Autor Wątek: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.  (Przeczytany 108078 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl_logos

• Gość
Odp: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.
« Odpowiedź #316 dnia: Maja 15, 2015, 12:21:46 »
W takim razie coś musi być na rzeczy, skoro nawet ja to zauważyłem, a próg reakcji mam raczej wysoki, np. po lekturach Arystotelesa i jego `niewydarzonym mężczyźnie` :-).

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #317 dnia: Maja 15, 2015, 13:18:06 »
To znaczy, że w trójce nie będzie żadnego Afrosłowianina? Bojkotuję tę grę.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #318 dnia: Maja 15, 2015, 13:43:29 »
Nie boj, nie boj :-) Król Europy już podjął odpowiednie kroki i będziesz miał już niedługo takich w analogu heheh :-).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #319 dnia: Maja 17, 2015, 19:50:20 »
Ten, "otwarty Świat" okazuje się, że nie jest taki wcale otwarty. Fani Skyrima dalej bedą go uważać za mega tytuł i chyba raczej W3 tego nie zmieni, ekrany ładowania uświadczymy jednak w Dzikim Gonie.

http://tvgry.pl/?ID=5364
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #320 dnia: Maja 19, 2015, 11:33:57 »
Pogralem chwile w Wiedzmina I chyba rzecz ktora najbardziej mi sie nie podoba to zbyt duze nasycenie kolorow przez co gra wyglada strasznie cukierkowato. No I masakryczny polski dubbing co jest o tyle ciekawe ze w poprzednich czesciach akurat mi sie podobal. Widac ze gra jest nastawiona na rynek anglojezyczny bo nawet ruchy warg aktorow sa zsychnronizowane z angielskimi tekstami (a przynjamniej ja mam takie odczucie). Jak ktos ma klopot zeby utrzymac stale 60 klatek to niech wylaczy zupelnie Nvidia hair. Ja po wylaczeniu tej opcji I ustawieniu prawie wszystkiego innego na ultra mam caly czas stale 60. No coz po 2h mam jak na razie mieszane uczucia co do tej gry.
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #321 dnia: Maja 19, 2015, 19:01:15 »
Pogralem chwile w Wiedzmina I chyba rzecz ktora najbardziej mi sie nie podoba to zbyt duze nasycenie kolorow przez co gra wyglada strasznie cukierkowato. No I masakryczny polski dubbing co jest o tyle ciekawe ze w poprzednich czesciach akurat mi sie podobal. Widac ze gra jest nastawiona na rynek anglojezyczny bo nawet ruchy warg aktorow sa zsychnronizowane z angielskimi tekstami (a przynjamniej ja mam takie odczucie). Jak ktos ma klopot zeby utrzymac stale 60 klatek to niech wylaczy zupelnie Nvidia hair. Ja po wylaczeniu tej opcji I ustawieniu prawie wszystkiego innego na ultra mam caly czas stale 60. No coz po 2h mam jak na razie mieszane uczucia co do tej gry.

Instaluję. Wszak to na engine zdaje się Dragon Age Inkwizycja, która też jest cukierkowata. Może warto tutaj dołożyć Sweet FX i wtedy samemu się pobawić kolorkami? Jak dla mnie będzie "za bajecznie" to chyba tak właśnie zrobię.

www.yoyosims.pl

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #322 dnia: Maja 19, 2015, 19:21:20 »
Napewno co mi sie podoba w Wiedzminie to jest walka ktora jest wymagajaca i nie tak statyczna jak w Dragon Age (gram Knight Enchanter-em i umieram juz wrecz z nudow)  i oczywiscie projekt graficzny gry ktory tworzy fantastyczny, swoiski klimat. No i oczywiscie teksty (scenariusz), ale to juz standard w grach o Wiesku.
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #323 dnia: Maja 19, 2015, 20:04:12 »
Ale to się instaluje... Mogliby chociaż dodać napis "włóż kolejny dysk", bo wyskakuje od czapy okno z explorera po prostu...

www.yoyosims.pl

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #324 dnia: Maja 19, 2015, 21:00:50 »
Dlatego kupuje gry na Steamie albo Origin 20-30 min i mam gre sciagnieta, zainstalowana i  "zapdejtowana" bez zbednych pudelek, wachlowania dyskami i obawy ze dyski mi sie porysuja.

« Odpowiedź #325 dnia: Maja 19, 2015, 21:15:28 »
Z grą pudełkową otrzymujesz klucz do W3 na GOG, więc masz dokładnie to samo. Tak więc nie ma co teraz przepłacać na Steam. (Też dokupię do parówkowej kolekcji, ale jak będzie za pięć ojro. ;) )

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #326 dnia: Maja 19, 2015, 21:18:47 »
Ja pamiętam czasy (2005-7 -:) jak gry były przeważnie na płytach i na razie jeszcze mam na tyle sprawności, żeby nie dopłacać 100% do gry, dlatego, że instalując można mieć pewne drobne problemy.  Jojek, sprawdź czy gdzieś pod spodem (po skończeniu 1 płyty) nie wyskakuje okienko z zawartością tego, co jest w napędzie, i tam wybierz coś a la ...bin3/4/5/ etc. Zresztą pewnie można sobie possać to z GOGa. Albo otwórz katalog główny płyty 1 i wystartuj setup - o ile w ogóle ci instaler nie startuje.

Moim zdaniem usta ruszają się po polsku, ale może dlatego, że nie mam wersji z parówki, tylko płyta, czyli GOG.

Jedna rzecz, która mnie naprawdę niepokoi, to `inteligencja` gry, która wybiera za mnie urządzenia sterujące... i kiedy mam pod usb sporo gratów do symulatorów, to co rusz mam jakieś komunikaty o zmianie sterowania na kontroler. Przerabiałem to przy jakimś tam asasinie, w którego kompletnie nie gram, bo mi non stop wyskakuje jakieś `naciśnij A`... oby z Wiesiem nie było tego samego. Miał ktoś podobny problem w jakimś tytule i jak ewentualnie sobie z nim radzi - od razu zaznaczam, że nie chce mi się odpinać wszystkiego od budy...?

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #327 dnia: Maja 19, 2015, 21:22:18 »
Instaluję. Wszak to na engine zdaje się Dragon Age Inkwizycja, która też jest cukierkowata. Może warto tutaj dołożyć Sweet FX i wtedy samemu się pobawić kolorkami? Jak dla mnie będzie "za bajecznie" to chyba tak właśnie zrobię.

CD Projekt RED robili Wiedźmina na własnym silniku ( RED Engine ). Natomiast Dragon Age Inkwizycja jest zrobiony na Frostbite.

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #328 dnia: Maja 19, 2015, 21:32:56 »
"Ja pamiętam czasy (2005-7 -:) jak gry były przeważnie na płytach i na razie jeszcze mam na tyle sprawności, żeby nie dopłacać 100% do gry, dlatego, że instalując można mieć pewne drobne problemy"

Ja pamietam czasy kiedy gry byly na kasetach magnetofonowych i to nie znaczy ze powinnisimy przy nich zostac bo byly tansze. Swiat idzie do przodu i pewne rzeczy sie zmieniaja i tych zmian niestety nic nie zatrzyma. Gry zajmuja coraz wiecej miejsca i niedlugo zwykle nosniki nie wystarcza, zreszta juz nie wystarczaja (Wiedzmin, GTA 5, FSX). Zreszta wiele firm progukujacych dodatki do FSX korzysta juz tylko z takiej dystrybucji. Po drugie jest tez znacznie wygodniejsze zakupienie gry przez Steam-a czy inna platforme niz bieganie po sklepach lub czekanie na kuriera. Co zas do doplacania 100% to wierz mi lub nie ale tez mam na tyle sprawnosci by tego nie robic, a wrecz moge powiedziec ze kosztuje mnie to znacznie taniej niz jakbym zakupil w sklepie.

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #329 dnia: Maja 19, 2015, 21:56:43 »
Za to zupelnie zgadzam sie z Toba odnosnie inteligencji dzisiejszych gier bo sam musze odlaczac niektore urzadzenie sterujace takie jak Pad ,kierownica czy joy-a z przepustnica bo gra je automatycznie wykrywa i uznaje za podstawowy kontroler. Sorka za drugiego posta ale pisze z pracy i niestety minal mi czas edycji poprzedniego.