To i ja się dopiszę - zamawiałem Compala FL90 dla znajomego. Sprzęt to cud, miód i orzeszki. Nie będę powtarzał tego, co wyżej. Jedyne, co mogę uznać za "takie se" to dość słaba gwarancja na matrycę, która sama w sobie jest takiej sobie jakości. Jak konfigurowałem znajomemu komputer to wyskoczył martwy piksel niestety i nic z tym nie można zrobić. Na szczęście po paru tygodniach zniknął, co ciekawe

Swoją drogą ogromną zaletą Compala jest właśnie to, że firma udostępnia sterowniki do WSZYSTKICH systemów operacyjnych. Wobec częstego wymuszania Visty wśród większości producentów oraz braku wsparcia dla innych systemów to naprawdę rzecz godna uwagi. Nawet jak się Vistę lubi. Czasem np. chce się spróbować szczęścia z Linuxem.
Zamiast naklejki, o której wspomina Kosi, można zamówić inną (ofkors nie razem z notebookiem). Super sprawa swoją drogą, bowiem można zrobić sobie czy komuś prezent. Zamawiasz na stronie
Naelcedka.pl naklejkę odpowiednio zwymiarowaną i dostajesz coś, co notebooka fajnie spersonalizuje. Mogę spokojnie tę firmę polecić, bo naklejka jest naprawdę świetnej jakości i notebooka tylko upiększa. Co prawda do jakichś firmowych notebooków z lepszymi plastikami może nie pasować, ale do tego Compala pasuje bardzo dobrze. Obrazek jest zupełnie dowolny, a wycięcie na klapie aż się o to prosi.
Pozdrawiam