie jestem pewien(moze nawet 1mb :015:).Laptop ktory mam to typowy sprzet dla graczy.Jesli ty chcesz laptopa to polecam cos w tym rodzaju.Napewno sie nie zawiedziesz.Wielu moich przyjaciol posiada (jak i ja)[2 w rodzinie} ten sprzet i odpala gry bez problemu nawet najnowsze tytuly.Tylko lepjej kupic grafike 256mb.
           Co do Windows Vista (Hejta) :karpik  to ostrzegam ze sa z tym windowsem problemy.Niedosc ze niedzialaja sterowniki bo nie napisane pod viste (mam namysli 90/%sprzetu komputerowego na ten czas) to nie mozesz miec nielegalnych kopi gier programow itd poniewaz przy kazdej probie instalacji komputer sie restartuje.Nie zainstalujesz [chcesz w kolano?] itp. programow, alkohola itd...Vista zawiera zabezpieczenie ktore sprawdza legalnosc kazdego!! programu.Wszystko co kupisz czy bedziesz posiadal musi byc legalne.Problem jest rowieniez z proba instalacji myszki bezprzewodowej czy nawet routera bo oczywiscie nie ma sterownikow.W systemie mnostwo zabezpieczen trudno czasami sie polapac.
Miejmy nadzieje ze Microsoft wyda niedlugo Service Pack jak bylo w przypadku Xp i naprawi bledy.
P.S.Wybor nalezy do ciebie ale z tego co sadze to raczej ma byc mobilna platforma wiec ma byc niewielkich rozmierow co najwyzej 15 calowy monitor.Z mojej strony ja proponuje cos takiego:http://www1.euro.dell.com/content/products/features.aspx/notebooks_better?c=ie&cs=iedhs1&l=en&s=dhs
Model INSPIRON 6400!!   
Parametry mozesz dowolnie modyfikowac tylko cena gra tu role.Istnieje mozliwosc kupna systemu taniej tez prosto od producenta i lepiej wyposazonego z wyprzedazy link ponizej
http://www1.euro.dell.com/content/products/features.aspx/notebooks_better?c=ie&cs=iedhs1&l=en&s=dhs
W razie pytan pisz na gg:5071714
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 17, 2007, 06:51:48 wysłana przez Kos »
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 17, 2007, 10:34:02 »
Poza drukarkami kojarzę jeszcze z wątpliwej jakości notebookami tej firmy, z jakimi miałem do czynienia. HP odrzucam odrazu, choćby ich oferta była najlepsza. Nie, bo nie

Jak tam chcesz, nawracał nie będę. Kupisz, spotkamy się przy piwie, przyniesiemy komputery, porównamy jakość   :002:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 17, 2007, 10:40:08 »
To moze teraz moja kolej.Ja posiadam aktualnie laptopa firmy DELL.Nazwa:XPS 1710.Wyposazenie:core 2 duo 4mb cache 4gb ramu ddr2 667mhz 512mb gfx7900gtx 80gb 7200hd.Co do reszty to 17 cali monitor o najlepszym odwozorowaniu kolorow no i oczywiscie karta wirless-owa bluetooth itd no i windows xp sp2.Na tej platformie smiga wszystko co chcem wlacznie z najnowszymy tytulami.Co do rozmiarow to dosc spory laptopa.Wiecej szczegolow na www.dell.ie lub www.dell.com
Co do twojego zakupu to nie wiem co bardziej ci sie oplaca.Posiadalem wczesniej tego samego laptopa z platforma core duo no i powiem szczerze ze nie bylem zadowolony(w grach) bo aplikacje biurowe to bez problemu dzialaly.Jesli chcesz urzywac(używać) jak sadze swojego laptopa do biura i pracy w domu polecam core duo.Mniejsza kasa za procka a dolozysz do grafiki.Co do core 2 duo to to jest potega.Aktulanie jestem w fazie podkrecania swojego procka w laptopie co daje mu niezlego kopa(i niezla temperature).Maksymalnie z 2.33 mozna osiagnac 3.16 ale to juz na extreme!!Procesor ten jest bardzo wydajny i wnosi do gier duzo a to za sprawa swojej pamieci bo ma jej az 4mb a core duo chyba 2mb ale nie jestem pewien(moze nawet 1mb :015:).Laptop ktory mam to typowy sprzet dla graczy.Jesli ty chcesz laptopa to polecam cos w tym rodzaju.Napewno sie nie zawiedziesz.Wielu moich przyjaciol posiada (jak i ja)[2 w rodzinie} ten sprzet i odpala gry bez problemu nawet najnowsze tytuly.Tylko lepjej kupic grafike 256mb.
Dzięki za uwagi, ale obawiam się, że nie stać mnie na taki sprzęt. Jeśli chodzi o Core 2 Duo to jedyne na co mnie stać to najprostsza platforma Centrino Duo z nim, tzn. grafika GMA950 itp..
Co prawda opcja podkręcenia wydaje się być bardzo interesująca, to najtańsze laptopy z C2D raczej mi tego nie umożliwią, ze względu na ubogi BIOS.

Co do Windows Vista (Hejta) :karpik  to ostrzegam ze sa z tym windowsem problemy.Niedosc ze niedzialaja sterowniki bo nie napisane pod viste (mam namysli 90/%sprzetu komputerowego na ten czas) to nie mozesz miec nielegalnych kopi gier programow itd poniewaz przy kazdej probie instalacji komputer sie restartuje.Nie zainstalujesz [chcesz w kolano?] itp. programow, alkohola itd...Vista zawiera zabezpieczenie ktore sprawdza legalnosc kazdego!! programu.Wszystko co kupisz czy bedziesz posiadal musi byc legalne.Problem jest rowieniez z proba instalacji myszki bezprzewodowej czy nawet routera bo oczywiscie nie ma sterownikow.W systemie mnostwo zabezpieczen trudno czasami sie polapac.
Miejmy nadzieje ze Microsoft wyda niedlugo Service Pack jak bylo w przypadku Xp i naprawi bledy.
Mam Vistę od ponad miesiąca i wiem jakie są z nią problemy. I bynajmniej nie takie, o jakich piszesz. Mam trochę programów, których Windows nijak skontrolować pochodzenia nie może (nie pirackie, ale jakieś małe programiki, których wydawcy wątpię, aby porozumiewali się z MS w sprawie zgodności) i chodzą bez problemu. "Kopię zapasową" jednego programu też próbowałem kiedyś instalować i bez problemu działała. Nie ma się więc co dawać zwariować.

Największym problemem są jednak sterowniki, faktycznie. Aczkolwiek i tu się z dnia na dzień robi coraz lepiej. Póki co jedynym problemem jest mój Saitek X45, do którego sterowniki są co prawda, ale niestety funkcjonuje pod Vistą źle bez "profilera", którego niestety jeszcze na Vistę nie ma.

P.S.Wybor nalezy do ciebie ale z tego co sadze to raczej ma byc mobilna platforma wiec ma byc niewielkich rozmierow co najwyzej 15 calowy monitor.Z mojej strony ja proponuje cos takiego:http://www1.euro.dell.com/content/products/features.aspx/notebooks_better?c=ie&cs=iedhs1&l=en&s=dhs
Model INSPIRON 6400!!   
Parametry mozesz dowolnie modyfikowac tylko cena gra tu role.Istnieje mozliwosc kupna systemu taniej tez prosto od producenta i lepiej wyposazonego z wyprzedazy link ponizej
http://www1.euro.dell.com/content/products/features.aspx/notebooks_better?c=ie&cs=iedhs1&l=en&s=dhs
W razie pytan pisz na gg:5071714
Niestety Delle w Polsce są bardzo drogie, a wybór mizerny. Jak zobaczyłem cenę modeli Inspiron to byłem zachwycony, szkoda tylko, że nie ma ich w Polsce.
Jak tam chcesz, nawracał nie będę. Kupisz, spotkamy się przy piwie, przyniesiemy komputery, porównamy jakość :002:
:roll:

-------

A tak w ogóle, jakbym nie musiał się szczypać to o nic bym nie pytał tylko wziąłbym MacBooka lub jego wersję Pro i już. :roll:

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 17, 2007, 12:29:33 »
Labienus, jeżeli możesz, to poczekaj parę dni, to napiszę jak sprawił się serwis BenQ (dzisiaj zabierają laptopa kurierem). Laptop w sumie wcale niezły (aczkolwiek T42 był lepszy, choć słabiej wyposażony). Od listopada nic się na obudowie nie wytarło, a pracowałem codziennie. Jak się spojrzy na całość, to relacja ceny do jakości jest w Joybookach chyba najlepsza (niezła obudowa, niezła klawiatura, dobry procek, Bluetooth, wifi (nizłe, mam w domu liveboxa i lapek działał świetnie od piwnicy do strychu, można było grać na HL), przyzwoita matryca, rzeczony pilot, dość cichy po wymianie na Core Duo, wyjście na monitor zwykłe i DVI, 4 porty USB, gniazdo zasilania z boku (ważne) - wszystko w miarę dobre, ale poczekajmy na serwis.

Jan tylko dostanę go z powrotem, albo skontaktują się ze mną, mogę dać znać na PW.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 17, 2007, 13:06:18 »
Wiec jesli ci ceny odpowiadaly to nie ma problemu z kupnem.Tak jak pisalem lepiej kupic z outllet bedzie taniej i prawdopodobnie bedzie lepiej wyposazony.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 17, 2007, 22:53:52 »
Labienus, jeżeli możesz, to poczekaj parę dni, to napiszę jak sprawił się serwis BenQ (dzisiaj zabierają laptopa kurierem). Laptop w sumie wcale niezły (aczkolwiek T42 był lepszy, choć słabiej wyposażony). Od listopada nic się na obudowie nie wytarło, a pracowałem codziennie. Jak się spojrzy na całość, to relacja ceny do jakości jest w Joybookach chyba najlepsza (niezła obudowa, niezła klawiatura, dobry procek, Bluetooth, wifi (nizłe, mam w domu liveboxa i lapek działał świetnie od piwnicy do strychu, można było grać na HL), przyzwoita matryca, rzeczony pilot, dość cichy po wymianie na Core Duo, wyjście na monitor zwykłe i DVI, 4 porty USB, gniazdo zasilania z boku (ważne) - wszystko w miarę dobre, ale poczekajmy na serwis.

Jan tylko dostanę go z powrotem, albo skontaktują się ze mną, mogę dać znać na PW.

Pozdrawiam

Nie wiem kiedy będę kupował, ale zwlekać nie chcę, bo niestety drożeją notebooki, co mnie trochę pospiesza. Mam nadzieję, że uda Ci się swojego odzyskać zanim podejmę decyzję. Przed czy po zakupie będę Ci bardzo wdzięczny za zdanie relacji. Zrób to w tym temacie to i innym opowiesz :)

Pozdrawiam serdecznie!

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 18, 2007, 21:31:23 »
Mirage9, który już raz i w ilu tematach piszesz jakiego to masz wypasionego laptoka? Fajny, nawet jakbym lotka trafił to nie kupię, więc nie wiem co to ma wnieść do dyskusji.
Jak dla mnie klaps musiałby być przede wszystkim tani i mobilny.  :002:
Miał ktoś może styczność z produktami California Access?
http://www.wista.info/opis.php?products_id=2962&osCsid=29bfe38368e47afa72f02b5e874434c0
Trochę biedne, ale tanie. Jestem ciekaw czy stwarzają jakieś problemy. :121:
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 18, 2007, 22:04:03 »
Miał ktoś może styczność z produktami California Access?
Kruchutka obudowa, serwis słaby, ale poza tym bez większych problemów w mojej ograniczonej i dość krótkotrwałej jego eksploatacji.

Pozdrawiam :)

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 18, 2007, 22:19:42 »
Ja mam w robocie CA - ciężki, słabo wykonany, odlepiające sie klawisze, wiatrak wyje jak suszarka do włosów...
NIe pamiętam typu.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 19, 2007, 12:38:15 »
Czy ktoś coś wie nt. firmy "Packard Bell"?

Być może uda mi się takiego okazyjnie załatwić.
Wyglądają solidnie i jakościowo dobrze, a że serwis mają na Żelaznej w Warszawie to nie musi to być door 2 door gwarancja :roll:

Pozdrawiam

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 19, 2007, 14:14:51 »
Złom, z którym latałem i jeździłem to CA 6900. NIby bajerów kupe, procem\k 2,4.. ale szajs.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 24, 2007, 18:43:17 »
Laptop przyszedł dzisiaj z naprawy (kurierem do domu) i działa bez zarzutu. Napisali, że poprawili połączenie napędu optycznego (nie zawsze wysuwała się tacka), prawdopodobnie po prostu docisnęli złaczkę i jest OK. Także serwis BenQ się sprawdził i chyba mogę polecić. Jescze raz sprawdziłem oferty i za te pieniądze w raczej nie dostanie się nic lepszego.

Pozdrawiam

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 24, 2007, 22:59:19 »
Laptop przyszedł dzisiaj z naprawy (kurierem do domu) i działa bez zarzutu. Napisali, że poprawili połączenie napędu optycznego (nie zawsze wysuwała się tacka), prawdopodobnie po prostu docisnęli złaczkę i jest OK. Także serwis BenQ się sprawdził i chyba mogę polecić. Jescze raz sprawdziłem oferty i za te pieniądze w raczej nie dostanie się nic lepszego.
Dzięki Janweg :roll:

Byłem w Saturnie i sobie obejrzałem gro notebooków. M.in. zatrzymałem się na dłużej przy MacBookach. Westchnąłem jednak i poszedłem dalej.
Trochę mnie zmartwiła liczba naklejek na BenQ, których ilość jest koszmarna. Odlepiałeś je Janweg?
Jak ze sterownikami do niego? Na stronie BenQ nic nie widzę, a np. sterowniki do grafiki ATI zadeklarowało, że będą udostępniane tylko poprzez strony producentów... czyt. jeśli kupiłeś z Vistą to je dostaniesz, a jeśli nie to nie :(

Pytam o tego BenQ, ale wszystko wskazuje na to, że będę mógł okazyjnie kupić tego Packard Bella, którego będą w sklepie też sobie obejrzałem. Zrobił na mnie miażdżące wrażenie ze względu na jakość wykonania i materiały.

Pozdrawiam

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 24, 2007, 23:04:49 »
Trochę mnie zmartwiła liczba naklejek na BenQ, których ilość jest koszmarna. Odlepiałeś je Janweg?

Ja ze swojego odkleiłem wszystkie naklejki jeszcze przed pierwszym uruchomieniem  :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"