Również jestem jak najbardziej za wnioskiem Razora. Tylko czy w jednym wątku omawiamy engine model i flight model czy oddzielnie? Może za daleko wybiegam ale pojawią się może inne możliwości, chociażby edycja 3d, uzbrojenie, że o dźwiękach nie wspomnę. Chociaż w tym ostatnim aspekcie już się coś ruszyło

.
@Sirmati
KM mają przelicznik ale bardzo prosty i jest nawet logiczny z punktu widzenia mechaniki gry. Np. silnik do A-8 (pomijam tu błąd Ola bo o ile wiem to 110% i WEP to w przypadku A-8 to było to samo - jak gadam bzdury to proszę o sprostowanie):
HorsePowers = 1460 (zakładam że przepustnica 100%)
BoostFactor = 1.2 (wskaźnik przy przesunięciu do 110%)
WEPBoostFactor = 1.17 (wskaźnik włączenia WEPa)
Zakładam że silnik gry to przemnaża więc otrzymujemy wynik 2050 KM - jak na BMW 801D-2 to o 50 kucyków pod maską za mało.
Czy przeliczniki są słuszne, nie wiem, nie chcę osądzać publicznie dopóki nie zapoznam się chociażby z wykresem mocy silnika.
Poza tym myślę że powinniśmy się opierać i wklepywać dane takie jak podają źródła, przynajmniej te łatwe do wyłapania. W innym przypadku nasze fantazje zostaną uznane za herezje, zaraz po tym jak przysłowiowy 13yo otworzy sobie eml-a i zobaczy, że np. FW190D-9 ma 3000 kucyków (trochę tu przesadzam) i oznajmi że nic dziwnego, że nie mógł foczki ścignąć bo jest przemodelowana. Poza tym jak już wspominałem za osiągi odpowiedzialne są też inne parametry i na nich raczej należy skupiać uwagę.