Autor Wątek: Zbiorcza zamiana dźwięków  (Przeczytany 52692 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Zbiorcza zamiana dźwięków
« Odpowiedź #240 dnia: Października 13, 2009, 08:09:07 »
TO chyba jest związane z butonami jakimiś nowymi?

Ten Sound Pack jest częścią C6 Moda od Francuzów ze strony CheckSix i rzeczywiście wymagał grzebania w kodzie gry. Z resztą z tego właśnie powodu zachodziła obawa, że nie da się wyodrębnić wszystkiego, szczególnie tych świetnych ''flyby'ów''.

Na szczęście wszystko jest na jak najlepszej drodze. Produkcja ma status WIP i niedługo będzie wydana.

Podobno prace trwały aż dziewięć miesięcy. Nic dziwnego skoro mod nie tylko podmienia dźwięki silników ale dosłownie wszystko co odbieramy przy pomocy naszych uszu i dodaje jeszcze wiele więcej.
Kurcze, pomyśleli nawet o tym jak to bryka trzeszczy podczas manewrów z dużymi przeciążeniami a już takie ''pierdoły'' jak odgłosy otwieranej/zamykanej owiewki czy bocznych drzwiczek w Spitfirze...no po prostu obłęd !

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #241 dnia: Października 13, 2009, 08:40:16 »
Jest znana jakaś przybliżona choć data ukazania się tego świetnego moda?
Dźwięki są powalające to prawda, mnie tylko zastanawia czy przez zmiany w silniku nie będzie wpływu na wydajność iła?
Drugie pytanie czy będzie współpracował z innymi modami a może te wszystkie wcześniejsze będzie zawierał?

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #242 dnia: Października 13, 2009, 09:19:06 »
To jeszcze jakby chłopaki pomyśleli jak zrobić, żeby nie było słychać skradającego się myśliwca za plecami to byłoby super.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #243 dnia: Października 13, 2009, 09:22:29 »
Niestety nie znam odpowiedzi na dwa pierwsze pytania.
Odnośnie pytania trzeciego. Mod będzie zwierał tylko dźwięki i nic ponad to.
O kompatybilność nie należy się martwić. Zdaje się, że twórcy współpracują z chłopakami ze strony do której to link podałem a ci dbają ot to, by mody się nie gryzły.
Od jakiegoś już czasu używam ich plików buttons i nie mam najmniejszych problemów z wgrywaniem modów z różnych stron.

Pozostaje czekać.

To jeszcze jakby chłopaki pomyśleli jak zrobić, żeby nie było słychać skradającego się myśliwca za plecami to byłoby super.
Nie zdziwił bym się wcale gdyby tak było.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #244 dnia: Października 13, 2009, 09:33:23 »
I tak powinno być. Nie da się usłyszeć w samolocie nic oprócz DB 605 czy BMW 801 :D . Tak na prawdę nie powinno być nawet słychać działek, ale rozumiem, że dla uatrakcyjnienia gry słychać je.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #245 dnia: Października 13, 2009, 21:39:13 »
A jeszcze takie pytanko nie związane z dźwiękiem: jaki mod odpowiada za taki ładny deszcz na filmiku Ultimate Sound Mod v2 na Vimeo?
Miejsce na Twoją reklamę.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #246 dnia: Stycznia 17, 2010, 22:13:04 »
No i mamy Ultra Sound Moda V2 do pobrania na AAA!!!
Bardzo fajnie zrobione są dźwięki choć mnie  zasmuciło jedno nie współpracuje z PAT modem  :005:

« Odpowiedź #247 dnia: Stycznia 18, 2010, 20:34:29 »
Witam.
Pobrałem i zainstalowałem po prostu rewelacja, ale jest małe ale...
Mam problem z tym modem na UP 2.0, (może komuś udało się go rozwiązać) a mianowicie chodzi o błąd przy wczytywaniu pliku mono.sim w czasie wczytywania misji z katalogu 3do/humans/russia/paratroopers/ :005:. Próbowałem wszystkiego ale dalej jest to samo. Na AAA i SAS nie znalazłem jak dotąd rady. Dopiero gdy przeniosłem plik .preload z folderu z modem niby wszystko zaczęło działać. Nie mam jednak pewności co do tego posunięcia, nie wiem za co jeszcze jest ten plik odpowiedzialny.
Może ktoś wie jak rozwiązać ten problem z tymi "paratroopers-ami"?

« Odpowiedź #248 dnia: Stycznia 19, 2010, 00:36:51 »
A ja mam pytanko jak zainstalowc tego moda najnowszego.Ultimate Sound Pack 2.
Czy poprostu wgrac do foldery MOD i tyle?Czy trzeba cos jeszcze gdzies zmieniac?
Znaczy to co bylo w readme w config.ini zmienilem.
Aha a czy moda BombBayDoors tak samo tylko tam wrzucic?
Wielkie dzieki za pomoc.
Aktualnie uzywam Il21946+Ultra Pack v2
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #249 dnia: Stycznia 19, 2010, 09:43:34 »
Trzeba postępować dokładnie jak jest napisane w readme.
Po rozpakowaniu mamy 2 foldery FILES oraz ULRA SOUND MOD.
Pliki z katalogu files wrzucamy do katalogu w grze Files.Najlepiej wcześniej wyrzucić stare, nie nadpisywać oraz najlepiej wrzucać zawartości katalogów a nie całe katalogi.
Plik .preload mieści się w katalogu files
Plik buttons w GUI-Gra
Katalogi presents i samples po wcześniejszym usunięciu z gry starej wersji wkleić do katalogu FILES

Drugi katalog Ultra Sound mod wrzucamy do katalogu MODS w grze.

Oczywiście zmieniami wpisy w config.ini tak jak jest opisane w readme.
U mnie dziła.

Te dodatkowe mody które są podane w readme są opcją nie musimy ich wrzucać.

« Odpowiedź #250 dnia: Stycznia 19, 2010, 10:04:53 »
Dzieki noe za podpowiedz.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #251 dnia: Stycznia 19, 2010, 12:00:31 »
Może zadam głupie pytanie bo gdzieś przeoczyłem link do tego, ale czy ktoś może mi powiedzieć gdzie mogę nową wersję moda znaleźć?
Pozdrawiam.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #252 dnia: Stycznia 19, 2010, 12:39:21 »

« Odpowiedź #253 dnia: Stycznia 19, 2010, 12:45:13 »
Dziękuję :)

Trochę się rozrósł sound mod :) Pamiętam, że wersja 0,93 miała około 70MB ;) , a tu przeszło 300 :) .
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #254 dnia: Stycznia 19, 2010, 14:25:03 »
A jak SoundMod sprawuje się online? Czy można go a używać na serwerach WoP?

Pytanie do Noe

rozumiem że opis instalacji podany przez Ciebie dotyczy gołej wersji Ił-ka 4.09. Bez żadnych modów. Wystarczy wtedy stworzyć katalog MODS i postępować zgodnie z twoją instrukcją. Dobrze rozumiem?
A co z wersja już zmodowaną UP 2.0.
Sprawdziłem u siebie i mam katalog ale o takiej nazwie "-Mods" oraz "JSGME-MODS"
Do którego mam wrzucać nowego sound packa?

Pobrałem z linku wyżej i mam uszkodzone dwa pliki. Może mi je ktoś podesłać na maila piterko77@wp.pl
 UV2 Final\Files\Samples\centaurus_1000.wav. Plik jest uszkodzony
UV2 Final\Files\Samples\xR-3350_2000.wav. Plik jest uszkodzony