Za bardzo narzekasz na grę….
Co za dużo to nie zdrowo –może masz rację ale zrąbane DVD, wybrakowana książka, reszty nie sprawdzałem …. to lekkie przegięcie.
Ledwo napisałem o pomoc i za moment już ją dostałem - czas i okazja pozwoli to się zrewanżuje vowthyn.
Teraz po koleji:
-Skopiowałem całą zawartość mojego DVD (oprócz dwóch uszkodzonych plików) na HD
-Do powyższego folderu skopiowałem otrzymane dwa nieuszkodzone pliki
-Zainstalowałem grę z folderu na HD (nie z wadliwego DVD) na partycję na innym HD
- Zainstalowałem patcha 1.1a
(Dla wszystkich uruchamianych plików .exe ustaliłem poziom uprawnień administratora i uruchamiałem klikając również na ”jako administrator”)
-uruchomiłem grę ………….
…….. i gra poszła !
Wszystko samo ustaliło się na najwyższych możliwych detalach i rozdzielczości.
Gra chodzi tak płynnie jak bym sobie życzył by wszystkie chodziły -tzn bardzo płynnie (nie ma mowy o żadnych spowolnieniach). Może te 4GB RAM i 640 MB z GF8800GTS w końcu do czegoś się przydały.
Zastanawia fakt, że gra nie prosi o żaden klucz itp. ? Ale DVD w czytniku muszę mieć

Przy drugim uruchomieniu pojawił się komunikat z prośbą o włożenie ”właściwego” nośnika do napędu ale zdecydowane ponowienie żądania startu gry spowodowało, że nie ujrzałem już go nigdy.
Lokacje moim zdaniem całkiem szybko się wczytują ale rzeczywiście jednym z najbardziej irytujących elementów gry jest fakt, że po wejściu do małego domku te lokacje muszą się ładować ponownie.
Porażka …… ten zakup to porażka !
Odszczekuję to co powiedziałem …… ale więcej takich przygód jak z moją kopią gry nic dobrego im nie wróży.
Gra ma piękną grafikę –żaden ze skinów według mnie nie oddaje w pełni jej uroku, detali bohaterów czy nie mówić o animacji. Strona dźwiękowa – miło czuć język w którym się myśli. Teksty to też odmiana od zachodniego chłamu. Jest tez dawka iście niemieckiego humoru np. dziecko, które mówi że zrobi kawał kowalowi i nasra mu do miecha … repertuar barda też godny uwagi

…Twoje kłopoty są nie złą grą tylko z błędami przy instalacji , które być może sa spowodowane przez Twój system.Na stronie gram.pl jest dział z pytaniami graczy gdzie przynajmniej ja znalazłem odpowiedź (gra nie uruchamiała się przez alcohola).
Powyższy tekst przeczy tej teorii , to jednak był wadliwy nosnik DVD. Dla jasności mam zainstalowany DAEMON Tools Pro i nie ma żadnych problemów, pełna stabilność gry z Vistą (poprawkę MS miałem już zainstalowaną wcześniej)
Dzisiaj byłem przejazdem przy innej budzie sieci ”dla idiotów” i wymieniłem grę …… ku zdziwieniu pani w informacji poprosiłem ”na to samo”

Bez problemu mogę przekopiować wszystkie pliki z DVD, ksiażka ma 48 stron jak powinna a gry nie instalowałem ponownie no bo po co skoro już jest.
edit: to co mnie najbardziej boli w tej grze, że można komuś wejść do chaty i brać co Ci się tylko podoba, nie tylko jest trochę nie na miejscu ale jeszcze później kusi aby zbierać wszystko i sprzedać
Więc widzę, że wcielamy się w złodzieja i złomiarza
Nawet nie myślę bawić się w zamiatanie u wieśniaków –zainstalowałem trainer, ma jedynie jedną opcje ”add mamona”. Wcisnąłem, pojawiło się 20 000 zapisałem i z tym na starcie skończę grę –taki mój alternatywny wybór.
A to zbieranie ”na gacie” też tak nie razi bo nasz bohater wyjaśnił (megaoryginalne) …. że dostał amnezji -taaakiej, że języka w gębie prawie zapomniał.
Polecam szczerze tą grę ale sprawdzajcie zawartość opakowania zaraz w skepie