Autor Wątek: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.  (Przeczytany 215126 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.
« Odpowiedź #465 dnia: Maja 06, 2010, 23:11:59 »
Instalujesz ASX, XG bym sobie darował skoro masz REX2, potem reszta. Raczej znaczenia kolejności instalacji nie ma, potem możesz poustawiać sobie przecież priorytety scenerii. Ja obecnie zrezygnowałem z Cloud9 i SceneryTech. Mam jedynie UTX Europe jesli chodzi o scenerie oraz GEX Europe i North America
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #466 dnia: Maja 06, 2010, 23:37:06 »
Cloud9 jednak bym zostawił, poniżej UTXE. Landclass Cloud9 ma nieco większy zasięg.

« Odpowiedź #467 dnia: Maja 07, 2010, 05:34:28 »
Uff skończyłem, wszystko gra i buczy, brak w połowie obciętych gór i domków wystających z wody jak było przed reinstalką (choć to pewnie była wina mojego zaśmieconego na maksa kompa). Musze pochwalić support producenta ASX firmy HIFi Simulation Software, skasowałem kiedyś niechcący maila z registration key do ASX przypomniałem sobie o tym oczywiście dopiero w chwili instalacji, napisałem co się stało i po góra 15 minutach przysłali nowego. Jeszcze raz dzięki za pomoc.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #468 dnia: Maja 13, 2010, 20:49:22 »
Ukazała się (płatna) sceneria lotniska Warszawa Babice dedykowana FSX:
http://secure.simmarket.com/drzewiecki-design-warsaw-airports-2009-epbc-babice-x.phtml

Oraz bezpłatna sceneria lotniska Warszawa Okęcie dedykowana FS9 (wersja FSX ma też się ukazać niedługo):
http://library.avsim.net/esearch.php?CatID=fs2004scen&DLID=147037
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #469 dnia: Maja 13, 2010, 21:52:07 »
Ukazała się (płatna) sceneria lotniska Warszawa Babice dedykowana FSX:
http://secure.simmarket.com/drzewiecki-design-warsaw-airports-2009-epbc-babice-x.phtml
Wowww...nareszcie widzę moją chatę na Chomiczówce :banan ...z widokiem na lotnisko ::)
Gdzie można zassać demo  :011:
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #470 dnia: Maja 13, 2010, 22:11:19 »
Destracto czytac sie nie chce na simmarket?
Demko mozna pobrac na oficjalniej stronie Drzewiecki Design.
http://www.drzewiecki-design.net/prodWA2009_EPBC_X.htm
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #471 dnia: Maja 13, 2010, 22:22:28 »
Ja mam jeszcze pytanie odnośnie UTX i GEX. Mam tylko UTX i nie wiem jak to zrozumiale napisać ale lecąc nad miastem w którym mieszkam orientuje się gdzie jestem tylko po sieci dróg, domki i tekstury ziemi nie pasują do siebie są generowane losowo (np. coś co wygląda jak wielki parking przy np. Tesco jest przecięte nitką drogi) i w rzeczywistości jedyne co przypomina miasto jakie znam to drogi i rzeka. Chciałbym żeby miasto z lotu wyglądało tak jak w google maps :) no może przesadzam ale wiecie o co mi chodzi (po prostu aby tekstura z Tesco i parkingiem była tam gdzie powinna być). Czy GEX pomaga w tej sprawie, nie interesują mnie scenerie fotorealistyczne bo są płaskie i do latania nisko nad ziemią się nie nadają. Mam nadzieje że w miare jasno sie wyraziłem.

« Odpowiedź #472 dnia: Maja 13, 2010, 22:31:34 »
Destracto czytac sie nie chce na simmarket?
Oj ...zaraz nie chce...czasu brak :002: Dobrze jest jak w ogóle siądę do kompa w domu :004:
A za gotowy link - dziękuje w imieniu służby resortowej  :002:
Spokój cechuje Mistrza.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #473 dnia: Maja 13, 2010, 23:22:02 »
Chciałbym żeby miasto z lotu wyglądało tak jak w google maps :) no może przesadzam ale wiecie o co mi chodzi (po prostu aby tekstura z Tesco i parkingiem była tam gdzie powinna być). Czy GEX pomaga w tej sprawie, nie interesują mnie scenerie fotorealistyczne bo są płaskie i do latania nisko nad ziemią się nie nadają. Mam nadzieje że w miare jasno sie wyraziłem.

GEX zmienia wygląd tych tekstur na bardziej 'europejskie', ale nadal są to losowe tesktury (bardziej pasuje słowo standardowe, bo tak całkiem losowe to one nie są).

Takie rzeczy jakbyś chciał to tylko z dobrą, dedykowaną scenerią okolicy nad którą latasz.

« Odpowiedź #474 dnia: Maja 14, 2010, 00:12:44 »
A zeby jeszcze bardziej ci to dzik wyjasnic aby nie bylo pytan "to gdzie taka dostane?" to powiem tak.Albo sam zrobisz sobie albo sie nie doczekasz :)
Dla polski takich dedykowanych scenerii jest tyle ze mozna ja na palcach jednej dloni policzyc.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #475 dnia: Maja 14, 2010, 03:48:34 »
No tak za dużo wymagam od programu który odwzorowuje cały świat :005:. Mirage ja jestem w troszkę lepszej sytuacji bo akurat nie poszukuje scenerii dla polski  więc powinno być łatwiej. Jest fotosceneria http://www.justflight.com/vfr-info.asp wygląda nawet fajnie ale mi brakuje domków i drzewek.  :002:

« Odpowiedź #476 dnia: Maja 14, 2010, 10:09:03 »
Co do tego to z moich doswiadczen wynika tak.
Autogenu raczej nie zrobia-cos tam kiedys przebakiwali ale...czas mija i nic.
Z drugiej strony jest to za duzy teren do pokrycia-oszalec by mozna stawiajac 100000000000000000   domkow,drzew itp.
Co do tego produktu.Mam i nawet moge sprzedac(chodz mam nie wszystkie czesci) ale dodatek gryzie sie z LONDON VFR od aerosoftu.
Osobiscie posiadam VFR od HORIZONTALSIMULATION i jestem zadowolony.Kompatybilny z Londynem.
Tez jest brak autogenu ale na loty IFR wyglada wysmienicie.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #477 dnia: Maja 15, 2010, 12:42:55 »

« Odpowiedź #478 dnia: Maja 17, 2010, 19:04:00 »
Na avsim  pokazal sie Shader Model 3.0
http://library.avsim.net/esearch.php?DLID=148005&CatID=fsxmisc

W pliku jest rowniez ENB series-tego co w pliku ja nie polecam. :005:
Podobno dla kart ATI cos tam lepiej dziala. :008:

Przetestowalem i oto wyniki-sami mozecie porownac.

FSX+ENB(moja modyfikacja)

FSX+Shader Model 3.0 +ENB(z pliku)

FSX+Shader Model 3.0+ENB(moja modyfikacja)

« Ostatnia zmiana: Maja 17, 2010, 20:22:04 wysłana przez KosiMazaki »

Incognito

• Gość
« Odpowiedź #479 dnia: Maja 17, 2010, 22:39:30 »
Cytat: some1
Takie rzeczy jakbyś chciał to tylko z dobrą, dedykowaną scenerią okolicy nad którą latasz.

Po co komu w Polsce dedykowane scenerie? Przeciez sam sie do tego przyczyniles, ze takowe ( zaawansowane w 97%, darmowe!) nie ujzaly swiatla dziennego. Jeszcze rok temu  z calych sil i serca zwalczales fotoscenerie. Jesli pamiec Cie zawodzi, to odswieze ja podajac linki (na pw) do Twoich wlasnych postow na "mocno zaprzyjaznionym forum". No chyba, ze darmowe sa gorsze od platnych...