Autor Wątek: Zbiorcza zamiana dźwięków  (Przeczytany 52637 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
Odp: Zbiorcza zamiana dźwięków
« Odpowiedź #255 dnia: Stycznia 19, 2010, 14:42:42 »
Mój opis jest raczej przełożeniem readme na polski i dotyczy już modowanych wersji iłka.
Co do błędów ,pociągnij jeszcze raz.

« Odpowiedź #256 dnia: Stycznia 19, 2010, 16:25:28 »
Co do błędów ,pociągnij jeszcze raz.

U mnie też są te dwa pliki uszkodzone. pobierałem już paczkę dwa razy.

Noe, możesz wysłać te pliki gdzieś na jakiś serwer i podać link?
Pozdrawiam.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #257 dnia: Stycznia 19, 2010, 18:37:52 »

« Odpowiedź #258 dnia: Stycznia 19, 2010, 19:03:12 »
Dzięki wielkie :)

Pobrałem z pierwszego linku i jest dobrze :) .
Pozdrawiam.

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #259 dnia: Stycznia 19, 2010, 21:17:52 »
Mnie po instalacji tego sound moda zniknęły rozmowy pilotów i komendy z operion. Nie wiem, czy tak ma być. Zainstalowałem na Ultr@pack 2.0

« Odpowiedź #260 dnia: Stycznia 19, 2010, 21:21:35 »
A nie wiem, nie sprawdzałem tego. Jednak co zauważyłem, to nieprawidłowo wyświetlają mi się nagrane filmy, np.: nie ma samolotów, do których inny samolot strzela ;) .
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #261 dnia: Stycznia 20, 2010, 08:19:35 »
Spokojnie Koledzy - ten mod powoduje różne błedy z którymi walka wydaje się być przegrana. Autor chyba zbyt głęboko zaingerował w kod iłka powodując błędy i niestabilność gry. U mnie po zainstalowaniu zalecanego moda BombBayDoors_Plus_v2.5.3 nie było słychać słynnego dźwięku flyby. Mod działa u mnie jedynie, jeśli jest sam w katalogu mods. A i tak giną często dźwięki w kokpicie (pomaga przełączenie się między widokami), a wybranie samolotu przy którym wyskakuje błąd: 3do/humans/paratropers... skutkuje również pojawianiem się go u maszyn które wcześniej działały poprawnie. Generalnie to na obecną chwilę tylko demonstrator chęci autora, który chciał moim zdaniem zbyt dużo zmienić w tej materii. Dużo poprawił (podobno...), jeszcze więcej zepsuł, a słynny dźwięk Flyby na który tak wielu czekało, to trick dzięki któremu ten dźwięk nie jest generowany przez grę z sampli silnika, a odtwarzany z gotowego sampla (przecudnego skądinąd).
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #262 dnia: Stycznia 20, 2010, 10:03:20 »
Fakt. Właśnie wróciłem do moda od AAA 1.2 :) . Jakoś osobiście liczba błędów oraz dźwięk przelotu, taki podobny we wszystkich maszynach, jakoś mnie zniechęciły. Poczekam jak rozwinie się to dalej i błędy zostaną wyeliminowane :) .
Pozdrawiam.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #263 dnia: Stycznia 20, 2010, 21:30:56 »
Panowie z całym szacunkiem ale chyba za dużo oczekujecie i do tego nie potraficie się choć trochę ucieszyć z czegoś bardzo istotnego czego brakuje iłkowi a są nimi dźwięki. Nie jest istotny wygląd postrzelonego pilota ani otwierany luk bombowy czy wiele innych mało istotnych szczególików. Dźwięk wygląd terenu czy fizyka lotu,wygląd kokpitu odgłosy w kokpicie to są elementy które wpływają na odbiór symulatora. Tiger zrobił kawał dobrej roboty. Błędy są w większości modów i trzeba je dopracowywać. Kłócą się klasy użyte w wielu modach takie same i nie są ze sobą zintegrowane. Myślę że na marudzenie może sobie pozwolić ten kto choć wykonał jeden mod lub jedną pożyteczną modyfikację. Proponuję wykonać tylko jeden dźwięk np 2700 do jednego silnika zobaczycie ile to czasu zajmuje. Tiger wypuścił nie dopracowanego moda gdyż były wielkie naciski a po drugie był już podejrzewam zmęczony. Jeśli znaleźliście jakiś konflikt między którymś modem a soundmodem proszę zamiast narzekać przypatrzcie się plikom poeksperymentujcie znajdźcie która klasa się gryzie następnie wyślijcie info do autora a on mając tak dokładne namiary błędy poprawi w 2 dni. Ja tak robię gdyż mod gryzie się z PAT modem zajmuje to masę czasu. No nic Panowie myślę że trzeba więcej pokory i chęci pomocy niż bezużytecznej krytyki.
Co to ma za znaczenie że dźwięki z F3 są osobnymi plikami ważny jest efekt a jest piorunujący. Jak można powiedzieć że większość jest podobnych do siebie dźwięków? Proponuję przesłuchać same wav. Nie dość że każdy samolot inaczej brzmi to jeszcze ma po 9 różnych brzmień aby kolejne przeloty F3 nie brzmiały tak samo.
No dobra wystarczy sorki za monolog ale po raz kolejny oburzyła mnie mentalność polskiego narodu - "nic się nikomu nie podoba, nic się nie opłaca, weźmy się i zróbcie.
Koledzy którzy tworzą Orlika i Iskrę mam nadzieję że są naszykowani na wspaniałą dołującą reakcję fanów.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #264 dnia: Stycznia 20, 2010, 22:55:37 »
@ Noe. Tobie się podoba  - ok. O gustach się nie dyskutuje. Kelso wyraził opinię, podobnie jak i ty, a do iłka niejeden modzik dodał. Masz rację, dźwięki, teren, efekty to jedne z najważniejszych modów poprawiających odbiór sima.
Mnie soundmod Tigera też nie leży, ponadto spowodował również masę bugów, w sumie uniemożliwiając "latanie". Wróciłem do dźwięków SAS-owo - Jafowych.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #265 dnia: Stycznia 21, 2010, 00:53:42 »
Ten sound mod bardzo mi się podoba, tylko brakuje mi bardzo głosów pilotów i operations room. Czy może ktoś wie, jak je odzyskać, nie tracąc tego moda?

« Odpowiedź #266 dnia: Stycznia 21, 2010, 02:03:37 »
Nie mówię, że narzekam na wszelkie niedoróbki w modach, bo są takie. Jednak tak jak Rawens powiedział, o gustach się nie dyskutuje, mi ten mod również nie leży. Jest kilka rzeczy, które powodują, że latanie z tym modem mi nie pasuje.

Co do samych sampli to składam wielkie pokłony osobie która je wykonała, wyobrażam sobie ilość pracy potrzebnej w ich zrobienie. Sam osobiście nie wiedziałbym jak do tego się zabrać. Na prawdę wielkie ukłony.
Pozdrawiam.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #267 dnia: Stycznia 23, 2010, 17:12:37 »
Kelso wyraził opinię, podobnie jak i ty, a do iłka niejeden modzik dodał.

Proszę mi wybaczyć jeśli uraziłem. Za małą wiedzę mam kto co i gdzie.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #268 dnia: Stycznia 23, 2010, 21:38:13 »
Proszę mi wybaczyć jeśli uraziłem. Za małą wiedzę mam kto co i gdzie.

:) Noe - luzik, nikogo nie uraziłeś.
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #269 dnia: Listopada 24, 2010, 12:25:15 »
Jafaem wymyślił nowy system dźwięków:

http://www.youtube.com/watch?v=TFlQMNCI5OU&feature=sub

Polecam podkręcić głośność.