Autor Wątek: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...  (Przeczytany 152351 razy)

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
Odp: Open Falcon 4.5, 4.7 i nowsze...
« Odpowiedź #405 dnia: Października 19, 2009, 19:08:55 »
Musiałbyś poszukać na forum Global Falcona. Edytowało się jakiś plik i wtedy zamiast działka miało się TGP. Nigdy tego nie używałem, bo bez działka to jakoś tak nago się czuję :D.
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

« Odpowiedź #406 dnia: Października 19, 2009, 19:23:21 »
Musiałbyś poszukać na forum Global Falcona. Edytowało się jakiś plik i wtedy zamiast działka miało się TGP. Nigdy tego nie używałem, bo bez działka to jakoś tak nago się czuję :D.
Ok, to dzieki, wiem juz chociaz co probowac wyszkukiwac. Ale z drugiej strony racja - bez dzialka jakos tak glupio. :002:

« Odpowiedź #407 dnia: Października 26, 2009, 08:52:21 »
Kolejny problem z TGP. Mam świeżutką instalkę OFa 4.7
Problem z TGP polega na tym, iż nie mogę poruszać głowicą. Ta albo jest na sztywno zalockowana na waypoincie (SP) albo po wyłączeniu SP blokuje się w jakimś tam położeniu. Nie potrafię w żaden sposób zmusić głowice do obrotu a co za tym idzie, nie mam możliwości wyboru celów.

Zmienili coś w 4.7o czym nie wiem ??!!

« Odpowiedź #408 dnia: Października 26, 2009, 09:24:09 »
Powiem krótko: DMS up albo down.

« Odpowiedź #409 dnia: Października 26, 2009, 11:23:18 »
Też nie to.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #410 dnia: Października 26, 2009, 14:22:19 »
Kolejny problem z TGP. Mam świeżutką instalkę OFa 4.7
Problem z TGP polega na tym, iż nie mogę poruszać głowicą. Ta albo jest na sztywno zalockowana na waypoincie (SP) albo po wyłączeniu SP blokuje się w jakimś tam położeniu. Nie potrafię w żaden sposób zmusić głowice do obrotu a co za tym idzie, nie mam możliwości wyboru celów.

Zmienili coś w 4.7o czym nie wiem ??!!

Tak. Aby umożliwić obsługę TGP (tryb AG) musisz na radarze zalokować cel (TMS Up), a następnie ponowie przez TMS Up "ustablizować kursor na ziemi :) " czyli jak to w manualu stoi: "Ground-stabilize the cursor"
SOI powinno automatycznie się przełączyć na TGP, ale jeśli nie to wówczas DMS Down i głowica lata wedle Twej woli :)

Generalnie to problem z gatunku rtfm ;)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #411 dnia: Października 26, 2009, 16:46:49 »
Z automatycznym przełączeniem się SOI jest różnie, tak samo jest przy Maverickach - raz się przełączy raz nie.

Czasem rzeczywiście trzeba wymusić przerzucenie SOI, za pomocą DMS w dół. Jeżeli i to nie pomaga a SOI jest na TGP, możesz spróbować TMS down, wtedy wskaźnik powinien się przenieść na aktywny steerpoint.

Czasami zdarza się "odwrócenie" głowicy, tj możliwość poruszenia jej tylko w niewielkim obszarze oraz odwrócenie sterowania nią (naciskasz w prawo, wskaźnik idzie w lewo).
Osobiście nie znam skutecznego sposobu na wyprowadzenie z tego stanu. Czasami pomoże przełączenie aktywnego steerpointu, czasem wystarczy przełączyć SOI na GM, a czasem nie da się nic zrobić.
Zdarza się to zwykle przy atakowaniu wielu celów, tj nie jedna bomba spuszczona precyzyjnie do komina w kryjówce Al-Kaidy, ale atak np na cały konwój samochodów np należących do Al-Kaidy ;)
Żeby nie doprowadzić do wcześniej wymienionego "odwrócenia" głowicy, zauważyłem że nie warto jest wykonywać większych ruchów wskaźnikiem TGP w momencie, gdy jest się odwróconym tyłem do celu.

« Odpowiedź #412 dnia: Października 26, 2009, 19:07:37 »
Z tego co zauważyłem to raczej mam jakiegoś grzyba w instalce OFa. TGP w ogóle nie reaguje na "polecenia". Z maverickami nie mam żadnego problemu.

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #413 dnia: Października 26, 2009, 20:34:53 »
Nie czytaliśmy Dash-34, hę?
Tam jak byk stoi by w TGP NIE UŻYWAĆ SP i nie lockować wcześniej na GM/GMT.
Można co najwyżej, po wybraniu stp celu, zrobić CZ na FCR@GM/GMT i potem przenieść SOI na TGP :020:
Powinno byc zicherek.

« Odpowiedź #414 dnia: Października 27, 2009, 16:47:21 »
Zicherek to będzie po reinstalce, Towarzyszu Majorze   :021:

« Odpowiedź #415 dnia: Października 27, 2009, 19:48:18 »
Czy to normalne ze AIM-120C ma tak krótki maksymalny czas lotu (około 1min 20sek)? Przez ten feler ciężko jest osiągnąć nim cel, który leci dalej niż ok 26-27 nm... Pomimo tego, że rakieta ma jeszcze prędkość grubo ponad 1000 nm/h to znika i tyle jej widać...
« Ostatnia zmiana: Października 27, 2009, 20:12:55 wysłana przez Syringe »

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #416 dnia: Października 27, 2009, 20:11:04 »
-120 to w końcu Advanced Medium Range Air to Air Missile. Znikanie rakiety może być spowodowane tym, że Slammer wychodzi poza zasięg bubbla (tylko jakiś tam obszar w jakimś promieniu od twojego samolotu jest liczony rzeczywiście, reszta jak w 2D).
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #417 dnia: Października 27, 2009, 20:11:43 »

« Odpowiedź #418 dnia: Listopada 16, 2009, 20:49:51 »
Niedawno pobrałem i założyłem teatr Izraelski. Ładny, nie powiem, a i trudny. A moi skrzydłowi mi utrudniają dodatkowo.
Otóż żaden z nich nie startuje (moje lenistwo i brak czasu powodują że najczęściej korzystam z opcji take off) tylko stoją poodwracani w różnych kierunkach na taxi i tak aż do mojego powrotu.
Pewnie rozwiązanie jest banalne ... ale takie właśnie najtrudniej się znajduje.

Ma ktoś pomysł co z tym zrobić?
(OF 4.7)
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #419 dnia: Listopada 16, 2009, 21:02:17 »
Spróbuj w config editorze zmienić ustawienie "New runway lineup code".
U mnie, przy wyłączonym wszystko ładnie działa.
(Mam na myśli ten podstawowy config editor, nie ten co zainstalował się razem z ITOF.)