Autor Wątek: Twierdza szyfrów  (Przeczytany 13810 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Twierdza szyfrów
« Odpowiedź #45 dnia: Września 14, 2007, 22:45:40 »
To prawda - TTS ma być serialem szpiegowskim(?), pełnym intryg(Rome), niewyjaśnionych spraw(Lost), zapierających dech akcji(Band of Brothers), wciągającym klimatem(Wróg u Bram) coś tego nie widać  :karpik

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Września 15, 2007, 18:12:42 »
To prawda - TTS ma być serialem szpiegowskim(?), pełnym intryg(Rome), niewyjaśnionych spraw(Lost), zapierających dech akcji(Band of Brothers), wciągającym klimatem(Wróg u Bram) coś tego nie widać  :karpik

Taa najlepiej wszystko wje..ć do jednego wora i wymieszać, dopiero by gniot wyszedł.

Co mieliśmy w drugim odcinku ?? Uwolnienie więźnia, kablowanie, upadek z konia, spotkanie starych przyjaciół po latach, wyrok śmierci, podróż do kawiarni, próbę zabicia Jorga, odsiecz - koniec.

Nudy :D

Na prawdę szkoda, że nie ma czegoś takiego jak poprzednicy już pisali czyli "obozu przygotowawczego" w przypadku naszych "żołnierzy" - W "Band of Brothers" właśnie takie coś Hanks&Spielberg zlecił i wyszło coś wspaniałego !! Cytat który chyba mówi całą prawdę:
"Są dwa typy autentyczności. To co było względnie łatwo osiągnąć to wierne kopie guzików w mundurach, amunicji i miejsc wzorowanych na starych zdjęciach." Trudniejszą rzeczą była motywacja i istota relacji pomiędzy postaciami." - słowa Hanksa. Dla mnie był to najlepszy serial wojenny - wątpię, aby inne produkcję o IIWŚ mogły się z Kompanią Braci równać.

Bo to nie ten film i dobrze bo mi się już powolutku dźwiga od tych Ryanow, kompani braci .itd
 Zresztą trochę kojarzą mi się te filmy z grami Call of Duty i Medal of honor. Zresztą czy  kino o tematyce wojennej zawsze musi iść w tą stronę ?

Oberst26

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Września 17, 2007, 14:20:51 »
Bez przesady. Medal of Honor nie jest znowu taki zły. Grałem w to ale tylko pierwszą misję . Gierka mi się spodobała.

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Września 17, 2007, 15:18:59 »
Ja nie twierdze że MOH czy COD jest zły.
 To jest tak jak z czekoladkami jedną zjesz ze smakiem a całą ciężarówkę załadowaną słodyczami ?
 ;)

Oberst26

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Września 17, 2007, 15:28:43 »
Jahwol ! Macie rację Herr Pogo.

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Września 19, 2007, 15:58:33 »
Cytat: zack  Wrzesień 07, 2007, 21:57:33
A możecie napisać Krzol jakim cudem?
W moim internecie    każą płacić 5 PLN za kod dostępu i to chyba tylko za obejrzenie - bez download.
Ach faktycznie...  :005:
Ściągnąłem, spróbowałem odpalić, wyraziłem zgodę na aktualizację DRM i wyświetlił mi sie monit z płatnościami.
Zgadza się to, że można ściągnąć, ale nic za darmo (tfu telewizja publiczna).
Kod dostępu jest ważny chyba do końca 2008r a dcinki archiwalne, dostępne po emisji w TVP i iTVP  to koszt 3 PLN netto (3,66 PLN brutto). Płatność SMS o treści ITVP na nr 7398. Odcinek można oglądać wielokrotnie przez 14 dni od pierwszego odtworzenia.

To tyle ze strony WWW ale nie rozumiem czy ten film zapisuje się nam na dysku automatycznie czy trzeba użyć jakiegoś programu ?
Zastanawiam się by w wolnej chwili obejrzeć ale myślałem, że za każdym razem będę się łączył z ich serwerem.

« Odpowiedź #51 dnia: Września 19, 2007, 16:12:16 »
Film bez problemu da się zapisać na dysku, jak każdy inny plik. Jednakże przy próbie odtworzenia (zapewne każdorazowej) Windows Media Player łączy się z serwerem w celu uzyskania praw do jego odtworzenia.
"Verkaaft's mei Gwand 'I foahr in himmel!"

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Września 20, 2007, 01:25:42 »
Nie próbowałem ale może takim programem jak do ściągania filmików z google czy Youtube się da „Vdownloader”

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Września 21, 2007, 00:50:00 »
.... Jeśli chcemy się doczepić do filmów historycznych to najlepiej jest zwracać uwagę na ząbki bielutkie i równiutkie w czasach w których o dentyście i szczoteczkach nigdy nie słyszano.

Twierdza jest takim diamentem który mógł się stać brylantem ale zabrakło fachowców .
Dostępnością pasty do zębów kolego możemy się cieszyć gdzieś od roku 1900 a szczoteczką jeszcze wcześniej nie wspominając o tym, że ludzie od wieków czyścili kły.
Do dziś na pobojowiskach frontu wschodniego wykopuje się standardowe tubki używane przez Wehrmacht - obowiązkowo razem ze szczoteczką. Pasta nazywała się bodajże ”Blendax” – dzisiejsza Blend-a-med.
Do higieny zębów ludzie od zarania dziejów przywiązywali dużą wagę - np.  stan zdrowia/kondycję niewolników a tym samym cenę sprawdzano po zębach – analogicznie jak u koni z tym że koń był zawsze droższy  :karpik

Obejrzałem pierwszy odcinek  …….. i początkowa scena, w której siedmiu żołnierzy nie może ustrzelić jednego faceta to ponad moje nerwy. Po co w ogóle odstawiać takie numery, dalej jest już bez wygłupów i ujdzie.
….. a i jeszcze dwa Iły nie rozwaliły zwykłego jeepa na środku drogi …. litości, choć szybe mogło wytrzaskać od tych boomb.

Krzol twierdzicie powyżej, że zapisaliście plik z tym filmem na waszym PC - możecie po prostu wyjaśnić jak to zrobić ?

Rzekło się ”a” …. idę na teil zwei.

« Odpowiedź #54 dnia: Września 21, 2007, 03:12:42 »
Krzol twierdzicie powyżej, że zapisaliście plik z tym filmem na waszym PC - możecie po prostu wyjaśnić jak to zrobić ?

Panowie... Powoli zaczynam się zastanawiać czy abym to nie miał jakiejś lepsiejszej wersji internetu.  :004:

Z tej strony wybierasz odcinek: http://www.itvp.pl/event/twierdzaszyfrow/?tab=7
Uruchomi się nowe okienko, w którym na dole, małymi literkami napisane jest: "Wybierz jakość: strumień 700kbps; do pobrania 1500 kbps (0kB)"
Należy kliknąć "do pobrania 1500 kbps (0kB)" i najnormalniej w świecie zapisać na dysk.

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Września 21, 2007, 07:16:05 »
Faktycznie działa  nie da się tylko ściągnąć odcinka który nie leciał jeszcze w TV i tyle .

« Odpowiedź #56 dnia: Września 21, 2007, 11:15:48 »
Faktycznie działa  nie da się tylko ściągnąć odcinka który nie leciał jeszcze w TV i tyle .
Ekhm... da się bez problemu.  :003:

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Września 21, 2007, 17:50:46 »
Zapisać może i się da ale jak chce się odtworzyć film w najnowszej wersji Windows Media Player to i tak wyskakuje okno z płatnością więc za darmo się nie da. A i aby uaktualnić WMP trzeba mieć oryginalnego windowsa   ;)

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Września 23, 2007, 14:09:02 »
...Należy kliknąć "do pobrania 1500 kbps (0kB)" i najnormalniej w świecie zapisać na dysk.
No cóż nie od dziś wiadomo, że pod latarnią najciemniej. Dzięki za wyjaśnienie.
Po ściągnięciu na dysk mamy materiał w większej rozdzielczości.

Jestem po seansie czwartego odcinka. Nie sądzę bym pozbawił kogokolwiek emocji oglądania jak powiem, że ……..  J-23 znów nadaje.
Gdybym miał typować to stawiam na Globcke.

Teraz słowo o ekonomii. Cena 6,10 PLN za odcinek przedpremierowy w zestawieniu z kosztem biletu kinowego i świadomością ogromu kosztów jakie musi ponieść inwestor byśmy usiedli przed ekranem to przegięcie. Taki produkt powinien moim zdaniem iść 1,22/3,05 PLN z VAT maksymalnie. Praca zmusza mnie do ściągania ich z Internetu ale przedpremierowego odcinka już więcej nie kupię.   

« Odpowiedź #59 dnia: Września 24, 2007, 14:59:44 »
Chcą po prostu kaski nachapać (pewno mają straty na reklamach bo mają na nie dumpingowe ceny).
Przypomniał mi siew jeszcze jakiś film o papieżu na całym świecie puścili go w TV a u nas w kinach.
Polska to taki dziwny kraj.

Twierdza zapowiadała się ciekawie hm nawet myślałem że pójdzie na eksport . Po kilku odcinkach nie wiem czy miała by szanse się przebić.