Autor Wątek: Zbiorcza zamiana dźwięków  (Przeczytany 52783 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
Odp: Zbiorcza zamiana dźwięków
« Odpowiedź #195 dnia: Kwietnia 21, 2008, 15:34:56 »
No dobra Panowie dawno modów nie zmieniałem.Praktycznie odkąd wszystko zamieszczacie na innym portalu. Postanowiłem nadrobić zaległości a tu same problemy. Na forum nie mogę się zalogować czekam już kilka dni na potwierdzenie i nic a co za tym idzie nie mogę pociągnąć modów. Czy jest jakieś inne miejsce skąd mogę pobrać mody?
Po drugie pogubiłem się, niektóre mody każą mi przerzucić pliki do katalogu MODS którego nie posiadam. Rozumiem że czegoś mi brakuje itd. Anglik u mnie słabo więc mogę kogoś prosić o wytłumaczenie co i jak z tymi modami po kolei i po naszemu??? Dziękuję.

Jeśli Wasy tu zagląda to proszę o krótkie streszczeni w angliku....

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #196 dnia: Kwietnia 21, 2008, 15:41:53 »
Czy jest jakieś inne miejsce skąd mogę pobrać mody?
Niestety nigdzie indziej nie są zamieszczane. Spróbuj na inną skrzynkę stworzyć nowe konto, mnie np. nie przychodzą na Interię wiadomości z zagranicznych serwerów.
Po drugie pogubiłem się, niektóre mody każą mi przerzucić pliki do katalogu MODS którego nie posiadam. Rozumiem że czegoś mi brakuje itd.
Najnowsza wersja wrappera inaczej układa pliki. Przedtem trzeba było do konkretnych folderów (i18, Files itp.) wrzucać konkretne pliki w konkretne miejsca. Teraz tworzy się folder MODS (jeżeli żaden inny mod automatycznie instalowany nie stworzył go sam) do którego wrzuca się folder z plikami danego modu i finito.
Jeżeli coś namieszałem to proszę o sprostowanie, prawie wszystkie mody instaluję z automatu.
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

Elvenking

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: Kwietnia 21, 2008, 15:43:42 »
Mniemam, że chodzi o rejestrację na AAA? Może poczta wrzuca Ci do spamu mail aktywujący? Może spróbuj z innego konta wysłać?

Co do katalogu Mods to musisz go sobie po prostu utworzyć w głównym folderze gry :) Potem musisz ściągnąć taki mały pliczek wrapper.dll i możesz wrzucać spokojnie większość modów do tego katalogu i bez żadnych dodatkowych akcji mieć je w grze.

edit: Marcinos mnie ubiegł :)

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #198 dnia: Kwietnia 21, 2008, 16:06:43 »
Dzięki Panowie za szybką odpowiedz . Konto założyć na AAA próbowałem już z 3 różnych emaili i nic. Mods sobie już stworzyłem wrappera też zassałem najnowszego działa dzięki panowie. Są tam soundy 0,.93 ale tez jest sfx 0.6 co to takiego??

panowie przyszedł mi mail potwierdzający!!!! dopiero poczta na yahoo zadziałała polecam inne maile blokowane chyba były

« Odpowiedź #199 dnia: Kwietnia 21, 2008, 16:19:00 »
''Sound Mod'' oraz ''SFX'' są to różne rodzaje aktywatorów modów. Proponuję Ci zainstalować ten pierwszy. Katalogu ''MODS'' nie musisz tworzyć sam, utworzy Ci go ''wrapper dll.''

Wcześniejsze mody należy rozpakować ręcznie do katalogu ''files'' albo zrobi to za Ciebie "samorozpakowywacz''. Późniejsze będą się instalować właśnie w katalogu "MODS"

Elvenking

• Gość
« Odpowiedź #200 dnia: Kwietnia 21, 2008, 16:25:35 »
''Sound Mod'' oraz ''SFX'' są to różne rodzaje aktywatorów modów.

A rozwijając to stwierdzenie w celu rozjaśnienia: żeby móc instalować jakiekolwiek inne mody Sound Mod jest podstawą. Poza tym jest najważniejszym i przełomowym modem, który zamienia oprawę pseudo-dźwiękową gry (szeleszczenie foliową torebką na 1000 sposobów) na normalne, rzeczywiste dźwięki.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #201 dnia: Kwietnia 21, 2008, 16:29:47 »
Reasumując:
Gdy ktoś nie ma modowalnej wersji gry powinien zrobić tak:
1.ściągnąć warpper.exe i go odpalić
2.ściągnąć sound mod 0,93 i wsadzić wszystkie pliki po rozpakowaniu do katalogu MODS???
3.inne mody kopiować do katalogu MODS

« Odpowiedź #202 dnia: Kwietnia 21, 2008, 20:56:35 »
Zamień miejscami punkt drugi z pierwszym. Jeżeli chodzi o punkt 3. do katalogu "MODS" należy instalować te mody, które opatrzone są adnotacją: "wymagany wrapper.dll". Niestety nie wiem jak sprawy mają się z wcześniejszymi. Gdy je instalowałem nie istniał jescze "wrapper", dlatego u mnie są one w katalogu "files".

« Odpowiedź #203 dnia: Kwietnia 21, 2008, 21:42:05 »
Wrapper istniał zawsze. Teraz po prostu jest inna wersja, która czyta pliki i z katalogu Files (nie wymagany jest już plik filelist.txt) i Mods.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #204 dnia: Kwietnia 21, 2008, 21:50:57 »
Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Chodziło mi oczywiście o "new wrapper.dll".

« Odpowiedź #205 dnia: Kwietnia 22, 2008, 09:29:49 »
Czy jest sposób aby ze zmodowanym dźwiękiem wejść na serwery na HL?
Dokładnie chodzi mi o serwery Zeke vs Wildcat i Spits vs 109s ?

PFT_Sid

• Gość
« Odpowiedź #206 dnia: Kwietnia 22, 2008, 10:10:06 »

« Odpowiedź #207 dnia: Kwietnia 22, 2008, 10:15:05 »
Z tak zmodowanym dźwiękiem nie ma takiej możliwości. Można używając sound moda zgodnego z CRT2, ale wówczas bedziesz miał tylko zmienione niektóre dźwięki (nota bene gorsze niż w modzie 093) oraz nie będzie dostąpu do samolotów AI, którym moderzy dodali kokpity..

Offline Dondal

• *
  • Graj, muzyko!
« Odpowiedź #208 dnia: Maja 18, 2008, 16:41:33 »
Witam. Mam mały problem z dźwiękami w wersji 0.93. Występuje u mnie taki dziwny i bardzo denerwujący pogłos, jakby dźwięk rozchodził się w jakimś blaszanym pudle  :karpik. Występuje to przy każdym masolocie, zarówno w widoku wewnętrznym jak i zewnętrznym. Może miał ktoś taki sam problem i wie co musze zrobić? Będę bardzo wdzięczny  :001:

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #209 dnia: Maja 18, 2008, 16:58:16 »
W ustawieniach dźwięku wyłącz "Enable extensions"
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg