Autor Wątek: Pliki SFS - otwarte !  (Przeczytany 50781 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bandyta

• Gość
Odp: Pliki SFS - otwarte !
« Odpowiedź #225 dnia: Sierpnia 26, 2007, 13:47:09 »
No i mamy kobuza :) Loku podziel się informacją jak tego dokonałeś. :118:

« Odpowiedź #226 dnia: Sierpnia 26, 2007, 19:52:31 »
Każdy samolot w grze składa się z mniejszych obiektów 3D (pliki mesh), które są połączone razem,te mniejsze elementy można podmienić np:silnik ze śmigłem od Mc-200 przełożyć do P-11,minusem tego jest to że oryginalne i podmienione obiekty mają różne współrzędne XYZ i trzeba je potem dopasować.

tak to wyglądało po podmianie na początku,później skopiowałem współrzędne zamocowania obiektu silnik+śmigło do kadłuba z pliku (hier.him) Mc-200 do pliku(hier.him) P-11 i efekt jest widoczny na poprzednim zdjęciu

« Odpowiedź #227 dnia: Sierpnia 26, 2007, 20:47:03 »
Czyli jest to ten sam P11c, co jest w grze? Tylko, że z podmienionym silnikiem? Nie jest to zpupełnie nowy samolot?
Pozdrawiam.

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #228 dnia: Sierpnia 26, 2007, 21:35:20 »
No to teraz Loku chyba wrócisz do latania na sieci, jak już masz możliwość zabrania p11 na garaż  :118:
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

johan kraus

• Gość
« Odpowiedź #229 dnia: Sierpnia 27, 2007, 11:11:01 »
Loku, jakiego softu używasz do *.msh?  Konwerter?

« Odpowiedź #230 dnia: Sierpnia 27, 2007, 17:00:19 »
Czy ktoś z Was potrafiłby zrobić w grze tak, żeby można było ustawić samolot (chociaż maszynę gracza) nie tylko na pasie, ale np. pod hangarem. Kiedyś (do któregoś patcha) można było oszukać iłka, stawiajac swoją maszynę gdziekolwiek, wyznacząjac dwa punkty zwrotne jako normfly (dla odpowiedniego ustawienia kierunkowego maszyny) z prędkością i wysokością zero. Trzeba było tylko pamiętać o ustawieniu przed lotem przepustnicy na zero, bo misja zaczynała się na ziemi z pracującym silnikiem. Jak napisałem, można tak było robić tylko do pewnej wesji gry - teraz taka misja zaczyna się zderzeniem z ziemią i piękną eksplozją. Marzą mi się samoloty kolejno wkołowujące na pas, a nawet można by pewnie stworzyć jakis ruch na lotnisku ? Myślę oczywiście o samolotach startujących, bo lądujace jakoś potrafią zakołować nawet pod hangar.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #231 dnia: Sierpnia 28, 2007, 07:52:32 »
Nie używam żadnego konwertera,to są wszystko orginalne pliki .mesh z gry, tylko podmienione z innego samolotu,a tak swoją drogą to ciekawi mnie czy taki mesh po przeróbce w programie 3D można spowrotem wsadzić do gry i żeby był kompatybilny.Na próbę można by przerobić to śmieszne śmigło od P11 żeby wyglądało jak powinno.Jacyś chętni ? :002:

« Odpowiedź #232 dnia: Sierpnia 28, 2007, 08:38:39 »
Czy ktoś z Was potrafiłby zrobić w grze tak, żeby można było ustawić samolot (chociaż maszynę gracza) nie tylko na pasie, ale np. pod hangarem.

Witam.
Na dogowym serwerze Zeke vs Wildcat na HL-u jest taka mapa.
Samoloty na Midway wyjeżdżają z hangarów właśnie.
Pozdrawiam.

johan kraus

• Gość
« Odpowiedź #233 dnia: Sierpnia 28, 2007, 08:40:25 »
Loku, myślałem że podstawiłeś własne obiekty. Szukałem softu który zamieni to np. na *.obj, ale  pliki nie importują się, najwyraźniej są inaczej zakodowane.
Jest tego sporo bo do każdy samolocik jest poszatkowany na ponad 100 części, plus pliki *.mat, także coś bardziej dla amatorów modelarstwa.

PFT_Sid

• Gość
« Odpowiedź #234 dnia: Września 04, 2007, 12:54:43 »
Witam.
Ja wejdę w temat samych map.
Czy dzięki temu, że pliki zostały otwarte, jest szansa na edytowanie plików map? Chodzi mi tu o drobne poprawki typu podniesienie części obszaru, lub jego obniżenie.
No chyba, że pojawiła się możliwość całkowitej ingerencji w mapę, i można ją edytować do woli.

pozdrawiam,
Sid

« Odpowiedź #235 dnia: Września 05, 2007, 09:40:29 »
To i ja zapytam. Chodzi mi o możliwość dodania nowych dowolnych nazw pułków, eskadr w edytorze wraz z nowymi godłami. Interesuje mnie konkretnie możłiwość zaimplementowania np. powojennych polskich nazw jednostek lotniczych ;). Jest to możliwe?
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #236 dnia: Września 08, 2007, 20:49:43 »
Czy jest możliwość zdejmowania współrzędnych samolotów w czasie rzeczywistym? Chodzi mi o możliwość stworzenia takiego LOTATC dla iła.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #237 dnia: Września 09, 2007, 10:50:59 »
Witam.
Ja wejdę w temat samych map.
Czy dzięki temu, że pliki zostały otwarte, jest szansa na edytowanie plików map? Chodzi mi tu o drobne poprawki typu podniesienie części obszaru, lub jego obniżenie.
No chyba, że pojawiła się możliwość całkowitej ingerencji w mapę, i można ją edytować do woli.

pozdrawiam,
Sid
To i ja zapytam. Chodzi mi o możliwość dodania nowych dowolnych nazw pułków, eskadr w edytorze wraz z nowymi godłami. Interesuje mnie konkretnie możłiwość zaimplementowania np. powojennych polskich nazw jednostek lotniczych ;). Jest to możliwe?
Czy jest możliwość zdejmowania współrzędnych samolotów w czasie rzeczywistym? Chodzi mi o możliwość stworzenia takiego LOTATC dla iła.

A ja zadam takie pytanie kogo wy się panowie o to pytacie ?

To że coś się udało i to metodą prób i błędów nie świadczy o tym że wszystko potrafimy. I chyba na dzisiejszy dzień nikt nie jest w stanie wam odpowiedzieć na wasze pytania no chyba że się mylę i jest tu jakiś uber experten .

Teoretycznie powiem tak jeżeli masz w pełni otwarty kod gry możesz wszystko (teoretycznie).

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #238 dnia: Września 09, 2007, 12:58:29 »
Ja mogę odpowiedzieć tak po przejrzeniu wszystkiego (odpowiednio):
mapy- raczej tak, ale możliwe że tylko w określonym zakresie
Nazwy pułków - raczej tak, bez większych problemów
LOTATC- na razie chciałem odblokować device-link dla multiplayer ale bez skutku ( na tym spędziłem z parę godzin)
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #239 dnia: Września 09, 2007, 18:45:57 »
A ja zadam takie pytanie kogo wy się panowie o to pytacie ?

To że coś się udało i to metodą prób i błędów nie świadczy o tym że wszystko potrafimy. I chyba na dzisiejszy dzień nikt nie jest w stanie wam odpowiedzieć na wasze pytania no chyba że się mylę i jest tu jakiś uber experten .
Ja zadałem tylko pytanie czy się da, a nie czy ktoś mógłby mi to na jutro zrobić. Po co tyle emocji??
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.