Autor Wątek: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.  (Przeczytany 215214 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: FSX - scenerie, dodatki, obiekty.
« Odpowiedź #510 dnia: Lipca 27, 2010, 18:58:33 »
Cos robisz nie tak. Sceneria jest normalnie widoczna, nie ma najmniejszych problemów z jej instalacją. Scenerię - czyli folder cały z Góraszką dodaje się bez problemu jak widać na załączonym screenie:

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #511 dnia: Lipca 27, 2010, 19:05:25 »
Klikam dodaj obszar. Ustalam ścieżkę do C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\Addon Scenery\EPGO Góraszka 2010\Scenery  i przy próbie kliknięcia na ok  kreator po prostu wbija do podkatalogu scenery i to wsio.  Inne darmowe scenerie normalnie dodaje a to cudo  nijak niemożna zainstalowac

Próbowałeś zaznaczać EGO Góraszka 2010 (a nie podfolder Scenery) i wtedy kliknąć ok? Jak zaznaczę Scenery i dam w OK to też przechodzi do katalogu.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #512 dnia: Lipca 27, 2010, 19:14:32 »
Próbowałeś zaznaczać EGO Góraszka 2010 (a nie podfolder Scenery) i wtedy kliknąć ok? Jak zaznaczę Scenery i dam w OK to też przechodzi do katalogu.

No, z tego zdania wynika, że autor postu 'doskonale' sobie z tego zdaje sprawę  :121:

Taaaaak dobry żart. Jak Ty chcesz dodawać katalog. Plik kreatorem z FSX-a dodać się da .... ale katalog to chyba Waść dziebko żartujesz XD

www.yoyosims.pl

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #513 dnia: Lipca 28, 2010, 00:17:35 »
Czy mi się wydaje, czy jeden post Iiyama zniknął?

Zainstalowałem właśnie scenerię Góraszki, dla testu zrobiłem to na 2 sposoby - przez instalator prosto do FSa, i do innego katalogu z ręcznym przeniesieniem - w obu przypadkach działa bez problemu. Sceneria całkiem fajna, może trochę mało ludzi no i oczywiście bardzo widoczna granica, bo to chyba fotosceneria jest. Rozbawiła mnie za to nazwa jednek tekstury z ToiToiami i jakimiś budkami - "1_kible.dds" :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #514 dnia: Lipca 28, 2010, 00:37:53 »
"1_kible.dds" :D
To się nazywa dogłębne rozpoznanie scenerii :D. Nie nic nie zniknelo, ale nie róbmy już offtopa. Ten temat słuzy do wzajemnego informowania o nowych sceneriach jakie wyszły i które warto polecić do FSa.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #515 dnia: Lipca 28, 2010, 13:40:41 »
Pisalem na stronce, Goraszka 2010 (FSX) od Staszka D. Dzis polatalem, naprawde sporo wiecej i wiekszy tez obszar z fototeksturą.
Flightsim http://flightsim.com/kdl.php?fid=148299

Ciekawe, czy to ta sama sceneria, którą chłopaki z Koła Naukowego Lotników PW używali w trakcie Góraszki w swoim simie Cessny. ;)

« Odpowiedź #516 dnia: Lipca 28, 2010, 16:53:03 »
Mogli użyć starszej wersji. Obecna wersja (2010) wyszła niedawno na FS9 i FSX.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #517 dnia: Sierpnia 07, 2010, 15:23:14 »
Stasio wydał małą poprawkę do scenerii Babic pod FS9 i FSX, a w zasadzie do ich AFCADów, m.in. dodającą AR NDB.
Patch dla wersji FSX.
Patch dla wersji FS9.

Uwaga na "pełną wersję" pod FS9, bo dalej są w nich ILSy dla EPWA!
Poprawiony AFCAD (usunięte ILS rwy 33 i ILS rwy 11 na EPWA) dla wersji FS9:
http://rapidshare.com/files/411402855/AF2_EPBC_noILS.zip.html
http://www.megaupload.com/?d=UPK7M26B
http://www.speedyshare.com/files/23687588/AF2_EPBC_noILS.zip
http://www.easy-share.com/1911797936/AF2_EPBC_noILS.zip
To jeden plik wrzucony na różne serwisy.

Wersja pod FSX nie wymaga poprawek.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #518 dnia: Sierpnia 07, 2010, 15:28:42 »
Thx, już ciągnę!

www.yoyosims.pl

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #519 dnia: Sierpnia 12, 2010, 15:46:43 »
Panowie, poproszę o pomoc. Zacząłem grzebać w sceneriach do FSX, i się popieprzył kompletnie scenery.cfg. Jestem jak zwykle u kogoś grzecznościowo i wypadałoby posprzątać po sobie śmierdzącą kupę jaka się zrobiła w FSXie mojego gospodarza, ale nie potrafię sam więc może ktoś mądrzejszy podpowie. Rozjechały się warstwy w UTX, tutaj jest UTX Europe i North America plus do tego GTX. No i tak się zrobiło że Wielka Brytania jest teraz połączona z Francją stałym lądem, itd. Zacząłem przestawiać te warstwy w Addon Scenery, ale miało być dobrze a wyszło jak zwykle. Żeby było śmieszniej w sieci znalazłem wypowiedzi ludzi z Flight1 którzy na jakichś forach podawali właściwą kolejność ładowania warstw, i tym sposobem mam już trzy różne właściwe kolejności podane przez osoby podające się za pracowników Flight1 plus wersję własną jaka powstaje po zainstalowaniu tematu od nowa. Reinstalka FSXa to ostateczność której wolałbym uniknąć bo wtedy nie ruszę stąd do rana, a mam małą wycieczkę w nocy. Podejrzewam że istota problemu tkwi w kolejności ładowania w scenery.cfg, ale grzebanie tam ręczne mnie trochę przeraża- tu jest samego tylko Aerosoftu ze dwadzieścia scenerii chyba. Może ktoś podpowiedzieć jakiś sprytny patent czy tylko robótki ręczne w opcji z reinstalką mnie czekają ?

« Odpowiedź #520 dnia: Sierpnia 12, 2010, 19:29:08 »
Wylacz UTX exclude for default scenery i sprawdz.Jak to nie pomoze to nie wiem.Ja ustawiam dodatki w jakiej mi kolejnosci pasuje i wszystko smiga.Nie spotkalem sie z takim problemem.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #521 dnia: Sierpnia 13, 2010, 00:23:22 »
A może masz tam jakiś produkt FTX i jest właczona wlasnie opcja FTX a nie Default FSX? Samo tak by sie raczej nie sp..... chociaż miałem podobny raz przypadek kochanieńki. Rozwiązaniem jedynym słusznym, niczym stagnacja poglądowa oszołomów z pod Krzyża, była reinstalka FSXa.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #522 dnia: Września 08, 2010, 13:55:32 »
47 Gb sceneria foto za 11 Eu????  :icon_eek:
Wreszcie coś w ludzkiej cenie:
http://secure.simmarket.com/vero-ca02-winter_hard-winter.phtml
http://secure.simmarket.com/vero-ca02-summer_fall_night.phtml
jakby ktoś chciał sobie polatac nad Kalifornią.

http://vero-fs.com/  :karpik

www.yoyosims.pl

eah4850

• Gość
« Odpowiedź #523 dnia: Listopada 05, 2010, 21:41:06 »
A dodales recznie katalog z Goraszka z Addon Scenery? U mnie dziala i wyglada naprawde fajnie.  Nawet byly juz pokazy wirtualne i zlot online :)

Witam mam  ten sam problem co kolega Iiyama tez po wybraniu katalogu z Góraszką zamiast go dodać po prostu przechodzi do jego wnętrza. Troche to słabo wygląda zważywszy że inne scenerie normalnie wchodzą  i funkcjonują.
Mają waście jakiś na to pomysł czy raczej mam sobie ten produkt odpuścić ?

« Odpowiedź #524 dnia: Listopada 05, 2010, 22:11:07 »
Przeciez bylo to opisywane kilka razy na forum.Wybierz scenerie np.Goraszka daj ok powinny pokazac ci sie podkatalogi scenery i texture i kliknij teraz myszka na bialym polu bo tymi folderami.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.