Autor Wątek: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.  (Przeczytany 108379 razy)

Odp: Wiedźmin (The Witcher) - nowa gra cRPG.
« Odpowiedź #345 dnia: Maja 24, 2015, 21:44:50 »
Właśnie mam się za niego zabrać. :) Akcja z porońcem też była mocna. :D

Co do questów dodatkowych - rzeczywiście są raczej krótkie, ale bardzo podobają mi się wiedźmińskie zlecenia i świetnie zrobiony tryb wiedźmińskiego zmysłu.

PS. Clueless Gamer: Conan Reviews "The Witcher 3: Wild Hunt" - CONAN on TBS - https://www.youtube.com/watch?v=SfjLRuE1CLw

"I am the Emperor of MILFgaard!" :D

« Odpowiedź #346 dnia: Maja 25, 2015, 09:11:30 »
Ja jestem grą zachwycony. Główne wątki rozwinięte bo tak powinno być, zlecenia wiedźmińskie ciekawe i świetnie zrobione, a poboczne mocno urozmaicone. Jedne są krótkie, inne trochę dłuższe, zabawne i poważne. Jest na prawdę wszystko co powinno być, a klimat jaki towarzyszy całej rozgrywce, rozmową itp jest po prostu boski. Jednak najbardziej spodobało mi się nawiązanie do poprzedniej części. Mój Gerald wciąż ma tatuaż na szyi, który zrobiliśmy sobie podczas popijawy, Nilfgard stanął na Pontarze bo zabiłem Henselta, a na tablicy znalazłem ogłoszenie gdzie poszukiwany jest dezerter, niejaki pijaczyna Odin z armii Kadwen, który popił i pojadł na koszt Emyra.

W sumie jedyną rzeczą, która mi się nie podoba, to zbyt szybkie zużywanie się broni, ale jakoś można sobie z tym poradzić.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #347 dnia: Maja 25, 2015, 12:06:55 »
Gra jest na prawdę wypaśna. Nie ma żadnej różnicy w jakości questów czy to główny wątek, czy poboczny – wszystko zrobione klasa.

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #348 dnia: Maja 25, 2015, 13:52:18 »
Ja troche ponarzekam (jak zawsze). Gra jest wysmienita pod wzgledem opowiesci i grafiki ale niestety jest dosc duzo pomniejszych bledow ktore zaklocaja pelna imersje z tym pieknie wykreowanym swiatem. Nie bede juz pisal o koloroach czy dubbingu bo to rzecz gustu (zreszta juz o tym pisalem). Rzeczy ktore chyba najbardziej mnie irytuja to jest dosc duza powtarzalnosc twarzy npc-ow, nastepnie jak juz chyba yoyo zauwazyl wiekszosc z nich nie ma nic do powiedzenia a niektorzy wypowiadaja to sama sentencje za kazdym razem jak ich mijamy.  Mogli by tutaj nagrac chociazby z 3 lub 4 inne zdania ktore wypowiadane bylyby na zmiane. System walki jest swietny ale przez to ze w wiekszosci opiera sie na unikach nie do konca nadaje sie do walk w ciasnych pomieszczeniach jak np. karczmy i czasami mozna glupio zginac nie wiedzac za bardzo co sie dzieje wokol. Osobiscie wydaje mi sie ze troche przesadzili z craftingiem, bo czasami trudno jest mi sie w nim polapac i zbieram wszedzie mase gratow nie wiedzac co tak naprawde przyda mi sie pozniej. Podczas uzywania szybkiej podrozy czasam widac jak npc we wsi startuja z tego samego miejsca i dopiero pozniej kazdy rozchodzi sie w swoim kierunku. Czesto tez niektore rzeczy albo npc-e doczytywane sa z opoznieniem i pojawiaja sie tuz przed wieskiem. Sa jeszcze inne pomniejsze rzeczy takie jak jak przenikanie sie postaci przez sciany lub inne postaci, brak mozliwosci zapauzowania "przerywnikow filmowych" ktore czasam potrafia byc dosc dlugie czy nie dosc dobrze dzialajacy ragdoll lub nie do konca chyba przemyslane ograniczenia mapy. Mimo wszystko gra sie swietnie i mam nadzieje ze wiekszosc tych bledow zostanie usunieta w przyszlych patchach.
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #349 dnia: Maja 25, 2015, 18:22:02 »
Ja jestem grą zachwycony.

Shoki. Zaraz, zaraz, przed chwilą ją chciałeś sprzedać, a tu no proszę.... ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #350 dnia: Maja 26, 2015, 08:21:14 »
Patrzcie jaki spostrzegawczy  ;D
Jestem z tych fanatyków, którzy zafundowali sobie wersję kolekcjonerską więc gra otrzymana z grafiką trafiła do obrotu wtórnego  8)

Jak już szukać wad to faktycznie rzemiosło jest trochę skopane. Z jednej strony jak już zrobię olej to mam go na wieczność, z drugiej jednak strony ciągle natykam się na różne składniki, które nie wiadomo czy jeszcze zbierać, czy może dać sobie spokój bo już się nie przydadzą. Lepsze, moim zdaniem, było rozwiązanie z dwójki gdzie olej się zużywał, ale z kolei zapewniał broni odpowiednie właściwości na kilka godzin, a nie jak teraz 20 ładunków. Podobnie z eliksirami. Wystarczy raz zrobić i mieć zapas alkoholu, a eliksir mamy na stałe. Z drugiej jednak strony czas działania eliksiru jest strasznie krótki, a efekt zatrucia ustępuje zbyt szybko. Tutaj też rozwiązanie z drugiej części było fajniejsze.

« Odpowiedź #351 dnia: Maja 26, 2015, 21:03:44 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #352 dnia: Maja 30, 2015, 16:50:27 »
Taka mała uwaga, widzę, że czasem sam się przestawia tryb, z pełnoekranowego na taki w środku (tryb okienkowy bez ramek). Na tej pozycji mam jakiś lekki stutter.
Jak znów dam pełnoekranowy znów jest ok. Sprawdźcie sobie.

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #353 dnia: Maja 30, 2015, 17:16:13 »
A mnie interesuje czy W3 robi zapisy gry lokalnie czy też w chmurze, bo jak to wszystko nagle pirdyknie, np. z systemem, to wszystko pójdzie w rzyć topielca.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #354 dnia: Maja 30, 2015, 17:27:32 »
Ma ktoś jakieś patenty na zwiększanie wydajności? Mój dziadek radził sobie dzielnie w wiochach. Mogłem nawet ustawić max tekstury i detale otoczenia, przy reszcie na medium, ale jak przyszło do Novigradu, to na ultra low mam pokaz slajdów.

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #355 dnia: Maja 30, 2015, 21:10:50 »
MazuR  - wylacz Nvidia hair.
« Ostatnia zmiana: Maja 30, 2015, 21:12:29 wysłana przez KosiMazaki »
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

« Odpowiedź #356 dnia: Maja 31, 2015, 00:20:54 »
Tego to ja nawet nie dotykałem. Mam to wyłączone od początku. ;)
Wiesz, jadę na GTX 460, 4GB RAMu i Core 2 quad Q9300 nie kręconym. To tak dla zobrazowania, jak dobrze chodziła ta gra, póki nie wlazłem do miasta. :D

« Odpowiedź #357 dnia: Maja 31, 2015, 09:05:58 »
A mnie interesuje czy W3 robi zapisy gry lokalnie czy też w chmurze, bo jak to wszystko nagle pirdyknie, np. z systemem, to wszystko pójdzie w rzyć topielca.

Tako rzecze,
Zaratustra

http://www.gog.com/wishlist/site/introducing_gog_cloud_your_world_is_saved_now

Z tego wynika, że na razie nie.

Ale taka gra i tak się prosi o niezależny (ręczny) backup w chmurze. Ja trzymam swoje save'y na Google Drive. :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #358 dnia: Maja 31, 2015, 20:07:57 »
Jak widać CDP był na czasie z wyborami. Jeden rozmówca tak mi rzekł:

"Panie Gerald.
Zgoda buduje, niezgoda rujnuje".  :056:

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #359 dnia: Czerwca 01, 2015, 12:37:41 »
Powiedzcie mi jak jest z tą synchronizacją mowy i ruchem ust. Zgadza się ona czy nie. No bo u mnie się nie zgadza. Instalacja przez GOG-a.
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack