Autor Wątek: Latanie online w FSX  (Przeczytany 143867 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marzen

• *
  • Dzban Fan :)
Odp: Latanie online w FSX
« Odpowiedź #120 dnia: Sierpnia 05, 2007, 14:07:51 »
Niech was szlak... dlaczego mój komputer jest tak wolny  :015: Chętnie 412'tką bym z wami polatał  :005:

Mnie też ściska z zazdrości ... Tym bardziej, że wielka kampania w locka się nie udała, a tutaj każdy kolejny screen ze wspólnego latania powoduje, że mnie normalnie skręca ... :005:
Ale publikuj Razor dalej - naprawdę fajnie chociaż poczytać jak wam się lata ...

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: Sierpnia 05, 2007, 15:57:47 »
Jak najbardziej jestem chętny z Wami zwiedzić świat :020:

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #122 dnia: Sierpnia 05, 2007, 16:05:14 »
Ja również chętnie polatam razem.Wszystkie dodatki już zainstalowane.

« Odpowiedź #123 dnia: Sierpnia 05, 2007, 16:14:39 »
Dobry pomysł, Razor. Chociaż twój scenariusz misji zrobił na mnie też duże wrażenie.
Czy to będzie wyprawa tropem optymalnych FPSów? Podziwianie pustkowii i oceanów? Jakieś warcaby trza zabrać...

Aha, tylko lalusie latają z GPS! (ILS jest wporzo). Nawigacja NDB i VOR daje o wiele większą frajdę.

pozdrawiam
ROB

« Odpowiedź #124 dnia: Sierpnia 06, 2007, 00:30:23 »
Jeśli chodzi o H-21C "Latającego Banana" to jest on dostępny na Hovercontrol za darmo , nie trzeba sie rejestrować.Dostępny jest też repaint kit, czyli gotowy template do robienia własnych skinów.

http://64.34.169.161/cgi-bin/ifolio/imageFolio.cgi?img=0&search=Piasecki&cat=all&bool=phrase

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2007, 00:40:38 wysłana przez Loku »

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #125 dnia: Sierpnia 06, 2007, 07:31:35 »
Można tak np.zorganizować nalot na Tokio z lotniskowca historyczna trasą.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #126 dnia: Sierpnia 08, 2007, 16:03:33 »
Możliwości jest gigantyczna ilość.
Mi np. w FSX strasznie do gustu przypadły misje, właśnie dlatego, że przybliżają graczowi ciekawe zakątki świata, po których normalnie nie krąży. Ja przykładowo, prawie nosa nie wychylam poza Polskę. No może polatam nad Brandenburgią, skoczę na Słowację, czy do Estonii.
Wracając do tematu, jedna osoba może przygotować coś o danej okolicy i opowiadać innym o niej, można zrobić scenariusz taki jak zorganizował Razor, itp.

Pozdrawiam!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #127 dnia: Sierpnia 11, 2007, 07:09:38 »
Sobota ,sobota  :banan  :banan

Gdzie lecimy :karpik

« Odpowiedź #128 dnia: Sierpnia 11, 2007, 09:33:12 »
A może szybowce by raz spróbować w jakiś ładnych górach? Ciekawe czy wizualizację termali można wyłączyć globalnie na serwerze...

pozdrawiam
ROB

« Odpowiedź #129 dnia: Sierpnia 11, 2007, 10:26:30 »
Dobry pomysł, Razor. Chociaż twój scenariusz misji zrobił na mnie też duże wrażenie.

Niestety tego typu scenariusze raczej nie wypalą bo ikony samolotów widoczne są z 30Nm i nie można tego regulować z poziomu serwera. Te ustawienia są czytane z komputerów graczy.

Choć myślę o małej modyfikacji i poszukiwaniach obiektów naziemnych - dużą zaletą FSX jest wbudowany edytor, za pomocą którego można ustawić dowolnie wszystkie obiekty z gry.

A może szybowce by raz spróbować w jakiś ładnych górach? Ciekawe czy wizualizację termali można wyłączyć globalnie na serwerze...

Najprawdopodobniej nie! - podobnie jak te ikony - to wszystko jest czytane z komputerów graczy i serwer nie ma nic do powiedzenia.

A góry ... ciekawy pomysł.  :001:

Może jutro* po południu/wieczorem postawię serwer i polatamy gdzieś w Himalajach lub innych wysokich górach? Może Andy? - jest przecież darmowy mesh Ameryki Południowej, można go przetestować. Sprawdzaliśmy z empeckiem w zeszłym tygodniu lotnisko Lukla w Nepalu i wyglądało całkiem, całkiem  :001:

*) Niestety ja znajdę czas na latanie dopiero jutro  :005: W ogóle tak do 15 jestem trochę "zawalony robotą" stąd brak aktywności i niewielkie przesunięcie terminu lotu dookoła świata, z którego oczywiście nie rezygnuję. Planuję zacząć od 16-17 sierpnia.

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2007, 13:35:13 wysłana przez Razorblade1967 »

empeck

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: Sierpnia 11, 2007, 22:53:20 »
Dziś z Lucasem testowaliśmy online nasze najnowsze nabytki, genialny Bf109-E  :021: od Shockwave. Lecieliśmy z Genewy do Sion i z powrotem. Oczywiście z prawidłowym malowaniem :)

Przed startem w Genewie:

Lot mniej więcej w szyku (bardziej mniej niż więcej  :banan)

Na pasie w Sion:

Start razem (nawet mi w miarę wyszedł  :karpik ):

I lecimy z powrotem:

Z powrotem w Genewie:

Próbowaliśmy też symulownego dogfightu, ale niestety wyszły moje braki w lotach bojowych :) Nie latałem nigdy w combat simy online, a Lucas to wyjadacz, zatem nie udało mi się go nawet z ogona strząsnąć, heh  :005:

Samolot jest po prostu fantastyczny, wart każdej złotówki. *Odkłada kasę na Spita ;)*

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #131 dnia: Sierpnia 11, 2007, 23:05:52 »
A tu kilka moich fotek:

Latanie było fenomenalne. Brakuje nam wyczucia, jeżeli chodzi o loty w formacji, ale coś tam się kleiło (szczególnie u Empecka). Pozorowana walka super, ale bez tracka to ani rusz. :)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #132 dnia: Sierpnia 16, 2007, 09:49:40 »
Obszerne opracowanie nawigacji w FS:

http://www.navfltsm.addr.com/index.htm

VOR, NDB (ADF), IFR, VFR, ILS

pozdrawiam
ROB

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #133 dnia: Września 01, 2007, 11:33:38 »
Może ktoś miałby ochotę na wspólny przelot?

« Odpowiedź #134 dnia: Września 01, 2007, 11:44:40 »
Może ktoś miałby ochotę na wspólny przelot?

Dzisiaj zamierzamy coś zmontować z Boczkiem około 18.00. Więc jestem za wspólnymi lotami!  :001: