Autor Wątek: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.  (Przeczytany 108408 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Silesian

• Gość
Odp: The Witcher- nowa gra cRPG
« Odpowiedź #90 dnia: Listopada 12, 2007, 09:43:29 »
Odpowiedź pomocy technicznej to: skoro nie da się skopiować zawartości dysku to najprawdopodobniej są one uszkodzone i tzn ….. wycieczka w celu skontaktowania się ze sprzedawca. Numer z opowiadaniem nawet go rozbawił.
Wszystko jest ok. poza tym że zakup odbył się przypadkiem 40 km far away a i bieżące obowiązki mówią ….. nic tylko zaraz jedź. 
Nie jestem pesymistą ale oby to nie był dopiero początek przygody …… betatestera.

Poczekam aż będę miał możliwość sprawdzić instalację z tymi plikami i jak betatest mi się nie spodoba to wymienie ale tak jak już napisałem …. na coś innego.

PS
Trzy moje posty pod rząd -prośba do moda o scalenie.

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #91 dnia: Listopada 12, 2007, 11:41:15 »
Za bardzo narzekasz na grę a Twoje kłopoty są nie złą grą tylko z błędami przy instalacji , które być może sa spowodowane przez Twój system.Na stronie gram.pl jest dział z pytaniami graczy  gdzie przynajmniej ja znalazłem odpowiedź  (gra nie uruchamiała się przez alcohola).

« Odpowiedź #92 dnia: Listopada 12, 2007, 18:58:34 »
Niby racja ale u mnie też gra nie działa. I nie dziala tylko ona. W ostatnim czasie instalowalem i skonczylem chyba z 5 gier i z żadną nie było najmniejszego problemu. Wiec owszem, moze to coś u nas z kompami ale nie da sie ukryć, ze jest też jakiś problem z tym Wiedźminem.
Bartek
Aztec.pl

Offline Rosomak67

• *
  • gg4075796
« Odpowiedź #93 dnia: Listopada 13, 2007, 17:22:48 »
U mnie wywala się czasami do windy .Wysoko oceniam pomysł i grywalność natomiast rzeczywiście jest wiele niedociągnięć w kwestiach technicznych
Zobaczymy co naprawią w paczu 1,2.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #94 dnia: Listopada 13, 2007, 17:58:43 »
Chill out  Panowie, bedzie Wiedzmin 2, moze do tego czasu wszystko zjedzie na wlasciwy tor http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,36429;core.html  :004:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #95 dnia: Listopada 13, 2007, 20:29:31 »
Pięć lat robili jedynkę a na dwójkę starczy im półtora roku , chyba raczej jakiś dodatek.

Bagiński to Bagiński tamto , doszedł do projektu półtora roku temu a teraz jest wyrocznią . Nie producenci , nie programiści ale Bagińskiego się wszędzie pcha :P.

Trochę grafik donMario co to swoją łapę przyłożył do Wiedźmina
http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=44175

empeck

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Listopada 13, 2007, 20:42:17 »
Pięć lat robili jedynkę a na dwójkę starczy im półtora roku , chyba raczej jakiś dodatek.

Teraz mają cały 'pipeline' gotowy, zatem tylko tworzyć :) Drugi tytuł łatwiej zrobić niż pierwszy. Kto wie, być może drugą część zaczęli jeszcze w trakcie tworzenia pierwszej. Nie byłoby to dziwne.

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Listopada 15, 2007, 01:38:04 »
Za bardzo narzekasz na grę….
Co za dużo to nie zdrowo –może masz rację ale zrąbane DVD, wybrakowana książka, reszty nie sprawdzałem  …. to lekkie przegięcie.

Ledwo napisałem o pomoc i za moment już ją dostałem - czas i okazja pozwoli to się zrewanżuje vowthyn.
Teraz po koleji:
-Skopiowałem całą zawartość mojego DVD (oprócz dwóch uszkodzonych plików) na HD
-Do powyższego folderu skopiowałem otrzymane dwa nieuszkodzone pliki
-Zainstalowałem grę z folderu na HD (nie z wadliwego DVD) na partycję na innym HD
- Zainstalowałem patcha 1.1a
(Dla wszystkich uruchamianych plików .exe ustaliłem poziom uprawnień administratora i uruchamiałem klikając również na ”jako administrator”)
-uruchomiłem grę ………….

…….. i gra poszła !
Wszystko samo ustaliło się na najwyższych możliwych detalach i rozdzielczości.
Gra chodzi tak płynnie jak bym sobie życzył by wszystkie chodziły -tzn bardzo płynnie (nie ma mowy o żadnych spowolnieniach). Może te 4GB RAM i 640 MB z GF8800GTS w końcu do czegoś się przydały.
Zastanawia fakt, że gra nie prosi o żaden klucz itp. ? Ale DVD w czytniku muszę mieć  :020:
Przy drugim uruchomieniu pojawił się komunikat z prośbą o włożenie ”właściwego” nośnika do napędu ale zdecydowane ponowienie żądania startu gry spowodowało, że nie ujrzałem już go nigdy.
Lokacje moim zdaniem całkiem szybko się wczytują ale rzeczywiście jednym z najbardziej irytujących elementów gry jest fakt, że po wejściu do małego domku te lokacje muszą się ładować ponownie.

Porażka …… ten zakup to porażka !
Odszczekuję to co powiedziałem …… ale więcej takich przygód jak z moją kopią gry nic dobrego im nie wróży.
Gra ma piękną grafikę –żaden ze skinów według mnie nie oddaje w pełni jej uroku, detali  bohaterów czy nie mówić o animacji. Strona dźwiękowa – miło czuć język w którym się myśli. Teksty to też odmiana od zachodniego chłamu. Jest tez dawka iście niemieckiego humoru np. dziecko, które mówi że zrobi kawał kowalowi i nasra mu do miecha … repertuar barda też godny uwagi  :021:

…Twoje kłopoty są nie złą grą tylko z błędami przy instalacji , które być może sa spowodowane przez Twój system.Na stronie gram.pl jest dział z pytaniami graczy  gdzie przynajmniej ja znalazłem odpowiedź  (gra nie uruchamiała się przez alcohola).
Powyższy tekst przeczy tej teorii , to jednak był wadliwy nosnik DVD. Dla jasności mam zainstalowany DAEMON Tools Pro i nie ma żadnych problemów, pełna stabilność gry z Vistą (poprawkę MS miałem już zainstalowaną wcześniej) 

Dzisiaj byłem przejazdem przy innej budzie sieci ”dla idiotów” i wymieniłem grę …… ku zdziwieniu pani w informacji poprosiłem ”na to samo” :001:
Bez problemu mogę przekopiować wszystkie pliki z DVD, ksiażka ma 48 stron jak powinna a gry nie instalowałem ponownie no bo po co skoro już jest.

edit: to co mnie najbardziej boli w tej grze, że można komuś wejść do chaty i brać co Ci się tylko podoba, nie tylko jest trochę nie na miejscu ale jeszcze później kusi aby zbierać wszystko i sprzedać
Więc widzę, że wcielamy się w złodzieja i złomiarza
Nawet nie myślę bawić się w zamiatanie u wieśniaków –zainstalowałem trainer, ma jedynie jedną opcje ”add mamona”. Wcisnąłem, pojawiło się 20 000 zapisałem i z tym na starcie skończę grę –taki mój alternatywny wybór.
A to zbieranie ”na gacie” też tak nie razi bo nasz bohater wyjaśnił (megaoryginalne) …. że dostał amnezji -taaakiej, że języka w gębie prawie zapomniał.
Polecam szczerze tą grę ale sprawdzajcie zawartość opakowania zaraz w skepie :004:   

« Odpowiedź #98 dnia: Listopada 15, 2007, 08:48:09 »
No to gratulować powodzenia ;)
Ja nadal walczę. Zmiana sterów grafiki, zmiana sterów chipsetu płyty, zmiana karty dźwiękowej (z Audigy na Live). Wszystko na nic. Zaczynam podejrzewać, że gra ma jakieś problemy z obsługą procków AMD X2 S939 (mam X2 3800+). Grafę (Galaxy 7600GS) raczej wykluczam, bo wszystko na niej działa bez problemów.
Bartek
Aztec.pl

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Listopada 15, 2007, 11:54:58 »
Co do kasy, to ja chatek rabować nie muszę. Mam niewiele, ale w sumie co tam trzeba kupować? Miecz masz, eliksiry sobie możesz samemu bełtać, na zbroję płytową się też w końcu nie ciuła. Robię questy i pieniędzmi się nie przejmuje ;)

Żeby tak w życiu fajnie było :D

Wciąga jak wir, "jeszcze tylko to jedno zlecenie na utopce"...

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Listopada 15, 2007, 12:34:46 »
.... Ja nadal walczę.....
Konraf jaką masz wersje windy ?

... Wciąga jak wir...
W okolicznościach środka pierwszego etapu zacząłem grę od początku bo dopiero teraz lepiej poznałem mechanizmy tej gry.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Listopada 15, 2007, 15:57:25 »
W okolicznościach środka pierwszego etapu zacząłem grę od początku bo dopiero teraz lepiej poznałem mechanizmy tej gry.

Fakt, mechanizmy są trochę skomplikowane, bardziej zagmatwane niż w np. NWN. Zwłaszcza to wrażenie, o którym wspominano, że czasem wiedźmin nie załapuje kliknięcia w potworka i stoi jak sierota. Po ładnych paru godzinach zorientowałem się, że to po prostu działa tak, że jedno kliknięcie na cel to rozpoczęcie ataku, a kolejne (o ile nie jest wykonane w odpowiedniej chwili w trakcie combosu) to zaprzestanie. Albo coś w ten deseń. W każdym razie, jeśli spudłujemy z combosem i klikniemy ponownie (odruchowo), to przestanie bydlaka tłuc. A co się dzieje, jak zmienimy tryb z silnego na szybki? Czy trzeba mu przypomnieć o celu i kliknąć, czy przeciwnie, on wciąż atakuje i kliknięcie spowoduje zatrzymanie? Albo po odbiegnięciu kawałek? Należy zwracać baczną uwagę na kształt kursora, kiedy trzymamy go nad mobkiem i na tej podstawie decydować. Trochę to niewygodne, ale można przywyknąć.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #102 dnia: Listopada 15, 2007, 18:20:15 »
Konraf a co ci powiedzial CDProjekt?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #103 dnia: Listopada 15, 2007, 20:34:19 »
Sprawa rozwiązana.

CD Projekt, no cóż starał sie jak mogł. Sugerował zmiane sterów, potem uruchamianie gry w trybie zgodności z Win2000, potem odłączenie joya USB. Nic nie pomogło. A wiecie co pomogło? Coś, na co bym w sumie nie wpadł, gdyby mnie nie nakierowali na forum PurePC. Ktos sugerował, zebym wyjął jedną kosci RAM (mam 4). Nie wyjąłem ale za to zmieniłem taktowanie z Dual DDR400 (200) na Dual DDR333 (166). No i to było to. Nie wiem dlaczego Wiedzmin jest tak czuły (pewnie przez medalion) na takty RAM. Na tych DDR400 wszystko mi śmiga bez problemów, a Wiedzmin nie.
Pograłem trochę i chyba działa ok, nie licząc tych filmików, gdzie nieco się przycina dzwiek.
Bartek
Aztec.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #104 dnia: Listopada 15, 2007, 20:54:29 »
No na to bym nie wpadl zupelnie  :002:
Ogolnie gralem b malo... kupilem i jakos mi sie nie chce, do tego przed chwilą podjechał mi FSX Acc wiec juz mam zajecie. Pakiecik w czarnym pudelku na razie poczeka

www.yoyosims.pl