Panowie, poproszę o pomoc. Zacząłem grzebać w sceneriach do FSX, i się popieprzył kompletnie scenery.cfg. Jestem jak zwykle u kogoś grzecznościowo i wypadałoby posprzątać po sobie śmierdzącą kupę jaka się zrobiła w FSXie mojego gospodarza, ale nie potrafię sam więc może ktoś mądrzejszy podpowie. Rozjechały się warstwy w UTX, tutaj jest UTX Europe i North America plus do tego GTX. No i tak się zrobiło że Wielka Brytania jest teraz połączona z Francją stałym lądem, itd. Zacząłem przestawiać te warstwy w Addon Scenery, ale miało być dobrze a wyszło jak zwykle. Żeby było śmieszniej w sieci znalazłem wypowiedzi ludzi z Flight1 którzy na jakichś forach podawali właściwą kolejność ładowania warstw, i tym sposobem mam już trzy różne właściwe kolejności podane przez osoby podające się za pracowników Flight1 plus wersję własną jaka powstaje po zainstalowaniu tematu od nowa. Reinstalka FSXa to ostateczność której wolałbym uniknąć bo wtedy nie ruszę stąd do rana, a mam małą wycieczkę w nocy. Podejrzewam że istota problemu tkwi w kolejności ładowania w scenery.cfg, ale grzebanie tam ręczne mnie trochę przeraża- tu jest samego tylko Aerosoftu ze dwadzieścia scenerii chyba. Może ktoś podpowiedzieć jakiś sprytny patent czy tylko robótki ręczne w opcji z reinstalką mnie czekają ?