Autor Wątek: Latanie online w FSX  (Przeczytany 143997 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Latanie online w FSX
« Odpowiedź #390 dnia: Września 02, 2009, 22:14:36 »
Dziś o 21:00 w zakładce Adventures server 37Darek loty szybowcowe* w Szwajcarii!

Panowie, przepraszam, brak mikrofonu i nie udało się nawiązać komunikacji tekstowej via TS ani FSX (brak odpowiedzi :) ). Pisze się na kolejne loty online (GA lub szybowce).

37Darek

• Gość
« Odpowiedź #391 dnia: Września 02, 2009, 22:32:40 »
Dziękuję wszystkim za loty. Dziś Pirat górą.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #392 dnia: Września 02, 2009, 22:49:09 »
Świetne screeny, widzę, że zabawa była przednia :)

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #393 dnia: Września 02, 2009, 22:56:26 »
Trzeba było dołączyć:) Moje 3 grosze. Postaram się pisać w topiku kiedy i gdzie lecimy.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #394 dnia: Września 03, 2009, 13:38:43 »
Żeby nie zakładać nowego wątku zapytam tutaj. Normalnie po crashu samolot powinien być ustawiony z powrotem na pasie, po czym start i znowu jesteśmy w powietrzu. U mnie działa to połowicznie, tzn. na pasie mnie ustawia, ale nie mogę wystartować. Samolot nie reaguje na joystick. Mogę zmienić widoki, klikać w kokpicie, co powoduje aktywację odpowiednich systemów, ale przepustnica jest "martwa", podobnie jak powierzchnie sterowe. Inni gracze w tej samej grze nie mają tego problemu i po katastrofie mogą latać dalej. Dzieje się tak w każdej grze multi jaką założę. FSX niedawno instalowany. Czy ktoś z Was miał podobny problem i wie jak go rozwiązać? Wiem, że najlepszym sposobem będzie nie rozbijać się :), ale nie zawsze da się go zastosować. Z góry dziękuję za pomoc.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

« Odpowiedź #395 dnia: Września 03, 2009, 14:32:14 »
Powiem szczerze, że troche latałem w multi i nauczyłem się żeby jednak wyłączać crash'e na czas latania w sieci.
Nie mam tutaj na myśli unikania zderzeń z ziemią, a głównie z innymi maszynami, co przy grze wieloosobowej zdarza się często nie z winy sterującego, lecz z powodu zwykłych lagów na sieci (co jest zwłaszcza niebezpieczne podczas lotów w szyku).

Wiem, że jest to w pewnym sensie duże upraszczanie symulacji, ale uważam że wyłączenie zderzeń to w multiplayerze niestety obowiązek.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #396 dnia: Września 03, 2009, 15:07:32 »
Mój pierwszy lot online. Krótka wycieczka nad Tahiti. Na drugim planie Miodek

Kropki

« Odpowiedź #397 dnia: Września 04, 2009, 18:36:57 »
Będą jakieś loty dzisiaj ? Jeśli mogę zaproponować to (w ramach podziękowań dla twórców polskich dodatków do FSX) przelot z Elbląga do Jastarni zahaczając o Puck (EPEL - EPCK - EPJA albo odwrotnie bo EPJA mało miejsca jeśli byłoby więcej osób) samolotami RWD lub Lublin :) (najlepiej wcześniej dać znać żeby Ci co jeszcze nie mają zainstalowali sobie scenerie i samoloty).

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #398 dnia: Września 04, 2009, 20:19:37 »
Poleciałbym, ale pewnie jak wrócę do domu (po 22:00) to będziecie już lądować :)
Kropki

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #399 dnia: Września 04, 2009, 20:26:46 »
Mógłbym spróbować, tyle że RWD-8 i Lublin na avsimie są uszkodzone, a Elbląga w ogóle już tam nie ma. No i byłby to dla mnie dopiero drugi lot online ;) Moje gg 10352512.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #400 dnia: Września 04, 2009, 20:40:13 »
Ktoś musi postawić serwer, dobrze by było jak by był TS, podać dane na forum i hasło i nie problem. Zawszę się można w locie dołączyć:) heheheh i jak tu nie kochać FSX-a  :001:

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #401 dnia: Września 04, 2009, 20:54:18 »
TeamSpeak
public-ts.multigaming.pl
 pokój: FSX
 hasło: polska

FSX pokój Przygody (Adventures)
 nazwa RWD
 hasło polska

Czasu mam maks. półtorej godziny.

« Odpowiedź #402 dnia: Września 04, 2009, 21:04:23 »
Panowie, będę milczał na TS (mikrofon :/), ale już niedługo :)

« Odpowiedź #403 dnia: Września 05, 2009, 06:15:26 »
Przepraszam za nagłe zniknięcie. Najpierw TS zameldował o disconekcie, potem czerwone słoneczko /ale towarzysze jeszcze za oknem są/ nie długo i Wy zniknęliście a FSX zameldował że kolej także na mnie. Wyłączyłem kompa i poszedłem grzecznie spać ;)

PS. po pierwszym takim locie mam wrażenie że FSX lepiej chodzi pod sesją multi niż połączony z Vatsimem
MJoy16.googlepages.com
... in the air.

« Odpowiedź #404 dnia: Września 05, 2009, 08:29:54 »
Dzięki za przyjemny, relaksujący lot, czekam na następną sesję multi :)